INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BELGIA

Acum s-a aflat! De ce a renunțat Antwerp la „demodatul” Bölöni: „Asta nu există în dicționarul lui”

Articol de - Publicat duminica, 07 iunie 2020 09:07

„Voetbal Magazine” explică faptul că Ladislau Boloni (67 de ani)  a fost înlocuit la Antwerp cu Ivan Leko pentru a face saltul spre un nivel superior: „Metodele de pregătire contrastau cu drumul clubului”.

Presa belgiană continuă să dezbată motivele care au dus la despărțirea lui Antwerp de Bölöni și schimbarea lui cu Ivan Leko. „Voetbal Magazine" a developat diferențele între român și croat și a pus alegerea pe dorința celui mai vechi club din Belgia de a trece la un nivel superior și pe baza unui plan modern, „cuvânt care, fără niciun secret, nu se prea regăsește în dicționarul lui Bölöni".

Accent prea mare pe fizic

„Mai întâi am asistat la îndepărtarea lui László Bölöni, ale cărui metode învechite de pregătire au fost prea des în contradicție cu drumul modern dorit de club. Când i s-a reproșat încărcarea prea mare de la antrenamentul de dimineață și că ar fi bine să renunțe la sesiunea de după-amiază, românul mai programa ședință fizică și după prânz. Practic, s-a amuzat pe seama acestor sfaturi, deși clubul deja investise serios în mandatul său", a explicat VM finalul aventurii sale de trei ani.

Leko, exact la polul opus!

Succesorul său, Leko, se află la antipozi: „La prima vedere, nu se potrivește cu profilul căutat de directorul sportiv D'Onofrio. Dar se trece prea rapid peste faptul că fostul manager al lui Standard a avut mereu legături puternice cu țările balcanice. Datorită lecțiilor de franceză luate de Leko în ultimele luni, conexiunea cu D'Onofrio s-a aprins însă". Tehnicianul croat de 42 de ani a luat titlul și Supercupa Belgiei cu FC Bruges în 2017-'18, iar în ultimul an a antrenat la Al Ain, în Emirate. 

FOTO. Imagini spectaculoase din București, în timpul pandemiei de COVID-19

+33 FOTO

VIDEO Cum arata un antrenament la Antwerp cu Ladislau Boloni

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Ianis Hagi, lăudat de un fost coleg: „E fotbalistul cu cea mai mare calitate alături de care am jucat”

Edi Iordănescu poate da lovitura carierei! A fost propus la un club important din Europa

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
mattteo
mattteo  •  08 Iunie 2020, 11:07

Chelul ala a daramant toate garduletele in video ;)))

demolarii
demolarii  •  07 Iunie 2020, 20:18

Dacă Boloni e invechit, dar termina pe locul 4 si joacă finala Cupei Belgiei cu Antwerp , echipă a cărei mare performanta e vechimea clubului, in conditiile unui buget de locul 8-11.....cred ca preferam sa ramana. Pentru un club ca Antwerp, un antrenor de bun simt , capabil să crească generații de jucători ( 8 ani a lucrat la Nancy ) era ideal. Aseza o fundatie spre performanta. Chestia cu antrenamente moderne e publicitate. Cineva din conducerea clubului a simțit că Boloni câștigă simpatie și a vrut să-si conserve sfera de influență.....e cam vechii modernismul asta....

835108086928187
Francisc Dascal  •  07 Iunie 2020, 18:12
Postat de melcul_furios pe 07 Iunie 2020, 16:23

Practic nu e pozitia clubului ci un alt articol dintr-un ziar, nimic oficial. Nu cred ca este vorba de metode ci de faptul ca Boloni este un barbat vertical si le-a spus adevarul in fata, ca pentru performanta ai nevoie de bani. Ca exemplu de legatura bani-rezultate avem Dinamo care se chinuie sa nu retrogradeze, Milan care fara Berlusconi e doar o echipa de pluton. Invers? Manchester City care nu are nici un istoric cum au inceput arabii sa pompeze bani cum au inceput si ei sa castige tot. PSG a fost mare insa acum cu banii arabilor o sa castige titlul in Franta in fiecare an fara probleme, doar pentru ca au buget cat ultima jumate din campionat la un loc. Boloni nu admite sa fie manevrat, sa il sune Becali si sa ii spuna ce sa faca iar in fotbalul actual e plin de asa ceva, oameni cu bani care vor sa se impuna la echipa. Si Razvan Lucescu a plecat dupa ce a luat titlul tot din cauza asta, ca baiatul patronului vroia sa ii spuna ce si cum sa faca.

CORECT

Vezi toate comentariile (15)
Comentează