INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UEFA YOUTH LEAGUE

Cristi Chivu, înfrângere și eliminare dramatică în Youth League, deși Inter a jucat peste 20 de minute în superioritate

Cristi Chivu a cucerit titlul Primavera cu Inter în 2022 Foto: Imago
Cristi Chivu a cucerit titlul Primavera cu Inter în 2022 Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 07 februarie 2024 18:28 / Actualizat miercuri, 07 februarie 2024 18:52

Cristi Chivu, 43 de ani, a pierdut miercuri cu Inter U19 în play-off-ul Ligii Campionilor de juniori, 0-0, 5-6 la penaltyuri pe terenul lui Olympiacos Pireu. La vară, antrenorul va părăsi clubul nerazzurro la sfârșitul contractului. „Ar urma să facă pasul la un club mare”, a anunțat Gazzetta dello Sport.

Miercuri, 7 februarie, nu a fost o zi bună pentru Cristi Chivu. Antrenorul în vârstă de 43 de ani a fost eliminat cu Inter U19 din UEFA Youth League.

Cristi Chivu, când Inter juca 11 la 10: „Haideți! S-o facem!". N-au reușit

După ce s-a clasat pe locul 2 în grupă, depășit de RB Salzburg, dar înaintea Benficăi și a lui Real Sociedad (o victorie, 4 egaluri, o înfrângere), a intrat în play-off, dar a fost învins în Grecia, 0-0 și 5-6 cu Olympiacos la loviturile de departajare.

Rivalul lui Drăgușin în apărarea lui Tottenham, cel mai rapid jucător din Premier » S-ar putea întrece cu Bolt! + O poveste cu clipe de cumpănă: „La 18 ani am vrut să spun stop
ANGLIA
Rivalul lui Drăgușin în apărarea lui Tottenham, cel mai rapid jucător din Premier » S-ar putea întrece cu Bolt! + O poveste cu clipe de cumpănă: „La 18 ani am vrut să spun stop"

În meciul de Pireu, Inter a avut superioritate în final. Un jucător grec a fost eliminat în minutul 72, nerazzurrii au asediat poarta adversarilor, Cocchi a tras a în bară, Chivu striga de pe margine „Haideți! S-o facem!". Însă milanezii n-au înscris golul victoriei.

Cel mai bun jucător al lui Cristi Chivu miercuri a ratat penaltyul decisiv

Aleksandar, fiul de 18 ani al lui Dejan Stankovici, fostul mare jucător sârb coleg cu Chivu la triumful în Liga Campionilor 2009-2010, a transformat cu siguranță primul penalty al italienilor.

Toți au înscris până la 6-5 pentru Olympiacos. Atunci a ratat Cocchi, cel mai bun jucător al partidei, șutând peste poartă, și Inter s-a întors acasă învinsă și eliminată.

„Cristi Chivu se desparte de Inter la finalul sezonului"

Chivu a început cariera de antrenor la academia de juniori a nerazzurrilor în 2018, când a preluat echipa U14. A avansat până la U19, cu care a cucerit titlul Primavera în 2022. La un moment dat, într-o perioadă dificilă la prima formație, când Inzaghi nu reușea să mențină Interul la înălțime, numele său a apărut pe lista posibililor înlocuitori.

În vară, i se încheie contractul și nu mai prelungește, a anunțat presa italiană. „Chivu se desparte de Inter la finalul sezonului, a fost decizia lui. Ar urma să facă pasul la un club mare. Mai multe echipe, unele din Italia, altele din străinătate, s-au interesat de el în ultimele luni, dar românul a hotărât să rămână la Inter până la finalul contractului", a scris Gazzetta dello Sport.

Va fi înlocuit la U19 foarte probabil de Samir Handanovic, 39 de ani, portarul lui Inter în perioada 2012-2023.

VIDEO Cum a trăit Chivu remiza Real Sociedad U19 - Inter U19 din UEFA Youth League

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Revoluția fotbalului: sunt pregătite 5 schimbări majore de regulament » „Roșu” pentru orice henț defensiv în careu + Pedeapsă nouă pentru tragere de timp
REGULAMENT
Revoluția fotbalului: sunt pregătite 5 schimbări majore de regulament » „Roșu” pentru orice henț defensiv în careu + Pedeapsă nouă pentru tragere de timp
Eroul Africii, neînvins de 414 minute la turneul final: „Restul lumii crede că noi jucăm cu maimuțe în poartă”
CUPA AFRICII
Eroul Africii, neînvins de 414 minute la turneul final: „Restul lumii crede că noi jucăm cu maimuțe în poartă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează