INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Chivu e rege în Italia! Domină categoric Primavera și toți îl așteaptă la prima echipă a lui Inter

Cristi Chivu a cucerit titlul de campion cu Inter U19 în 2022 și are șanse mari să repete performanța în 2024 Foto: Imago
Cristi Chivu a cucerit titlul de campion cu Inter U19 în 2022 și are șanse mari să repete performanța în 2024 Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 18 februarie 2024 15:26 / Actualizat duminica, 18 februarie 2024 16:05

Cristi Chivu, 43 de ani, se desparte la vară de Inter, dar are șanse mari să câștige al doilea titlu în 3 ani la Primavera. Nerazzurrii, care au învins-o cu 2-1 pe Monza, au 10 puncte distanță față de Torino și Roma. Ambele rivale au pierdut sâmbătă.

Cristi Chivu nu a trecut printr-un moment bun la începutul lunii. Miercuri, 7 februarie, a fost eliminat cu Inter U19 din Liga Campionilor a juniorilor, UEFA Youth League.

Cristi Chivu, eliminat din UEFA Youth League: 5-6 la penaltyuri cu Olympiacos

A jucat cu nerazzurrii la Pireu cu Olympiacos, în play-off-ul competiției, după ce fusese pe locul 2 în grupă (depășit de RB Salzburg, dar înainte de Benfica și Real Sociedad) și a avut un mare avantaj. A fost în superioritate în final (un grec eliminat în minutul 72).

Dennis Man a vrăjit Parma » Concluzia italienilor: l-au descris cu un singur cuvânt pe român
PARMA
Dennis Man a vrăjit Parma » Concluzia italienilor: l-au descris cu un singur cuvânt pe român

Nu a reușit totuși să profite, asediul nu s-a concretizat. Bara s-a opus golului la șutul lui Cocchi. S-a ajuns la penaltyuri de departajare și a ratat chiar Cocchi, cel mai bun jucător al partidei, șutând peste poartă. La final, 0-0, 5-6 la loviturile de pedeapsă. Puștii lui Chivu, eliminați din Youth League.

Interul lui Cristi Chivu, golul victoriei în prelungiri. Conduce detașat, ca seniorii nerazzurri

În campionatul Primavera însă, Inter a continuat traseul ascendent. Sâmbătă, încă o victorie, a 13-a în acest sezon. La capătul unui meci dificil, 2-1 cu Monza, câștigat de echipa lui Chivu în al doilea minut de prelungire. A înscris Mosconi golul decisiv, pe contraatac.

Milanezii au profitat de eșecurile principalelor rivale în cursa pentru titlu, Torino (2-3 la Cagliari) și Roma (0-1 pe terenul lui Frosinone). S-au distanțat la 10 puncte de Torino și Roma după a 22-a etapă.

La fel ca seniorii lui Inter, lideri autoritari în Serie A, cu nouă puncte în fața lui Juventus și un joc mai puțin disputat.

„Cristi Chivu ar urma să facă pasul la un club mare"

Chivu se îndreaptă spre al doilea titlu cu Inter la Primavera, la doi ani de la prima performanță. Ar fi o despărțire în triumf a tehnicianului de academia de juniori nerazzurra, acolo unde a pornit cariera de antrenor, în 2018.

În vară i se încheie contractul și nu mai prelungește, a anunțat presa italiană. „Chivu părăsește Inter la finalul sezonului, a fost decizia lui. Ar urma să facă pasul la un club mare. Mai multe echipe, unele din Italia, altele din străinătate, s-au interesat de el în ultimele luni, dar românul a hotărât să rămână la Inter până la finalul contractului", a scris Gazzetta dello Sport.

Va fi înlocuit la U19 foarte probabil de Samir Handanovic, 39 de ani, portarul lui Inter în perioada 2012-2023.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Pep Guardiola, replică amuzantă după meciul ratat al lui Haaland: „Eu am dat 11 goluri în 11 ani. Cine sunt eu să-i spun cum să înscrie!
ANGLIA
Pep Guardiola, replică amuzantă după meciul ratat al lui Haaland: „Eu am dat 11 goluri în 11 ani. Cine sunt eu să-i spun cum să înscrie!"
Mbappe lângă Haaland? Manchester City negociază cu starul francez + jucătorul surpriză pe care PSG îl vrea în locul său
MANCHESTER CITY
Mbappe lângă Haaland? Manchester City negociază cu starul francez + jucătorul surpriză pe care PSG îl vrea în locul său

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
costeltudor
costeltudor  •  19 Februarie 2024, 08:47

Nu înțeleg , dr ce tot îl pupați in dandarat pe acest individ , căruia ii pute tot ce este românesc ?

fibra
fibra  •  19 Februarie 2024, 07:56

Ia zi maestre care sunt toti care il asteapta la echipa mare pe Chivu,cand de doi ani merge foarte bine?Au fost inspirati ca nu l-au indepartat pe Simone cand tabarasera pe el "priceputii", in special de la noi.

mehigh_ms
mehigh_ms  •  19 Februarie 2024, 04:07
Postat de VanBasten2000 pe 18 Februarie 2024, 17:25

Urmeaza sa faca pasul la un club mare. Deci nu vine la fcsb.

ai probleme grave..

Vezi toate comentariile (6)
Comentează