INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUGET

Buget astronomic pentru Super Liga Europei! De două ori cât UEFA

Articol de - Publicat joi, 28 decembrie 2023 13:24 / Actualizat joi, 28 decembrie 2023 13:24

Super Liga Europei ar putea avea un buget iniţial de 15 miliarde de euro pentru primii trei ani, informează Cadena COPE şi Sport. Acest lucru ar permite ca noua competiţie să ia startul în septembrie 2025, notează RMC Sport.

La o săptămână după victoria Super Ligii la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), Cadena COPE şi Sport au dezvăluit cifre impresionante. SuperLiga, cu sprijinul mai multor investitori americani şi europeni, a prevăzut deja un buget iniţial de 15 miliarde de euro. Şi cu o ambiţie nebună: să înceapă turneul încă din septembrie 2025.

Cu fonduri colosale de 5 miliarde de euro în fiecare an pentru primele trei sezoane, bugetul Super Ligii ar fi dublu faţă de cel al UEFA.

Din aceste 5 miliarde de euro, 4,6 miliarde de euro ar fi redistribuite între cluburile participante (care ar putea fi 64 pentru fiecare ediţie). Restul de 400 de milioane de euro ar merge către un aşa-numit fond de solidaritate pentru fotbalul amator, pentru formare şi pentru cluburile care nu participă la competiţie.

Şi, deşi ambiţia iniţială, deşi evazivă, a directorilor de proiect era de a lansa competiţia pentru sezonul 2024-25, noua dată, septembrie 2025, ar fi fost considerată de toţi cei implicaţi ca fiind "perfect acceptabilă".

„Regula” Superligii, brutală: Dinamo e 50% în Liga 2
DINAMO
„Regula” Superligii, brutală: Dinamo e 50% în Liga 2

9 cluburi MARI au respins oficial Super Liga Europei

Câteva mari cluburi europene, printre care Bayern, Manchester United și Atletico Madrid, s-au pronunțat astăzi împotriva Super Ligii Europei, competiția rivală Ligii Campionilor pentru care insistă Real Madrid și Barcelona.

Real Madrid și Barcelona insistă acum pentru a pune pe șine competiția care ar urma să rivalizeze cu Champions League, însă cel puțin pentru moment nu se bucură de sprijin în demersul lor. Mai multe mari cluburi europene s-au pronunțat astăzi oficial împotriva Super Ligii. Printre acestea se numără Atletico Madrid și Manchester United, formații care aderaseră la proiectul inițial al Super Ligii!

PSG, clubul deținut de statul qatarez care s-a poziționat împotriva Super Ligii și în varianta inițială, în 2021, a scris astăzi: „PSG respinge total și categoric orice plan pentru așa-numita Super Ligă. Așa a fost de la început și așa va fi mereu!”.

Borussia Dortmund, prin intermediul CEO-ului Hans-Joachim Watzke, a respins alăturarea la Super Liga Europei: „Indiferent de discuțiile din jurul verdictului, nu suntem disponibili pentru Super Ligă”. Toate cluburile care sunt împotrivă, AICI. 

Citește și: 

Talismanul lui Jurgen Klopp » Liverpool n-a pierdut niciun meci în care atacantul a marcat

Chiar este Ronaldo golgheterul mondial al anului? Cristiano ar câștiga doar grație reușitelor dintr-o competiție nerecunoscută oficial de FIFA!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează