INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

VIDEO De ce strălucește Manchester City când alții se prăbușesc? Pantilimon, explicații la Premier GSP: „Au început să aibă habar! La pachet vin alți 3 factori”

Manchester City nu a mai pierdut un meci din 6 decembrie // foto: Guliver/gettyimages
Manchester City nu a mai pierdut un meci din 6 decembrie // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat marti, 27 februarie 2024 08:57 / Actualizat marti, 27 februarie 2024 09:02

Costel Pantilimon (37 de ani), între 2011 și 2014 jucător la Manchester City, de două ori campion alături de „cetățeni”, a explicat la Premier GSP de ce consideră că formația lui Pep Guardiola devine mai dificil de învins pe măsură ce sezonul avansează.

Manchester City a câștigat 18 dintre cele 26 de partide disputate în acest sezon de campionat. Dintre cei 8 pași greșiți, doar unul a venit în ultimele două luni și jumătate.

De altfel, a devenit o obișnuință ca formația pregătită de Pep Guardiola să atingă cel mai bun nivel abia în partea a doua a sezonului. S-a întâmplat ani la rând, pare că istoria se repetă în actuala stagiune.

Cum vede Costel Pantilimon situația lui Horațiu Moldovan: „Cine îmi spune că nu e așa, dă dovadă de o ipocrizie ieșită din comun”
Premier GSP
Cum vede Costel Pantilimon situația lui Horațiu Moldovan: „Cine îmi spune că nu e așa, dă dovadă de o ipocrizie ieșită din comun”

Invitat la Premier GSP, Costel Pantilimon, dublu campion cu Manchester City, a prezentat câteva motive pentru care consideră că City ajunge spre finalul sezonului în această variantă șlefuită.

VIDEO. Costel Pantilimon, la Premier GSP, despre Manchester City: „Guardiola nu lasă nimic la voia întâmplării. Nivelul este ridicat peste tot”

„City a căpătat o experiență foarte mare, gândiți-vă că au câștigat două titluri în ultima etapă. Știu foarte bine că jucătorii sunt ținuți în priză în fiecare zi. Nivelul este foarte ridicat începând de la antrenamente și până la ședințele tactice și video.

Guardiola este un antrenor care nu lasă nimic la voia întâmplării, gândește și mănâncă fotbal, încearcă să scoată maximum de la fiecare jucător. Este un antrenor pe care îți dorești să-i ai, City a făcut cea mai bună alegere cu el, știu că plănuiau de mult timp să-l aducă antrenor.

În plus, vorbim despre jucători care sunt campioni mondiali și despre un antrenor care știe ce înseamnă fiecare competiție. Momentul lor de cumpănă a fost finala de Champions League câștigată (n.r. - în vara lui 2023, cu Inter), atunci City nu a prestat un joc formidabil, jocul cu care ne-a obișnuit. S-a simțit presiunea de pe umerii jucătorilor și antrenorului”, a afirmat Pantilimon în prima fază.

Costel Pantilimon: „A devenit o normalitate ca Manchester City să domine Premier League”

„În acest moment, City este o echipă care domină, obișnuită cu orice competiție. Nu mai spun despre Premier League, a devenit o normalitate ca ei să domine campionatul, fiecare adversar.

Clubul a început să aibă habar cum să gestioneze momentele critice. Iar la pachet cu asta vin un antrenor cu fundal impresionant, oameni din club obișnuiți cu performanța și nivelul ridicat, plus jucători de mare valoare, care au început să-și cunoască punctele forte și să gestioneze momentele importante”, a completat fostul goalkeeper al „cetățenilor”.

În prezent, Manchester City ocupă locul 2 în Premier League, cu 59 de puncte acumulate în 26 de etape. Liderul campionatului, Liverpool, are 60 de puncte. Arsenal, a treia clasată, are un punct în minus față de Haaland & Compania.

17 meciuri consecutivefără înfrângere are Manchester City în acest moment

VIDEO. Emisiunea integrală Premier GSP cu Costel Pantilimon invitat

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Mai multe știri din Premier GSP:

Omul potrivit să-l înlocuiască pe Klopp la Liverpool? Opinie fermă la Premier GSP: „E pasul firesc!”
PREMIER LEAGUE
Omul potrivit să-l înlocuiască pe Klopp la Liverpool? Opinie fermă la Premier GSP: „E pasul firesc!”
„Nu va fi de prisos!” » Dublu campion în Premier League, despre situația lui Radu Drăgușin: „Vorbim foarte mult, nu ăsta este procesul”
PREMIER LEAGUE
„Nu va fi de prisos!” » Dublu campion în Premier League, despre situația lui Radu Drăgușin: „Vorbim foarte mult, nu ăsta este procesul”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează