INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA - ALAVES 1-1

FOTO Barcelona nu iese din criză! Catalanii, la 8 puncte de primul loc după încă un pas greșit

Barcelona și Alaves au remizat, scor 1-1, în runda #12 din La Liga. +8   FOTO
Barcelona și Alaves au remizat, scor 1-1, în runda #12 din La Liga.

Articol de GSP - Publicat duminica, 31 octombrie 2021 00:01 / Actualizat duminica, 31 octombrie 2021 00:22

Barcelona și Alaves au remizat, scor 1-1, în runda #12 din La Liga.

Tot ce trebuie să știi despre La Liga

La primul meci după demiterea lui Koeman, cu interimarul Sergi Barjuan pe bancă, Barcelona nu a arătat nimic în prima parte cu Alaves. 

Doar două ocazii semnate de Eric Garcia și Aguero, cel de-al doilea fiind schimbat în minutul 40 după ce a acuzat probleme de respirație.

Probleme de respirație pentru Aguero » Barcelona - Alaves, întrerupt
BARCELONA - ALAVES
Probleme de respirație pentru Aguero » Barcelona - Alaves, întrerupt

Partea secundă a debutat nesperat de bine pentru gazde. Gol Depay: șut aproape de pe loc, la vinclu, din marginea careului (49). 

Avantajul catalanilor nu a durat însă decât 3 minute. Luis Rioja a semnat primul gol al sezonului după o combinație-blitz cu Joselu (52). 

+4 FOTO

Barcelona a presat în continuare. Cel mai periculos om, Memphis, a irosit două ocazii mari în două minute: bară (59) și o finalizare în blocajul portarului Antonio Sivera (61) din apropiere.

16 punctea obținut Barcelona în primele 11 etape. Catalanii au egalat astfel cele mai slabe sezoane din istoria clubului, 2000/01 și 2002/03

FINAL. Barcelona - Alaves 1-1

  • Au marcat: Depay 49 / Rioja 52

Live + Statistici

Barcelona - Alaves » Echipele de start

Barcelona: Ter Stegen - Mingueza, Pique, E. Garcia, Alba - Nico, Busquets, Gavi - Dest, Aguero, Depay
Antrenor: Sergi Barjuan

Alaves: Sivera - Navarro, Laguardia, Lejeune, Duarte - Moya, Ndiaye, Pons - Mendez, Joselu, Rioja
Antrenor: Javier Calleja

Sergi Barjuan, antrenor interimar la Barcelona

„Am luat decizia de a-l demite pe Koeman prea târziu? Cel mai probabil, da. Trebuia să acționez mai devreme, îmi asum responsabilitatea pentru că nu am făcut-o”, a declarat Laporta, care a recunoscut și negocierile cu Xavi:

„Cred că Xavi este într-un proces de creștere foarte interesant, am foarte multe referințe bune despre el. Avem o relație bună și știu opinia sa despre echipă”.

După despărțirea de Ronald Koeman, Barcelona a numit un antrenor interimar: Sergi Barjuan (49 de ani), cel care conducea echipa a doua a catalanilor. Marele favorit să devină „principal” este în continuare Xavi.

Fosta glorie a catalanilor, Xavi Hernandez, e dispus să preia Barcelona. Dar vrea libertate totală pentru a-și pune proiectul în aplicare și susținere necondiționată. Până ca negocierile să fie duse la final, Barca a numit un interimar, pe Barjuan.

„FC Barcelona anunță că Sergi Barjuan, actualul antrenor de la Barca B, va prelua provizoriu formația de seniori. Poziția sa interimară va înceta de îndată ce clubul va desemna un nou antrenor”, au comunicat oficial catalanii.

Fost jucător la Barcelona și Atletico Madrid, cu 58 de selecții în naționala Spaniei, Barjuan le-a mai pregătit pe Recreativo Huelva, Almeria, Mallorca, ZJ Greentown și Barca U18.

Barcelona, acord cu Xavi

Conform cotidianului Sport, Xavi a ajuns la un acord cu Barcelona, dar trebuie să-i convingă pe cei de la Al Sadd să rupă contractul. Are clauză de reziliere 1 milion de euro, iar Barca are datorii de 1,34 miliarde euro.

Xavi Hernandez, 41 de ani, e pe buzele tuturor suporterilor catalani, după demiterea lui Ronald Koeman. Fosta glorie a catalanilor, acum la Al Sadd, este văzut inclusiv de către președintele Barcelonei, Joan Laporta, drept cel mai potrivit să scoată echipa dintr-o criză fără precedent.

Xavi cunoaște foarte bine clubul, unde a jucat de la 11 ani și a făcut istorie sub comanda lui Pep Guardiola. Iar la actuala formație, pentru care a evoluat din 2015 până-n 2019, când a trecut pe bancă, are un palmares impresionant ca antrenor: 7 trofee câștigate, 66 victorii, 16 remize și 18 eșecuri, golaveraj 273 - 126.

VIDEO. Xavi, o legendă a Barcelonei!

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Cristiano Ronaldo și Georgina, din nou părinți » Anunțul a fost făcut de startul portughez, care ajunge astfel la 6 copii

Eșecul cu Rayo Vallecano a umplut paharul » Barcelona l-a dat afară pe Koeman!

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (3)
tristan
tristan  •  31 Octombrie 2021, 09:58
Postat de toss pe 31 Octombrie 2021, 08:32

Slaba rau Barca. Iar aroganta lui Memphis se mentine la cote ridicate. A dat gol si si-a bagat degetele in urechi ca si cum nu-l intereseaza ce vorbesc altii. Eu sper ca in iarna, Barca sa scape de acest jucator. La 3 min. de la gestul lui Memphis , Barca a luat un gol dupa o faza superba...a, oricum si Ter Stegen era cu vaca...si el ar trebui sa plece in iarna.

is multi care n au ce cauta la Barca...

853246084756615
Marcel Popa  •  31 Octombrie 2021, 08:46

A venit scadenta și la ei.

toss
toss  •  31 Octombrie 2021, 08:32

Slaba rau Barca. Iar aroganta lui Memphis se mentine la cote ridicate. A dat gol si si-a bagat degetele in urechi ca si cum nu-l intereseaza ce vorbesc altii. Eu sper ca in iarna, Barca sa scape de acest jucator. La 3 min. de la gestul lui Memphis , Barca a luat un gol dupa o faza superba...a, oricum si Ter Stegen era cu vaca...si el ar trebui sa plece in iarna.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează