INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COREEA DE SUD

Dan Petrescu, confirmat de Carlo Ancelotti și Roberto De Zerbi » Care e strategia câștigătoare a „Bursucului”

Dan Petrescu a terminat campionatul trecut pe locul 4 cu Jeonbuk Hyundai Motors
Dan Petrescu a terminat campionatul trecut pe locul 4 cu Jeonbuk Hyundai Motors

Articol de - Publicat marti, 06 februarie 2024 16:58 / Actualizat marti, 06 februarie 2024 17:50

Dan Petrescu (56 de ani), antrenorul lui Jeonbuk Motors, a spus, într-un interviu în cotidianul Chosun, că „defensiva este cea mai importantă, abia apoi ar trebui să lucrezi la ofensivă. Să stabilizezi echipa și pe urmă să ataci, ai nevoie să creezi un echilibru. Toate cluburile mari procedează așa, la fel zic Ancelotti și De Zerbi”.

Peste trei săptămâni se reia campionatul în Coreea de Sud și Dan Petrescu se pregătește cu Jeonbuk Motors în cantonament la Dubai. Spre deosebire de sezonul trecut, în care a venit abia pe 12 iunie și a preluat echipa din mers, acum „Bursucul" își poate face mai bine strategia de joc și transferurile. 

O zi în care plouă cu lacrimi la Manchester. 66 de ani de la dezastrul aviatic » „Hai, mamă! Du-mă repede acasă. Am meci cu Wolves și nu pot să-l ratez”
ANGLIA
O zi în care plouă cu lacrimi la Manchester. 66 de ani de la dezastrul aviatic » „Hai, mamă! Du-mă repede acasă. Am meci cu Wolves și nu pot să-l ratez”

Tehnicianul român abia așteaptă încheierea Cupei Asiei, pentru a-și recupera internaționalii sud-coreeni, care dispută semifinala astăzi, patru la număr: fundașii Kim Jin-su și Kim Tae-hwan plus mijlocașii Moon Seon-min și Park Jin-seop.

Dan Petrescu: „Aceasta e fundația fotbalului meu!”

Într-un interviu acordat cotidianului Chosun, Dan Petrescu a dezvăluit care este rețeta succesului și că își adaptează sistemul de joc conform fotbaliștilor avuți la dispoziție. 

Admite că cel mai dificil și dur campionat în care a activat în cariera de manager e K-League (liga sud-coreeană): „Sunt situații în care jucătorii se specializează în apărare și atunci te poți gândi la contraatac. 

Chiar dacă ai o filosofie clară de fotbal, este greu să îți creezi propriul stil dacă nu ai tipul potrivit de jucători. Mereu echipele mele au primit puține goluri. Acesta e fundamentul fotbalului meu. De exemplu, în China, la Jiangsu Suning, aveam cinci jucători buni ofensiv. La fel, am aplicat o strategie mai ofensivă și la Dinamo Moscova, în Rusia".

Antrenorii italieni l-au avertizat asupra defensivei

Fostul antrenor al lui CFR Cluj a mărturisit și că a discutat pe această temă cu doi manageri renumiți italieni: 

„M-am întâlnit cu antrenorul lui Brighton, Roberto De Zerbi, și am avut o discuție. Antrenorul lui Brighton mi-a spus că apărarea este fundamentală și că abia după aceea ar trebui să exersăm în ofensivă. 

De asemenea, Carlo Ancelotti, cu care sunt mai apropiat, mi-a vorbit și el tot despre defensivă. Trebuie să stabilizezi echipa și pe urmă să ataci, ai nevoie să creezi echilibru. Toate cluburile mari procedează așa. Dacă echilibrul nu este corect, vor apărea cu siguranță dificultăți".

29de meciuri a stat Dan Petrescu pe banca tehnică a lui Jeonbuk Motors, înregistrând 14 victorii, 6 egaluri și 9 eșecuri, golaveraj 44-34

Dan Petrescu promite să se claseze mai sus

Dan Petrescu a mai declarat că abia la finele stagiunii poate fi judecat pentru rezultatele lui Jeonbuk: „Atunci pot arăta performanțe stabile. N-a existat nicio presiune externă asupra fotbalului meu în Coreea de Sud. M-am adaptat la schimbările din sezonul trecut și acum jucătorii lucrează din greu cu mine. K-League e un campionat foarte greu. Dar noi muncim și mai mult pentru a obține rezultate bune".

Cupa Asiei este cu adevărat dificilă. În cariera mea de jucător am evoluat și la Mondiale, și la Euro. Ceea ce sper este ca naționala Coreei de Sud să ia titlul și jucătorii mei de la lot să nu revină accidentați.

Dan Petrescu, antrenor Jeonbuk Motors

VIDEO Dan Petrescu, discurs aplaudat în picioare în Coreea de Sud

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Jose Mourinho, gest extrem de dur împotriva jucătorilor Romei » Ce le-a lăsat în vestiar. A simțit că a fost trădat!
ITALIA
Jose Mourinho, gest extrem de dur împotriva jucătorilor Romei » Ce le-a lăsat în vestiar. A simțit că a fost trădat!
Incident obscen nemaivăzut, la Madrid. Fotbalistul lui FC Sevilla, agresat sexual de un spectator în timpul meciului!
LA LIGA
Incident obscen nemaivăzut, la Madrid. Fotbalistul lui FC Sevilla, agresat sexual de un spectator în timpul meciului!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
Danplaycaptain
Danplaycaptain  •  08 Februarie 2024, 01:13

Deja ne e dor de tine SuperDan!

Danplaycaptain
Danplaycaptain  •  08 Februarie 2024, 01:09
Postat de rav410wrc pe 06 Februarie 2024, 23:37

Cariera lu' Dan Penalty a fost prabusita, nu trasa-n jos, de mizeriile de "campionate" castigate alaturi de RadioErevan, numa' si numa' pe baza de omenii !! :((((

Ma, da' ciuda îți este pe Dan Petrescu. Ca jucător sau ca antrenor?

catalinut111_2
catalinut111_2  •  07 Februarie 2024, 05:17

Petrescu ,spaima FCSB -ilor ......sa vezi oameni care il injura pe Hagi si pe Dan Petrescu poti fi sigur ça sunt ofticosi de la FCSB

Vezi toate comentariile (13)
Comentează