INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UEFA

Avertisment pentru cluburi și jucători! Cum vrea președintele UEFA să revoluționeze fotbalul

Aleksander Ceferin // Foto: Imago
Aleksander Ceferin // Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 26 aprilie 2023 17:51 / Actualizat miercuri, 26 aprilie 2023 19:56

Aleksander Ceferin, 55 de ani, liderul forului european, anunță introducerea plafonului salarial pentru jucători în viitorul apropiat. Președintele UEFA ar vrea încă din 2024 să aplice acest proiect, de la startul noii Ligi a Campionilor.

Nemulțumit de efectele Fair-Play-ului Financiar (FPF), Aleksander Ceferin a influențat modificarea FPF în aprilie 2022, la reuniunea Comitetului Executiv UEFA. Cluburilor li s-a permis să aibă o pierdere de 60 de milioane de euro pe trei sezoane, cu o condiție. Masa salarială să fie aibă o limită:

  • 90% din venituri în 2023-2024;
  • 80% din venituri în 2024-2025;
  • 70% din venituri în 2025-2026.

Aleksander Ceferin: „N-ar avea sens dacă ar câștiga mereu aceleași cinci echipe”

Președintele forului continental merge mai departe cu planul său. Vrea să impună un plafon salarial pentru jucători în viitorul apropiat.

În timpul interviului dat la podcastul Men in Blazers (preluat și de RMC Sport), același unde anunțase că Statele Unite ar putea organiza finala Ligii Campionilor în 2026, Ceferin a declarat: „Trebuie să reflectăm serios asupra plafonului salarial, pentru ca echilibrul concurenței să nu devină problematic. Nu pentru patronii cluburilor, ci pentru valoarea competiției. N-ar avea sens dacă ar câștiga mereu aceleași cinci echipe”.

Finala Ligii Campionilor se va juca în SUA! Ceferin: „Fanii europeni vor spune «nenorociții din Elveția! Totul se rezumă la bani»”
UEFA
Finala Ligii Campionilor se va juca în SUA! Ceferin: „Fanii europeni vor spune «nenorociții din Elveția! Totul se rezumă la bani»”

Aleksander Ceferin: „Uimitor, toată lumea e de acord”

Avocatul sloven, la Nyon din 2016 și reales pentru încă un mandat, până în 2027, a dezvăluit că „am discutat cu reprezentanții Comisiei Europene. Noi încercăm să grăbim lucrurile, însă trebuie să existe un acord colectiv între fiecare ligă și UEFA. Nu se poate ca noi să aplicăm plafonul salarial, iar unele ligi să nu o facă”. 

A fost surprins că „deocamdată, toată lumea e de acord. Uimitor, și cluburile mari, și cele mici, și cluburile publice, și cele private, și miliardarii”.

Aleksander Ceferin: „Dacă rețeta unui club ajunge la 5 miliarde, 70 la sută înseamnă mult”

Ceferin ar vrea aplicarea plafonului salarial încă de anul viitor, de la startul noii Ligi a Campionilor. „Acesta este viitorul nostru. Aceasta este soluția. Momentan, noi am reglat situația, cluburile vor putea cheltui până la 70 la sută din venituri pentru salarii și transferuri. 

Totuși, nu e suficient, pentru că dacă rețeta unui club ajunge la 5 miliarde, 70 la sută înseamnă mult”, a spus oficialul UEFA, repetând: „Plafonul salarial este viitorul”. 

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Fortuna Dusseldorf vrea să lase spectatorii să intre gratis pe stadion la meciurile de acasă » De când e valabilă oferta

O țară în alertă » Fotbalistul-vedetă al naționalei a fost răpit de indivizi înarmați

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
deal1
deal1  •  26 Aprilie 2023, 21:14

sa vezi cum vor circula valizele cu bani, mai ceva ca la Cluj

alexh
alexh  •  26 Aprilie 2023, 21:12

"Masa salarială să fie aibă o limită:" Cred că exprimarea corectă ar fi: Masa salarială să aibă o limită.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează