INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Ancelotti, discurs furtunos: „Da, nu sunt toți fanii rasiști, dar toți vin să înjure pe stadion. Ajunge! E sport, nu război!”

Carlo Ancelotti și Vinicius Jr. // Foto: Imago
Carlo Ancelotti și Vinicius Jr. // Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 23 mai 2023 18:57 / Actualizat marti, 23 mai 2023 19:32

Antrenorul lui Real Madrid, Carlo Ancelotti, îi ia apărarea încă o dată lui Vinicius (22 de ani) și le cere fanilor să se oprească și îi dă dreptate lui Xavi că insulta a devenit ceva normal pe stadioane.

Mâine, Real Madrid joacă în etapa a 36-a, acasă, cu Rayo Vallecano. Carlo Ancelotti a vorbit astăzi la conferință și nu putea evita subiectul Vinicius. Încă o dată. În Spania se vorbește doar de rasism în aceste zile, de când atacantul brazilian a fost insultat duminică, pe Mestalla, la Valencia - Real 1-0.

Ancelotti și-a cerut scuze, dar atenționează: „Nici nu erau unu sau doi care strigau maimuță”

Antrenorul italian, care spusese că toată arena striga „mono” („maimuță”) la Valencia, a spus că îi pare rău pentru că a generalizat. „Îmi cer scuze. Nu erau 46.000 de suporteri care scandau «mono», dar nici nu erau unu sau doi”, a declarat Ancelotti. 

Acesta repetă: „Vinicius e o victimă. Uneori e învinovățit el, că provoacă, atitudinea... Nu. Să fie clar: el este victima. Da, nu au fost 46.000, doar un grup, la fel ca la Mallorca, Valladolid... a devenit o obișnuință”.

„BOMBĂ” la Real Madrid: atacat rasist, Vinicius vrea să plece din La Liga! Schimb ISTORIC pe Santiago Bernabeu cu un campion mondial
SCANDAL
„BOMBĂ” la Real Madrid: atacat rasist, Vinicius vrea să plece din La Liga! Schimb ISTORIC pe Santiago Bernabeu cu un campion mondial

Ancelotti: „Mi s-a spus că nu era era «mono», ci «tonto». Tot nu poate fi tolerat!”

Peninsularul a apreciat reacția antrenorului Barcelonei. „Are dreptate Xavi. De ce să normalizăm insulta în fotbal? Mi s-a atras atenția că nu era «mono», se striga «tonto» (n.r. prostule). Și ce? Tot nu poate fi tolerat. Trebuie să se oprească!”.

Ancelotti a dat și exemple. Ce se strigă pe arene? „Da, nu sunt toți fanii rasiști, dar toți vin să înjure pe stadion. Dinspre tribune nu aud decât «Fiu de curvă», «Fătălău», «Să moară mă-ta!». De ce? Ajunge! Acum e ocazia să se oprească totul. E sport, nu război!”, a cerut tehnicianul italian.

Don Carlo a încheiat: „Spania nu e rasistă, dar există rasism în Spania. Și asta trebuie să se schimbe”. 

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Fratele lui Ronado, acuzat că a vândut tricouri falsificate ale lui Juventus cu numele lui Cristiano!

Guardiola, laude pentru managerul revelației din Premier: „De Zerbi e unul dintre cei mai influenți antrenori din ultimii 20 de ani”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează