INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRAZILIA

S-a luat decizia. Cine este noul selecționer al Braziliei

Dorival Junior, noul selecționer al Braziliei / Foto: Imago
Dorival Junior, noul selecționer al Braziliei / Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 08 ianuarie 2024 10:58 / Actualizat luni, 08 ianuarie 2024 12:38

Dorival Júnior este alesul Federației braziliene (CBF). Antrenorul lui FC Sao Paulo preia Selecao de la „interimarul” Fernando Diniz și va semna un contract până-n 2026.

Federația de la Rio (CBF) l-a vrut pe Carlo Ancelotti, dar antrenorul Realului a declinat oferta, astfel că a trebuit să se mulțumească cu un autohton.

Oferta pentru un jucător de la FCSB » Gigi Becali a răspuns imediat
FCSB
Oferta pentru un jucător de la FCSB » Gigi Becali a răspuns imediat

Este vorba despre Dorival Júnior, antrenorul lui FC Sao Paulo. După cum a anunțat duminică clubul, tehnicianul în vârstă de 61 de ani a cerut eliberarea din funcție pentru a prelua conducerea echipei naționale până-n 2026.

Dorival Junior: „Este împlinirea unui vis”

„Este împlinirea unui vis și recunoașterea muncii depuse de mine la São Paulo”, a scris Dorival Júnior într-un comunicat publicat pe site-ul clubului.

O confirmare oficială din partea CBF este de așteptat să apară în următoarele ore. Dorival îi urmează pe bancă lui Fernando Diniz, demis după trei înfrângeri la rând.

Predecesorul Fernando Diniz a bifat doar 2 victorii în 6 meciuri cu Brazilia

Diniz fusese numit ca „interimar” în iulie anul trecut, inițial pentru un an, în așteptarea lui Carlo Ancelotti.  Numai că tehnicianul italian și-a prelungit în cele din urmă contractul cu Real Madrid, până în 2026 . 

Diniz a condus Selecao în șase meciuri, toate disputate în preliminariile Mondialului din 2026. Bilanțul său a fost însă modest. Doar două victorii, un egal și trei înfrângeri, locul 6 în clasament!

În Federație sunt probleme cu președintele Ednaldo Rodrigues

Inclusiv în Federație sunt probleme. Președintele Ednaldo Rodrigues a fost readus în funcție abia joi, după o decizie a Curții Supreme.

O instanță din Rio de Janeiro îl revocase anterior, pe motiv că la alegerea sa, în 2022, s-au înregistrat unele neregului la vot, însă FIFA a intervenit și a amenințat Brazilia cu excluderea din toate competițiile aflate sub patronajul său. 

Dorival Junior are în portofoliu multe cluburi de top din Brazilia, la care a activat ca antrenor. Printre acestea, Cruzeiro Belo Horizonte, FC Santos, Vasco da Gama, Internacional Porto Alegre, Flamengo, Fluminense și, ultima oară, FC Sao Paulo. De asemenea, a câștigat 6 trofee în carieră.

Mai puteți citi:

Al doilea „roșu” primit în acest campionat! Ce a făcut un renumit antrenor din Serie A. Staff-ul său a adunat 24 de cartonașe roșii!

Mbappe a luat decizia! Ce le-a transmis șefilor lui Real Madrid

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  08 Ianuarie 2024, 20:35

Degeaba, pot aduce brazilienii pe oricine nu o sa mai aiba performantele de pe vremea lui Pele niciodata, sa se bucure daca mai trec de semifinale. In ziua de azi fotbalul a devenit oglinda economiei, daca esti o tara cu o economie puternica ajungi sa faci performanta si cu nationala de fotbal, altfel nu, atit poate daca esti blatist ca Argentina in 2022 si sa il ai in spate pe "Money" Infantino care a construit un mondial in jurul infractorului Messu.

brentford
brentford  •  08 Ianuarie 2024, 12:41

La prima vedere am crezut ca este Marcelo Bielsa,seamana cu Dorival.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează