INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

CORONAVIRUS. Cum va fi fotbalul după pandemie: „Unele meciuri vor arăta ca niște blaturi”

Oliver Schmidtlein, în dreapta. foto: Guliver/Getty Images
Oliver Schmidtlein, în dreapta. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat marti, 14 aprilie 2020 11:14

Oliver Schmidtlein, fostul preparator fizic al lui Bayern, crede că după o pauză așa mare, fără o perioadă de pregătire susținută, vom vedea fotbal la intensitate redusă. 

Iar ca și Leo Grozavu, de la Sepsi, crede că ar trebui făcute câte cinci, șase schimbări pentru a evita accidentările grave.

În Germania, unde campionatul se dorește a fi reluat la începutul lui mai, echipele au revenit la antrenamente. Însă fostul preparator fizic al lui Bayern și al naționalei Germaniei, Oliver Schmidtlein, avertizează: „Nu vă așteptați ca luna viitoare să vedeți spectacol pe teren. Unele meciuri vor arăta ca niște blaturi". 

Argumente? „După o pauză așa de mare, jucătorii au pierdut mult din condiția fizică pe care o aveau. Iar antrenamentele care se fac în această perioadă sunt de genul lucrăm doar în grupuri mici, păstrăm distanța, evităm contactul fizic. Pregătirea periodică de bază arată diferit și de aceea și partidele vor arăta diferit. 

Vom asista la unele cu o primă repriză intensă și o a doua plictisitoare. Iar în meciurile fără miză, de mijlocul clasamentului, echipele nu se vor ataca. Storși de puteri, fotbaliștii vor intra la un moment dat, aproape inconștient, în modul noncombat", crede Schmidtlein. 

El apreciază de asemenea că riscul de accidentare e mare: „Acasă, cu dispozitive mici, greutăți, benzi de cauciuc sau biciclete ergometrice, putem menține și antrena proprietăți de bază, cum ar fi stabilitatea, mobilitatea și rezistența de bază. 

Dar a juca efectiv presupune mult mai mult, de pildă sprinturi, schimbări de direcție, sărituri. Toate acestea solicită mult mai mult și complet diferit sistemul musculo-scheletic. Un sportiv trebuie să le practice în mod regulat, ceea ce nu s-a prea întâmplat în ultimele săptămâni". 

Motiv pentru care și Schmidtlein este pentru cinci, șase schimbări pe parcursul unei partide, în loc de trei, exact cum au cerut Claudio Ranieri în Italia și Leo Grozavu, de la Sepsi. "În felul acesta, sarcina s-ar împărți pe umerii mai multor jucători. Ca-n amicalele din presezon".

7 aniîntre 2002 și 2009, a lucrat Schmidtlein la Bayern. La naționala Germaniei a fost solicitat pentru Mondialele din 1998 și 2006

„Timpul de pregătire va fi destul de scurt, iar campionatul, probabil, va fi comprimat și probabil vor fi probleme mari cu accidentările. Aici cred că ar trebui intervenit cumva. Mă gândesc să ne dea voie să facem mai multe schimbări. Cred că 5 ar fi suficiente. 5 schimbări în 90 de minute" - Leo Grozavu, antrenor Sepsi

Citește și alte știri de actualitate:

FCSB. Gigi Becali și Valeriu Iftime, dialog genial în direct la TV: „Suntem posedați! Facem afaceri în Săptămâna Mare? Mi-ați dat ultimatum... Ce, trecem Prutul?!”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează