INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Buffon, nemulțumit de tehnologia VAR: "Ăsta nu mai este fotbal"

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de Alexandru PavelJURNALISPORT - Publicat duminica, 27 august 2017 16:33

Gianluigi Buffon, portarul lui Juventus Torino, a criticat dur sistemul VAR (Video Assistant Referee), după ce arbitrii au dictat două penalty-uri împotriva campioanei Italiei în primele două etape.

Arbitrajul video a fost introdus în mod oficial de către oficialii campionatului din Italia la startul noului sezon. Juventus a ieșit însă în pierdere în urma revederii unor faze în meciurile cu Caglari și Genoa, iar veteranul italian nu a ezitat să atace decizia.

În prima rundă, pe teren propriu, Caglari a primit o lovitură de la 11 metri în prima repriză, dar Buffon a apărat execuția lui Diego Farias și torinezii au câștigat cu 3-0.

Istoria s-a repetat parțial și în meciul de la Genoa, iar gazdele au primit un penalty cu ajutorul sistemului VAR încă din minutul cinci și aveau să conducă deținătoarea titlului cu 2-0. "Bătrâna Doamnă" a revenit însă și a câștigat cu 4-2, unul dintre goluri fiind marcat dintr-o lovitură de la 11 metri acordată în urma utitlizării sistemului VAR.

În ciuda victoriei, Buffon nu a ezitat să critice noul sistem: "Nu-mi place, VAR este folosit greşit. Am fost anunțati că va fi utilizat în faze în care sunt greşeli clare, dar acum se urmăresc faze și pentru un deget băgat în ureche. Ăsta nu mai este fotbal, devine un joc de polo. Durează prea mult până se ia o decizie. Nici măcar nu am sărbătorit când am primit penalty, pentru că au trecut șase minute până la decizia finală."

sursa: goal.com

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (2)
mvradulescu
mvradulescu  •  28 August 2017, 11:13
Postat de romulus65 pe 27 August 2017, 18:48

Daca nu ar fi portarul lui Juventus nu ar mai fi nemultumit de sistemul VAR. Echipele mari au de pierdut prin folosirea acestui sistem deoarece nu pot sa mai primeasca de la arbitri acel ,, spor de simpatie" pe care-l primeau deobicei.

Și eu cred că pe aici „se învârtește” supărarea celor de la Juventus ... „Cadourile” vor ajunge la „beneficiari” ceva mai greu și cu posibilitate de a fi imediat puse în evidență ... spre „marea bucurie” a „câștigătorilor din oficiu” !!!

romulus65
romulus65  •  27 August 2017, 18:48

Daca nu ar fi portarul lui Juventus nu ar mai fi nemultumit de sistemul VAR. Echipele mari au de pierdut prin folosirea acestui sistem deoarece nu pot sa mai primeasca de la arbitri acel ,, spor de simpatie" pe care-l primeau deobicei.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează