INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUPER LIGA

Fuziune Super Liga cu Premier League?! Ce plan are președintele Barcelonei

Joan Laporta // FOTO: Imago
Joan Laporta // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 07 ianuarie 2023 08:34 / Actualizat sambata, 07 ianuarie 2023 08:35

Barcelona n-a renunțat la Super Ligă, controversatul proiect apărut la începutul lui 2021, și anunță că din 2025 ar putea lua startul prima ediție. 

Președintele Joan Laporta a vorbit în interviul acordat presei spaniole de discuțiile care continuă să aibă loc cu UEFA.

Fiul lui David Beckham a semnat cu un club din Premier League
ANGLIA
Fiul lui David Beckham a semnat cu un club din Premier League

Barcelona nu renunță la Super Ligă

„Sper să vină și să participe cineva de la forul european la ședințele noastre. Dacă vom primi o rezoluție favorabilă în justiție, atunci e posibil să-i dăm drumul peste doi ani. 

La început, probabil că englezii nu vor adera la proiect, dar le vom face concurență. Astfel încât pe termen mai lung cred că se poate produce o fuziune”, a declarat Laporta în presa din Spania.

Cum ar arăta Super Liga

Pe 19 aprilie 2021 a apărut în premieră ideea noii competiții, concurentă a UEFA Champions League, ce reunea 20 de echipe. 15 cluburi fondatoare plus alte 5, care aveau să se califice în funcție de performanțele din sezonul anterior. Sumele încasate din drepturile TV se anunțau a fi colosale - peste 10 miliarde de euro.

12 semnaseră pactul, dar nouă dintre acestea (primele au fost Arsenal, Tottenham, Man. United, Chelsea, Liverpool și Manchester City, urmate de Milan, Inter și Atletico) s-au retras rapid, după ce au văzut vastele proteste generate. S-au împotrivit atât fanii, cât și oamenii de fotbal, în frunte cu președinții FIFA și UEFA. 

488 de milioane de eurourmau a fi împărțite între cluburile participante ca sume de început, 585 de milioane vor fi oferite în funcție de rezultate

VIDEO Barcelona, victorie la limită în Cupa Regelui

Citește și: 

Ce făcea Cristiano Ronaldo în timpul meciului noii sale echipe

„Umilitor! Ține bara în loc să prindă mingea” » De necrezut ce a făcut De Gea! Filmul unei gafe colosale

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează