INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARGENTINA

Carlos Tevez, fostul mare atacant argentinian, se ocupă și de educația jucătorilor săi » Ce îi obligă să facă zilnic antrenorul de 39 de ani

Carlos Tevez se ocupă și de educația jucătorilor de la Independiente. Foto: Instagram
Carlos Tevez se ocupă și de educația jucătorilor de la Independiente. Foto: Instagram

Articol de - Publicat marti, 10 octombrie 2023 17:00 / Actualizat marti, 10 octombrie 2023 17:00

Carlos Tevez (39 de ani), antrenorul lui Independiente, își pune elevii să studieze câte două ore pe zi după ședința de pregătire: „Sunt băieți care nu știu să citească, să facă o adunare sau o împărțire. Studiul este unicul mod în care pot scăpa de sărăcie”.

S-a retras în iunie 2022, dar a rămas în lumea fotbalului. S-a apucat de antrenorat și de-o lună și jumătate se ocupă de pregătirea lui Independiente. Carlos Tevez e mai mult decât un tehnician, pentru că are grijă și de educația elevilor săi.

Fostul mare atacant îi obligă pe toți jucătorii săi ca, după fiecare antrenament, să învețe câte două ore pe zi. „Sunt băieți care nu știu nici măcar să citească, să facă o simplă adunare ori o împărțire banală. Studiul este singurul mod în care aceștia pot scăpa de sărăcie”, a explicat cel poreclit „Apașul”.

Dorin Rotariu a semnat cu FCSB! A fost prezentat oficial
FCSB
Dorin Rotariu a semnat cu FCSB! A fost prezentat oficial

Carlos Tevez se ocupă și de educația jucătorilor de la Independiente

Tevez s-a declarat șocat de nivelul foarte scăzut de educație și cultură al multora dintre fotbaliștii din Argentina. „El jugador del pueblo”, cum i se mai zice lui Carlitos în țară, „nu și-a pierdut însă legătura cu realitatea și, mai ales cu propriiile origini. Aceleași pe care le împărtășește cu majoritatea tinerilor fotbaliști, ce visează să reușească în carieră, cum a făcut-o Tevez. 

Carlos a câștigat lupta și, grație fotbalului, a scăpat de mediul foarte nociv în care trăia, cu mizerie, degradare și criminalitate”, scrie Gazzetta dello Sport, preluând dintr-un interviu acordat în Argentina.

Carlos Tevez a creat un program specific de alfabetizare

„Eu și stafful meu am făcut un experiment, cerându-le jucătorilor noștri să rezolve câteva adunări și împărțiri în timp ce sunt supuși unui stres fizic. La terminarea fiecărui exercițiu intens, le-am cerut să-mi spună cât fac 2 plus 2 și trei jucători nu au știut să-mi răspundă. Iată unde te duce sărăcia! Putem să le dăm mâncare, să-i ajutăm material, însă numai cu învățatul ies din mizerie. 

Pentru a trăi demn și a ști să te descurci în viață e indispensabil să studiezi, să ști să citești și ceea ce semnezi. Iată de ce am decis, împreună cu cei de la club, să organizăm un program specific, pentru a aloca un profesor la fiecare jucător. După antrenament, cine are nevoie se va opri două ore pentru a învăța și a-și umple propriiile lacune”, a explicat Carlos Tevez.

4 luni și jumătatea rezistat Carlos Tevez ca antrenor la Rosario Central. Din 22 august 2023 a preluat-o pe Independiente, cu care a semnat până în iunie 2024

Citește și:

Dorin Rotariu, salariu șocant! Intră direct în TOP 3 la FCSB » Gigi Becali a dezvăluit suma

Vasilică rezistă » Mititelu a găsit vinovatul pentru rezultatele de la FCU Craiova și l-a dat afară

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
jos_cenzura
jos_cenzura  •  11 Octombrie 2023, 04:44

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează