INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Cu ce avere pleacă Jurgen Klopp de la Liverpool, după 9 ani pe Anfield Road + Ce declara soția sa în 2022

Jurgen Klopp (56 de ani) a strâns din 2015, de când este managerul lui Liverpool, circa 75 de milioane de euro
Jurgen Klopp (56 de ani) a strâns din 2015, de când este managerul lui Liverpool, circa 75 de milioane de euro

Articol de - Publicat vineri, 26 ianuarie 2024 15:54 / Actualizat duminica, 28 ianuarie 2024 11:20

Jurgen Klopp (56 de ani) a strâns din 2015, de când este managerul lui Liverpool, circa 75 de milioane de euro. Presa engleză a dezvăluit că mai încasează anual 7 milioane de la sponsori, pe lângă salariul stagional de 18 milioane primit la echipa de pe Anfield Road.

Jurgen Klopp nu a câștigat doar în plan sportiv, 7 trofee în cei nouă ani ca manager al lui Liverpool, ci și pe plan financiar. Publicația National World a calculat ce avere a strâns de la venirea pe Anfield Road. 

Reacția lui Gary Lineker la anunțul lui Klopp: „Wow, ce veste uriașă! Ce muncă incredibilă a făcut!”
REACȚII KLOPP
Reacția lui Gary Lineker la anunțul lui Klopp: „Wow, ce veste uriașă! Ce muncă incredibilă a făcut!”

Antrenorul german a făcut o avere la conducerea „cormoranilor", undeva la 75 de milioane de euro. Banii provin din salariile încasate, după ultima prelungire ajungând la aproape 18 milioane de euro net pe an, dar și datorită acordurilor cu sponsorii săi, Opel, Erdinger, VR-Bank, Snickers și Sky, circa 7 milioane de euro pe an.

Doar Pep și Simeone îl depășesc pe Klopp la salarii!

Doar Pep Guardiola îl depășește în clasamentul sumelor primite ca salariu în Premier League, 22,3 milioane, iar în Europa lider absolut rămâne Diego Simeone, cu 34 de milioane de euro luate anual de la Atletico Madrid. 

Bani a mai câștigat și i-a pus deoparte și în cariera de jucător, mai ales în cei 11 ani petrecuți la Mainz (1990-2001) în 340 de meciuri și cu 56 de goluri marcate.

Ulla Sandrock: „Nu pot să ne văd plecând de-aici în 2024"

L-a ajutat mult în carieră și nevasta sa, Ulla, pe care a cunoscut-o în 2005 la un Oktoberfest la Munchen. Ea fost și cea care l-a convins să accepte oferta de la Liverpool, iar apoi și să semneze în 2022 prelungirea înțelegerii cu unul dintre cele mai mari cluburi din fotbalul mondial. 

„Cel mai important contract din viața mea este cel parafat cu Ulla. De la acesta a pornit aventura noastră în Anglia. Ne-am așezat odată în bucătărie la masă și Ulla mi-a spus: «Nu pot să ne văd plecând de-aici în 2024!»." Dar lucrurile s-au schimbat între timp.

Ten Hag: „A făcut o treabă extraordinară în Liverpool”

Reacția lui Erik ten Hag, managerul lui Manchester United, confirmă faptul că și adversarii l-au apreciat: „A creat o eră acolo, a clădit echipa și a readus clubul acolo unde îi este locul, așa că-l felicit pentru asta. Klopp a realizat o treabă extraordinară la Liverpool. Pot înțelege că a rămas fără energie. Nouă ani înseamnă o perioadă în care se construiește, se ating obiective, dar cred că apar și eșecuri și se intră în perioade dificile".

Premier League este foarte intensă. Când stai acolo nouă ani înseamnă o perioadă lungă și pot să înțeleg că a rămas fără energie. Iar acesta e unul dintre argumentele pentru a se retrage. Nu e bine însă deloc pentru Premier League
Erik ten Hag, manager Man. United

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Cine e principala țintă a lui Liverpool, după ce Klopp a anunțat că pleacă + De Zerbi e pe listă
LIVERPOOL
Cine e principala țintă a lui Liverpool, după ce Klopp a anunțat că pleacă + De Zerbi e pe listă
Jurgen Klopp nu pleacă singur » Alți 3 oameni importanți o părăsesc pe Liverpool
LIVERPOOL
Jurgen Klopp nu pleacă singur » Alți 3 oameni importanți o părăsesc pe Liverpool

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (6)
befree
befree  •  28 Ianuarie 2024, 18:17

Cand la gsp ai salariul ala amarat, devii frustrat si scrii fituici despre cat castiga altii.

fibra
fibra  •  28 Ianuarie 2024, 14:23

Daca esti Scorpie calculezi ce bani castigi nu ce performante ai.

bridges
bridges  •  28 Ianuarie 2024, 13:47

Sa-mi spuneti si mie daca o sa scrie undeva ca Jurgen Klopp a plecat din cauza banilor, ca nu i-ar fi fost suficienti, românisme din astea obosite. Klopp este un altfel de antrenor, unul dedicat 110% echipei lui, e un altfel de antrenor, cu un lot ceva mai subtire dpdv valoric a obtinut totul, marile vedete au devenit mari pentru ca el le-a adus in stadiul asta, nu au ajuns venit gata incarcate de glorie din alte locuri. Tot ce vedem acolo inseamna, azi. munca si inspiratiaq lui Klopp. Nimic nu i-a cazut din cer. Ce n-a avut Klopp? Evident ca un patronat la nivelul managementului sau.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează