INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Dat afară de Roma, Jose Mourinho a transmis ce vrea să facă în continuare și ce echipă preferă să preia!

Jose Mourinho a fluturat steagul la finiş la Marele Premiu al Portugaliei
Jose Mourinho a fluturat steagul la finiş la Marele Premiu al Portugaliei

Articol de - Publicat marti, 23 aprilie 2024 14:04 / Actualizat marti, 23 aprilie 2024 17:32

Jose Mourinho (61 de ani) este gata să reintre în circuit, după aproape 100 de zile de la despărțirea de AS Roma. „Îmi doresc o echipă cu obiective și idei stabilite pe termen lung. Eu nu am deloc de gând să ies la pensie la 65 de ani”.

Au trecut 98 de zile de când AS Roma l-a concediat pe Jose Mourinho și portughezului i s-a făcut deja dor să antreneze. Cel supranumit cândva „The Special One" este pregătit să revină în circuit și a dezvăluit când se va retrage. „Cariera mea de manager o văd încă destul de lungă. Nu este că am 61 de ani și mă voi opri să-mi fac meseria la 65.

Vestea momentului vine de la UEFA! România trimite 4 arbitri la Euro 2024
ARBITRAJ
Vestea momentului vine de la UEFA! România trimite 4 arbitri la Euro 2024

Jose Mourinho: „Va decide câtă empatie îmi trezește acel club!"

„Chiar nu este cazul, absolut! Îmi doresc ca următorul club unde voi lucra să fie unul cu idei și obiective stabilite pe un termen mai mare de timp. Nu mă gândesc deloc la pensie!", a mărturisit portughezul, într-un interviu publicat în Anglia în The Independent.

„Ceea ce ar putea face cu adevărat diferența e voința clubului de a mă avea. Și cât de mult are nevoie clubul de o persoană și de un antrenor ca mine. Și câtă emoție, câtă empatie îmi trezește acel club", a adăugat Jose Mourinho, ce a fost pe Craven Cottage, la Fulham - Liverpool.

Jose Mourinho: „Eu nu pot activa la un club aproape retrogradat"

Lusitanul de 61 de ani a intrat în detalii și a explicat cum vede viitorul său: „Nu pot să merg la un club unde doar datorită istoriei mele, obiectivul este să câștig titlul. Nu. Credeți că dacă aș fi fost la un club mare din Premier League și aș fi fost pe locul șase, șapte ori opt în clasament, aș mai fi avut un loc de muncă? Ceea ce vreau să spun este că oamenii ar trebui să se uite la mine așa cum se uită la alți antrenori.

Ceea ce contează pentru mine este ca clubul să aibă obiective cel puțin semi-realiste". Cât despre experiența sa la Roma, a spus: „Când am ajuns la Roma, nimeni nu visa la o finală europeană și totuși am reușit. Nu se poate să merg la un club aproape retrogradat, iar obiectivul să fie câștigarea Ligii".

„Când ești mai mult decât un antrenor, nu ești bun"

Jose Mourinho a oferit detalii neștiute din ultima perioadă pe băncile tehnice: „Vreau să fiu antrenor. Să lucrez cu echipa, să mă concentrez pe dezvoltarea jucătorilor, pe pregătirea meciurilor. Din fericire, am făcut asta în cariera mea. Din păcate, am avut și situații în care a trebuit să fiu mai mult decât un antrenor. Când ești mai mult decât un antrenor, nu ești un antrenor bun.

După finala pierdută cu Sevilla, în condițiile în care s-a petrecut, credeți că am fost mulțumit de cum m-am simțit? Credeți că am fost fericit să fiu imaginea clubului și să merg la o conferință de presă pentru a vorbi despre evenimentele care s-au întâmplat? Nu, mi-a părut rău că a trebuit să plec".

26de trofee a cucerit Jose Mourinho în cariera sa de antrenor la FC Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid, Manchester United și AS Roma, între care două Ligi ale Campionilor. Are în total 1.132 de meciuri ca principal

Citește și alte știri de fotbal internațional:

L-a depășit pe Mourinho și a ajuns în spatele lui Herrera » Ascensiunea fulminantă a noului campion al Italiei
ITALIA
L-a depășit pe Mourinho și a ajuns în spatele lui Herrera » Ascensiunea fulminantă a noului campion al Italiei
Răsturnare de situație la Barcelona! Anunțul urmează să vină în curând
BARCELONA
Răsturnare de situație la Barcelona! Anunțul urmează să vină în curând

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (1)
Mariann_77
Mariann_77  •  23 Aprilie 2024, 14:41

Pai normal ca omul vrea sa antreneze..a castigat numai din concedieri vreo 100 de milioane de euro :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează