INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COREEA DE SUD

SuperDan Petrescu a urcat pe locul 3 în Coreea de Sud » Traseu perfect acasă, patru victorii în 4 meciuri

Dan Petrescu a urcat pe locul 3 în Coreea de Sud. Foto: Instagram
Dan Petrescu a urcat pe locul 3 în Coreea de Sud. Foto: Instagram

Articol de - Publicat duminica, 06 august 2023 16:34 / Actualizat duminica, 06 august 2023 16:36

Cea mai bună clasare în campionatul sud-coreean pentru Dan Petrescu, poziția a treia în 44 de zile la Jeonbuk Hyundai, care a învins-o astăzi pe Incheon United (2-0). Pe teren propriu, are numai succese, patru în patru partide.

Chemat de urgență la Jeonbuk Hyundai Motors, la începutul verii, în locul lui Kim Do-heon, Dan Petrescu a redresat echipa sud-coreeană. A preluat-o de pe locul 7, după 18 etape, acum e pe 3 când au trecut 25 de runde. Cea mai bună clasare în 44 de zile cu el antrenor!

SOLD-OUT! Casele de bilete s-au închis în Ghencea! Câte bilete s-au dat la FCSB - CFR Cluj + bișnițarii și-au intrat în rol
FCSB - CFR CLUJ
SOLD-OUT! Casele de bilete s-au închis în Ghencea! Câte bilete s-au dat la FCSB - CFR Cluj + bișnițarii și-au intrat în rol

Debutantul lui Dan Petrescu a înscris chiar la primul joc

A debutat cu o înfrângere, 0-2 cu Gwangju în deplasare, dar acasă a fost fără greșeală. Patru meciuri, patru victorii:

  • 2-0 cu Jeju United
  • 2-1 cu FC Seoul
  • 1-0 cu Suwon
  • 2-0 cu Incheon

Verzii au primit doar un gol în aceste patru întâlniri jucate pe teren propriu. Au 7-1 golaveraj.

Astăzi, pe o ploaie teribilă, Petrescu nu a avut nicio problemă în fața lui Incheon United, formația atacantului muntenegrean Mugosa pe care o va întâlni și miercuri, în semifinalele Cupei Coreei de Sud.

Jeonbuk a învins cu 2-0, același scor fiind și la pauză. Cel care a deschis scorul a fost decarul Park Jae-yong, un vârf de 1,93 m în vârstă de 23 de ani de-abia sosit la club, promovat acum de Petrescu. Debut cu gol pentru Park.

Cu această victorie, a urcat de pe locul 5 pe 3, le-a întrecut pe Gwangju și pe FC Seoul. Are 40 de puncte, numai cinci în spatele lui Pohang Steelers (poziția secundă)

Echipa lui Dan Petrescu nu se simte deloc bine departe de casă

Dacă e foarte bună în fața propriilor fani, în schimb, echipa sa încă nu funcționează în deplasare. Nu a reușit deocamdată niciun succes departe de casă:

  • 0-2 cu Gwangju
  • 2-2 cu Daejeon Hana Citizen
  • 1-2 cu Pohang Steelers

Trei dueluri, un egal și două eșecuri, golaveraj 3-6. Următoarea deplasare va fi cea mai dificilă, pe 19 august, împotriva lui Ulsan Hyundai, lider detașat, cu 12 puncte deasupra locului 2, Pohang. Până atunci, încă o partidă acasă, pe 12 august, cu Suwon (poziția a 10-a). 

8 meciuriare Dan Petrescu la Jeonbuk Hyundai Motors, șapte în campionat (4 victorii, un egal, două înfrângeri, golaveraj 10-7) și unul în Cupă, 4-0 cu Gwangju

Citește și:

FCSB, Farul și Sepsi își vor afla luni posibilele adversare din play-off-ul Conference League

Silviu Lung a revenit în Superligă! A fost prezentat azi

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează