INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DEZBATERE

Cine e de vină pentru divorțul secolului? » 3 editorialiști GSP răspund la marea întrebare: Trebuia să accepte Messi să joace gratis?

Lionel Messi, astăzi, la conferința de adio de la Barcelona. Foto: ImagoImages
Lionel Messi, astăzi, la conferința de adio de la Barcelona. Foto: ImagoImages

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 august 2021 18:00 / Actualizat duminica, 08 august 2021 18:13

Condițiile în care s-a produs despărțirea Lionel Messi - Barcelona au stârnit o dezbatere interesantă între editorialiștii GSP: ar fi trebuit sau nu ca starul argentinian să se fi oferit să joace gratis pentru catalani?

ACUZAREA: 

Cristian Geambașu (editorialist GSP): „Într-o lume mai bună, Leo ar rezolva dintr-o mișcare incredibila criză și ar arunca în aer contabilitatea care dă cu un minus uriaș. Joc și gratis dacă este nevoie! Un an, doi, nu contează, voi mi-ați oferit atât de mult, voi m-ați modelat, alături de voi am devenit cel mai bun fotbalist al planetei. Așa că nu este o obligație, este o bucurie să dau ceva înapoi. Să ajut. Dragostea suporterilor face cât toți banii din lume

Asta chiar că este o utopie. 110%. Dar ce frumos ar fi ca lumea să mai trăiască și altfel decât cu ochii la un cont bancar”. Citește editorialul integral.

Andrei Niculescu (editorialist GSP): „Ce s-ar fi întâmplat dacă Messi ar fi zis "Eu vreau să joc gratis!"? Sau nu, nu chiar gratis, să fi zis "Vreau să-mi dați cel mai mic salariu din lot, așa cum am avut când am semnat primul contract". Ar fi fost ceva, nu?

Ah, am uitat, fotbaliștii ăștia (toți, fără excepție) care jură dragoste eternă unor culori iubesc mult și culoarea de pe bancnote. Sentimentul de iubire necondiționată e doar la suporteri. De aceea fotbalul fără suporteri nu poate exista”. Citește editorialul integral.

ÎN APĂRAREA LUI MESSI

Theodor Jumătate (șeful departamentului Fotbal Internațional de la Gazetă): „A renunțat la jumătate din salariu pentru a continua în tricoul blaugrana. Gratis? De ce gratis? A făcut totul pentru club. A jucat, a cucerit, meciuri, campionate, trofee. Barça este atât de mare mai ales datorită lui.

A câștigat o sumă colosală în carieră? Da! Nemeritat? Nu! Iar Barcelona a câștigat mult mai mult”. Citește editorialul integral.

Trebuia ca Leo Messi să accepte să joace gratis la Barcelona?

Da
Nu

Intră și tu în dezbatere! Spune-ți părerea în zona de comentarii: 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (40)
raduconstantin57
raduconstantin57  •  09 August 2021, 17:14

"Părerea mea" este că atît Bartomeu cît și ciorba reîncălzită Laporta sint doi pioni otrăviți ;catalanii trebuie pusi cu botul pe labe sa nu mai îndrăznească prea mult.Vom vedea daca echipa Barcelonei va mai lua ceva multi ani de acum încolo ...

raduconstantin57
raduconstantin57  •  09 August 2021, 17:05
Postat de hofer pe 08 August 2021, 19:57

Barcelona a fost si va ramane Barcelona. Barcelona nu este mesi. Bine ca a plecat. Ajunge !... Calatorului ai sta bine cu drumul!

Ce idioțenie sa spui "călătorului.......... " in cazul in care acel călător ți-a adus bani cu carul timp de 17 ani și care e considerat de crema fotbalului mondial cel mai valoros jucător din toate timpurile .Pentru toți parerologi care debiteaza mizerii ar fi bine să-i informeze cineva cum s-a echilibrat balanța de trofee cu echipa regelui Spaniei , real madrid (cu litere mici) de cînd "călătorul " ii tot umilește .Și cum n-au mai putut suporta l-au ajutat pe laporta să-i deschidă poarta și să -i de-a un brînci afara . Barcelona n-are nici o vina că unii îi spurca numele . .

raduconstantin57
raduconstantin57  •  09 August 2021, 16:40
Postat de raul1985 pe 09 August 2021, 07:36

Messi deja era dictator. Stabilea ce jucatori vin si pleaca, ce antrenor e potrivit. A ajuns chiar sa incline balanta si la alegerea presedintelui. a deranjat multa lume prin club (inclusiv jucatori). in afara de fani e clar ca nu mai era dorit de majoritatea oamenilor din cadrul clubului. Anul trecut a mai si produs telenovela cu plecatul liber de contract. Nu numai ca s-au descotorosit de el in cel mai elegant mod cat sa nu le sara fanii in cap, dar s-au si razbunat tragand de timp cu prelungirea contractului pana cand City a devenit o echipa incompatibila dpdv al fair-play-ului financiar.

Tare profund comentariul dar cam aiuritor: adică a înclinat balanța către cineva care sa se descotorosească in "cel mai elegant mod"; adică să tărăgănezi semnarea pina cineva sa nu-l mai poată primi e un mod elegant !!!!? Vai de logica unor parerologi veninoși care își dau cu presupusul

Vezi toate comentariile (40)
Comentează