INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DOPAJ

Declarațiile lui Răducioiu despre medicamentele luate când juca în Serie A i-au șocat pe italieni » Ce au titrat jurnaliștii din „Cizmă”

Florin Răducoiu, în tricoul lui AC Milan
Florin Răducoiu, în tricoul lui AC Milan

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 ianuarie 2023 12:15 / Actualizat vineri, 20 ianuarie 2023 09:41

Declarațiile lui Florin Răducioiu despre medicamentele suspecte luate la echipele din Serie A au ajuns în presa din Italia.

  • CONTEXT: Fostul internațional italian Dino Baggio a vorbit despre moartea lui Gianluca Vialli: „Dopingul a existat mereu în fotbal. Mi-e frică și mie, li se întâmplă prea multor jucători să aibă probleme”;
  • Vialli a murit pe 6 ianuarie, la 58 de ani, într-un spital din Londra, din cauza cancerului pancreatic. Vorbind despre moartea lui Gianluca, Dino a făcut trimitere la un dopaj generalizat care ar fi avut loc în anii '90 în fotbalul italian.
  • După ce a auzit declarațiile lui Baggio, Florin Răducioiu s-a speriat: „Recunosc, și eu am luat medicamente. Sunt sincer, o să-l sun și eu pe medicul de la Brescia. Noi nu știam ce luăm. Ni s-a spus tot timpul că este vorba de vitamine, de glucoză. Tot timpul făceam perfuzii cu acest lichid roz”. Fostul atacant a fost la Brescia în 1992-1993, când Mircea Lucescu era antrenorul echipei.

Gazzetta dello Sport a preluat declarațiile lui Răducioiu și a titrat: „După Baggio, Răducioiu povestește și el cu spaimă: «Ce era acel lichid?»”

În timp ce Calciomercato a notat: „După Baggio, sentința șoc a lui Răducioiu: «Am făcut perfuzii cu lichid roz, am luat și pastile. Vreau să știu mai multe»

„Toți antrenorii «băgau» în jucători ca să dea randament, nu doar Lucescu” » Dezvăluirile lui Dragomir despre dopaj
GSP LIVE
„Toți antrenorii «băgau» în jucători ca să dea randament, nu doar Lucescu” » Dezvăluirile lui Dragomir despre dopaj

Florin Răducioiu, despre dopaj: „Făceam perfuzii cu un lichid roz”

„Recunosc, și eu am luat medicamente. Sunt sincer, o să-l sun și eu pe medicul de la Brescia. O să am mâine o convorbire cu el ca să aflu ce luam. Ce medicamente am luat la Milan, Brescia, Verona. Într-adevăr, Dino Baggio a făcut o declarație foarte puternică, în care practic a spus că dopingul a fost întotdeauna și că ne-am dopat.

Noi nu știam ce luăm. Ni s-a spus tot timpul că este vorba de vitamine, de glucoză. Tot timpul făceam perfuzii cu acest lichid roz, care ni se administra cu o zi înainte de meci, seara. Îmi aduc aminte perfect.

La Milan luam alte lucruri, pastile. Le luam pentru că... le luam. Mă pune și pe mine pe gânduri. Am mai spus-o și după moartea lui Gianluca Vialli, era și Gică Popescu aici. 

Trebuie să ne întrebăm de ce apar aceste morți premature”, a spus Florin Răducioiu la „Sport Report”, emisiunea moderată la Orange Sport de Dan Udrea, redactorul-șef adjunct al Gazetei Sporturilor. 

VIDEO. „Toți antrenorii «băgau» în jucători ca să dea randament, nu doar Lucescu” » Dezvăluirile lui Dragomir despre dopaj

Citește și: 

Fost fotbalist al lui Juventus despre moartea lui Vialli: „Dopajul a existat mereu. Mi-e frică și pentru mine, vreau să știu ce substanțe erau!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
bicaridica
bicaridica  •  18 Ianuarie 2023, 14:04

Dopingul in fotbalul italian exista din anii ’60, fotbalisti de genul lui Bruno Beatrice au murit din cauza substantelor interzise, la fel Onorați, fostul căpitan al lui Genoa, sau Borgonovo, colegul lui Baggio la Fiorentina, apoi Feruccio Mazzola, fratele celebrului Sando a vorbit pe larg despre aceleasi “miraculoase” pilule. Carlo Petrini, un alt celebru fotbalist din anii ’70 a scris pe larg în romanul “In Noroiul dumnezeiescului balon” despre doping si meciuri trucate din Serie A. Toti jucatorii lui Juventus din perioada Lippi au fost interogati la tribunal cu privire la substanțe interzise, si totuși lumea este STUPEFIATA de moartea lui Vialli, Mihajlovici, ori de ultima declarație a italianului-vero, Vladucioiu. Ipocrizie fara margini, curat-murdar!

wheelwright
wheelwright  •  18 Ianuarie 2023, 14:01

Fotbalul, tenisul, sunt doua sporturi banoase in care nu se prea fac controale antidoping, sau nu se fac serios cum ar trebui, din cauza intereselor financiare prea mari. Cum credeti ca fugeau atat de mult Messi si Ronaldo? Sau cum pot juca aia in Premier League dublu decat astia din Romania si nu se plang. Ar trebui si acolo sa se controleze serios, ca in ciclism si apoi taiat in carne vie.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează