INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

CORONAVIRUS. Situație tot mai grea la Valencia: 35 la sută din club e infectat. Există însă și vești bune

Articol de - Publicat marti, 17 martie 2020 09:20

Valencia a anunțat că 35% dintre jucători și staff-ul tehnic au ieșit pozitivi la testul împotriva COVID-19 și acuză deplasarea în focarul de la Bergamo, pentru „optimile” Ligii Campionilor, împotriva Atalantei, scor 4-1.

Alertă maximă la Valencia! La mai puțin de două zile după anunțarea primelor cinci cazuri de infectare cu noul coronavirus, clubul de pe Mestalla a comunicat aseară că 35% dintre jucătorii și membrii staff-ului tehnic au rezultat pozitivi la testul contra COVID-19. Asta înseamnă că încă patru persoane s-au îmbolnăvit (25 de fotbaliști în lot, antrenorul Albert Celades (44 de ani) are doi secunzi), dar vestea bună e că toți sunt asimptomatici și izolați în propriile case, sub monitorizare medicală.

Valencia: „Expunerea inerentă a provocat infectarea”

„Liliecii” oferă și plauzibila explicație pentru contractarea virusului, deplasarea din Ligă la jocul cu Atalanta, disputat în cel mai mare focar european. „În pofida măsurilor stricte adoptate de club și deși am ținut la distanță echipa de mediul de lucru și de publicul general, după partida de pe 19 februarie la Milano, zonă confirmată ca una de mare risc de către autoritățile italiene câteva zile mai târziu, ultimele rezultate relevă că expunerea inerentă a provocat circa 35 la sută cazuri pozitive”. Primii jucători au fost Eliaquim Mangalà (29 de ani), Ezequiel Garay (33 de ani), Jose Gayà (24 de ani), Paco Camarasa (52 de ani) și medicul echipei, Juan Aliaga.

Și Hațegan, în izolare

Speriați ar trebui să fie Ovidiu Hațegan (39 de ani) și asistenții săi, Octavian Șovre (47 de ani) și Sebastian Gheorghe (44 de ani), care au oficiat la meciul de la Valencia și care au intrat în contact cu elevii lui Albert Celades. Toți s-au autoizolat cum au revenit în țară.

3partide de mare risc a jucat Valencia înaintea suspendării fotbalului: cu Atalanta, pe 19.02, cu Alavés (6.03), ambele în deplasare, și returul cu Atalanta, cu porțile închise (10.03)

Cum ne apărăm de coronavirus

Vezi cum e afectat de coronavirus fotbalul românesc

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează