INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MONDIALUL FEMININ

Șoc la Mondialul feminin! Brazilia, eliminată în premieră istorică în faza grupelor » Legenda Selecao se retrage după 6 turnee finale

Jucătoarele Braziliei sunt dărâmate după ce au fost eliminate de la Mondial // Foto: Imago
Jucătoarele Braziliei sunt dărâmate după ce au fost eliminate de la Mondial // Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 02 august 2023 18:01 / Actualizat miercuri, 02 august 2023 18:30

La 37 de ani, Marta anunță că nu mai continuă, după mai mult de două decenii la națională. Acest 0-0 cu Jamaica de astăzi a eliminat-o pe Brazilia din grupele Mondialului, cum nu se mai întâmplase niciodată. „Nici în cele mai urâte coșmaruri nu-mi imaginam că mă pot despărți astfel de selecționată”, a regretat Marta.

Pentru Brazilia, ceea ce s-a întâmplat astăzi a fost un șoc. Echipa auriverde nu a putut învinge Jamaica, s-a terminat 0-0, și, după 4-0 cu Panama și 1-2 cu Franța, cu numai patru puncte, nu a trecut de faza grupelor. Premieră în istoria naționalei sud-americane la Mondialul feminin!

Scorul zilei la Campionatul Mondial de fotbal feminin, primul hattrick și apariția legendei Marta, la al 6-lea turneu final!
CM FEMININ
Scorul zilei la Campionatul Mondial de fotbal feminin, primul hattrick și apariția legendei Marta, la al 6-lea turneu final!

Marta, golgheterul tuturor timpurilor la Mondial

Pentru Marta Vieira da Silva, a fost o dezamăgire cumplită. La a 6-a sa participare la CM (are și 5 Jocuri Olimpice), una dintre cele mai valoroase jucătoare all-time se retrage după un imens fiasco.

În vârstă de 37 de ani, atacantul brazilian a fost în premieră titular la actualul Mondial, dar nici ea nu a reușit să înscrie. Întâiul turneu final la care Marta nu scutură plasa. Rămâne golgheterul tuturor timpurilor la CM (17 goluri)!

Marta: „Nu aruncați cu pietre!”

A anunțat că se retrage de la națională. „Sunt recunoscătoare pentru șansa avută, fericită de a influența dezvoltarea fotbalului feminin în Brazilia și în lume. Pentru mine, acesta este sfârșitul. Nici în cele mai urâte coșmaruri nu-mi imaginam că mă pot despărți astfel de selecționată”, a declarat Marta pentru TV Globo.

Faimosul decar al Selecao le-a cerut jurnaliștilor înțelegere: „Avem talent și o echipă solidă, dar astăzi jocul nu a funcționat. E momentul să ridicăm fruntea, fetele au un drum lung de parcurs și voi nu trebuie să aruncați cu pietre la primul obstacol”.

Mesaj pentru Marta: „Fata noastră te adoră, ea vrea să fie ca tine”

La conferința dinaintea partidei, Marta a plâns. „Când am început, nici nu existau idoli în fotbalul feminin. Astăzi, când ies pe stradă, lumea mă oprește pe stradă și părințiii îmi spun: «Fata noastră te adoră, ea vrea să fie ca tine». Mă încântă această evoluție. În urmă cu 20 de ani, în 2003, nimeni nu o cunoștea pe Marta”.

115goluri a marcat Marta în 174 de selecții la naționala Braziliei, între 2002 și 2023

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

7 goluri într-un amical de 5 stele între Liverpool și Bayern + „Cormoranii” au comis-o: a debutat Szosbozlai :)

E gata! Manchester City acceptă să plătească 90 de milioane pentru fundașul dorit » Devine cel mai scump din lume

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
MaxiP
MaxiP  •  03 August 2023, 12:57

Dezinformari... Desi are un palmares decent si in fotbalul feminin, nationala feminina nu se compara ca notorietate cu cea masculina si e net o nationala cu un palmares mai slab ca alte natiuni. Si nu e prima data cand Brazilia nu trece de grupe, cum se scrie in articol, Brazilia nu a trecut de grupe la primele 2 editii organizate (mult mai recente decat primele editii din fotbalul masculin).

parachioara5
parachioara5  •  02 August 2023, 20:51

...e un sport oribil ...cum poti sa privesti asemenea oroare ...jiji ce parere are ?

Juvezaur
Juvezaur  •  02 August 2023, 20:18

norocu lor ca nu se uita nimeni..

Vezi toate comentariile (3)
Comentează