INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Antrenorul lui PSG riscă 3 ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat

Christophe Galtier // Foto: Imago
Christophe Galtier // Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 19 aprilie 2023 18:46 / Actualizat miercuri, 19 aprilie 2023 19:31

Christophe Galtier, 56 de ani, actualul tehnician al lui Paris Saint-Germain, a fost acuzat de rasism și islamofobie în perioada când era pe banca lui Nice. El i-ar fi spus directorului sportiv al lui Nice: „Nu putem avea atât de mulți negri și musulmani în echipă”.

Sub contract cu PSG până în 2024, Christophe Galtier nu va prinde toamna la Paris. Clubul roș-albastru e gata să-l demită la sfârșitul actualului sezon.

Dar nu aceasta este problema antrenorului. În vârstă de 56 de ani, marseillezul are altă grijă. Scandalul de rasism în care este implicat.

Christophe Galtier amenință că îi dă în judecată pe cei care au declanșat scandalul

Acuzat de rasism și de islamofobie, în perioada când era pe banca lui Nice, 2021-2022, Galtier neagă tot și amenință că îi dă în judecată pe cei pe care îi consideră vinovați de răspândirea acestei povești:

  • În primul rând, Julien Fournier, fostul director sportiv al lui Nice, cel care s-a plâns de tehnician într-un e-mail trimis conducerii Ineos, compania ce deține clubul roș-negru;
  • În al doilea rând, jurnaliștii Daniel Riolo și Romain Molina, ambii de la RMC Sport, care au dezvăluit e-mailul trimis de Fournier.

Poliția a demarat deja o anchetă, făcând o percheziție și la sediul lui Nice și interogându-l pe președintele grupării, Jean-Pierre Rivere.

Situația e gravă. Dacă va fi găsit vinovat, Galtier își riscă libertatea. Potrivit RMC, poate fi condamnat la trei ani de închisoare și amendat cu 45.000 de euro.

PSG a decis pe cine vrea antrenor: „Cu el în vestiar va fi ca la închisoare, dar își va câștiga respectul!”
FRANȚA
PSG a decis pe cine vrea antrenor: „Cu el în vestiar va fi ca la închisoare, dar își va câștiga respectul!”

Christophe Galtier: „Toată lumea mi-a sărit în cap, zicându-mi că noi avem o echipă de negri”

Daniel Riolo a prezentat cel mai important pasaj al mesajului trimis de Julien Fournier șefilor Ineos. „Christophe Galtier a intrat în birou și l-a salutat pe fiul său (n.r. agentul tehnicianului), care tocmai îmi spusese că «puteți verifica împreună cu tata ce v-am zis». Odată plecat fiul, l-am întrebat pe Christophe dacă totul este adevărat. Mi-a răspuns că da și că trebuie să țin cont de realitatea orașului. Concluzia: «Nu putem avea atât de mulți negri și musulmani în echipă»".

Fournier a continuat în e-mailul său. „Galtier s-a exprimat astfel: «Aseară am fost la restaurant și toată lumea mi-a sărit în cap, zicându-mi că noi avem o echipă de negri. Julien, trebuie să realizezi în ce oraș trăim, iar formația noastră nu corespunde cu ceea ce vor oamenii, cum nu corespunde nici cu ceea ce vreau eu». Nu avea niciun argument sportiv, doar religia sau culoarea pielii”.

Christophe Galtier. „Nu pot accepta ca numele meu să fie murdărit”

Pus în fața acestor acuzații, Galtier a protestat la conferința dinaintea meciului cu Lens: „Sunt profund șocat de ce s-a spus despre mine, lucruri răspândite de unii într-o manieră iresponsabilă și care mă rănesc. 

Am fost un copil crescut cu respect față de alți oameni, indiferent de origine, de culoare sau de religie. Întreaga mea viață am vrut să am o relație bună cu ceilalți, nu pot accepta ca numele meu să fie murdărit, nu pot accepta ca familia mea să fie afectată”.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Cutremur în prima ligă! Procurorii brazilieni suspectează că cel puțin 6 meciuri au fost ARANJATE

Întreaga echipă medicală a lui Diego Maradona, trimisă în judecată. Toți 8 sunt acuzați de omor!

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează