INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYERN

Bayern, pe butuci! A „picat” încă un titular. E out în derby-ul cu Leverkusen și apoi, cu Lazio!

Alphonso Davies, stânga, va fi indisponibil trei săptămâni / Foto: Imago
Alphonso Davies, stânga, va fi indisponibil trei săptămâni / Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 04 februarie 2024 12:58 / Actualizat duminica, 04 februarie 2024 13:54

Fundașul lui Bayern, Alphonso Davies, a suferit o întindere de ligamente la genunchi și va lipsi de pe gazon trei săptămâni. Campioana îi mai are accidentați pe Upamecano, Kimmich, Laimer, Coman și Gnabry, iar Kim e la Cupa Asiei, cu reprezentativa Coreei de Sud.

Bayern a intrat în modul „etapa și accidentarea”. Își pierde jucătorii importanți unul după altul. Sâmbătă, la 3-1 cu Borussia Monchengladbach, campioana Germaniei a rămas și fără Alphonso Davies.

Becali, lăudat pentru o mutare făcută în acest mercato: „Pare că nu s-a păcălit”
RAPID - OȚELUL 2-1
Becali, lăudat pentru o mutare făcută în acest mercato: „Pare că nu s-a păcălit”

Alphonso Davies a făcut întindere de ligamente și e out trei săptămâni

Pe finalul partidei (85), fundașul canadian s-a accidentat la genunchiul stâng, după o intervenție prin alunecare. La conferința de presă, antrenorul Thomas Tuchel a făcut un update, „și-a sucit genunchiul, trebuie consultat”, iar seara, târziu, a venit și diagnosticul medicilor: întindere de ligamente. 

O problemă ce necesită, în afara tratamentului specific, circa trei săptămâni de pauză pentru vindecare. Altfel spus, Bayern nu-l va avea la dispoziție pe Davies în derby-ul cu liderul Bayer Leverkusen, de duminica viitoare, și în prima manșă a „optimilor” Ligii, contra lui Lazio, pe 14 februarie.

Bayern are 6 accidentați, iar Kim e la Cupa Asiei, înainte de „șocul” cu Leverkusen

Pierderea canadianului este cu atât mai „grea” cu cât el își revenise, după o perioadă cu evoluții modeste, și se înscrisese pe un trend ascendent. Și nu-i singurul jucător de top pe care Tuchel nu va putea conta în perioada următoare.

Joshua Kimmich are o leziune la umăr, Dayot Upamecano e în recuperare după o ruptură musculară. Tot cu leziuni musculare severe s-au ales în ultimele săptămâni Konrad Laimer și Kingsley Coman. Iar Serge Gnabry se chinuie de la acel 1-5 cu Eintracht Frankfurt să-și revină după o problemă la adductori.

Bayern a reacționat pe piața transferurilor cu trei achiziții

Fundașul central Kim min-jae, titular în prima parte a campionatului, nu este accidentat. Însă participă la Cupa Asiei, cu reprezentativa Coreei de Sud. La așa probleme, Bayern a reacționat pe piața transferurilor.

I-a achiziționat pe Eric Dier (Tottenham), pe Sacha Boey (Galatasaray) și pe Brian Zaragoza (Granada). Primii doi și-au făcut deja debutul, dar integrarea lor necesită timp.

Mai puteți citi:

Verdictul specialistului în cele două faze în care fost implicat Radu Drăgușin: „Acolo intră urât”

Decizia luată de Atletico Madrid în cazul lui Horațiu Moldovan » Veste bună pentru portarul român

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (2)
andreizam
andreizam  •  05 Februarie 2024, 11:00

Se cauta deja motivul erorii in Fata confruntarii....ASA Este omul, isi cautat o scuza....Si de, AStA ar partea plauzibila.

Van_Basten
Van_Basten  •  04 Februarie 2024, 15:54

Drago era de doua ori titular daca alegea Bayern.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează