INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Ciprian Tătărușanu, pus la zid în Serie A: „Prima problemă a lui AC Milan de acolo vine”

Articol de - Publicat marti, 10 ianuarie 2023 15:07 / Actualizat marti, 10 ianuarie 2023 15:29

Portarul lui AC Milan, Ciprian Tătărușanu, nu oferă siguranță, dar nici nu are rival ca înlocuitor a lui Maignan. „Va continua să fie titular, deși e ezitant la ieșirile pe centrări și provoacă tensiune”, anunță Gazzetta dello Sport.

„Prima problemă de rezolvat la Milan e a numărului 1, adică a portarului. Pulpa lui Maignan e instabilă, la fel ca defensiva rossonera. Fără el, unica victorie fără gol primit a fost cea de pe 8 octombrie, cu Juventus. Golurile încasate sunt cuantificabile (Tătărușanu are 15 primite în 14 partide din Serie A și Ligă), senzația de precaritate nu, dacă nu vor continua scenele care au devenit virale pe rețelele sociale, cu Tomori care-i reproșează românului unele intervenții nesigure ori vreo ieșire deloc impecabilă". 

Așa caracterizează Gazzetta dello Sport ultimele evoluții ale lui Tătă, inclusiv cea contra Romei (2-2), în care a avut parte și de critici că stă prea des pe linia porții.

Circuitul Messi la PSG: semnează un nou contract astronomic, dar a adus 700 de milioane în primul an!
FRANȚA
Circuitul Messi la PSG: semnează un nou contract astronomic, dar a adus 700 de milioane în primul an!

Tătărușanu ironizat pe coperta Gazzetta dello Sport

„Impresia în meci e că anumite ezitări nu-i sunt tolerate (și Tomori face puțin ca să-și ascundă reacțiile) și dau impresia unei tensiuni în teren. În timp ce lui Maignan i se permitea să iasă spre centrul terenului pentru a da indicații la loviturile libere în favoarea Milanului, lui Tătă i se fac mult mai puține concesii. La fiecare gol primit, se caută greșeala lui, de multe ori în van. 

Nu transmite aceeași încredere ca titularul de drept al postului, dar nici nu i se pot imputa erori răsunătoare. Și pentru asta Milan merge mai departe pe mâna românului. Va fi cu Torino în Cupă și va apăra și-n următoarele etape de campionat", e concluzia articolului din jurnalul roz. 

Care îl ironizează la prima pagină a ediției electronice, prin pastila cunoscutului umorist Gene Gnocchi: „Milan, Pioli ezitant cu Tătărușanu. «Coperta lui cartonată îmi oferă mai multă siguranță»”. 

Ciprian Tătărușanu nu are niciun rival la AC Milan

Avantajul lui Tătărușanu este că nu are concurență la locul de rezervă, fiind greu de crezut că ierarhiile se vor răsturna. Mirante, de exemplu, n-a profitat de șansa acordată și a fost slab cu PSV Eindhoven. Iar în cazul nou venitului Daevis Vasquez e mult prea devreme să fie luat în calcule. 

„Arată calități bune și se adaptează și la noile metode de muncă, dar trebuie să învețe limba (aspect esențial în coordonarea apărării) și mai ales să se adapteze mecanismului defensiv. A-l utiliza într-un meci eliminatoriu e prematur, iar să-l lansezi în cursa pentru sudetto cu atât mai mult. Clubul îl consideră ca pe o investiție de perspectivă, pe termen mediu-lung. Posibilă dublură de viitor a lui Maignan. Oricum în sezonul 2023-'24 rezerva francezului va fi Sportiello, care va veni liber de contract de la Atalanta", explică aceeași Gazzetta.

32de goluri a primit Tătărușanu în cele 28 de meciuri în toate competițiile în care a a apărat ca titular la Milan

Citește și: 

EXCLUSIV Un fotbalist de la Bayern Munchen a dat-o în judecată pe Dinamo

L-a jignit pe Zidane, iar acum scandalizează din nou Franța! » E acuzat de hărțuire sexuală: „Pentru el, eram doi sâni și un fund”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
VanBasten
VanBasten  •  11 Ianuarie 2023, 09:32

Un portar care nu inspira siguranta si respect. Nu domina zona din apropierea portii.

VanBasten
VanBasten  •  11 Ianuarie 2023, 09:30
Postat de bicaridica pe 10 Ianuarie 2023, 17:13

"Ciprian Tatarusanu, pus la zid”, cand urmeaza sa fie executat? Unde va gaseste, bă? Sunteti unul mai agramat ca altul.

A pune (pe cineva) la zid = a) a împușca; b) a condamna, a demasca, a dezaproba.

bicaridica
bicaridica  •  10 Ianuarie 2023, 17:13

"Ciprian Tatarusanu, pus la zid”, cand urmeaza sa fie executat? Unde va gaseste, bă? Sunteti unul mai agramat ca altul.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează