INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GRECIA

Haos la Atena, în derbyul Olympiakos - AEK 1-3. Ultrașii gazdelor au intrat pe teren și au aruncat cu scaune, petarde și fumigene

Articol de - Publicat luni, 24 aprilie 2023 13:47 / Actualizat luni, 24 aprilie 2023 13:47

Incidente grave la finalul derbyului din Grecia, cu zeci de fani ai lui Olympiakos războindu-se cu forțele de ordine. „Toată Grecia este dezgustată”, declară Marinakis, proprietarul clubului gazdă, acuzând arbitrajul și federația.

Duminică de foc în etapa a cincea a play-off-ului din Grecia, în care cele două candidate la titlu au învins în deplasare. Nu doar la Salonic, la duelul dintre PAOK și Panathinaikos 1-2, au fost tensiuni și incidente. S-a lăsat cu scandal mare și violențe și la derby-ul Olympiakos - AEK Atena 1-3.

Haosul s-a mutat din tribune în teren după ultimul fluier al arbitrului italian Davide Massa. Câteva zeci de ultrași au invadat imediat gazonul, începând să se războiască cu forțele de ordine, în timp ce jucătorii și stafful tehnic al echipei oaspete s-au refugiat de frică la vestiare.

Cine va conduce FCSB după retragerea lui Gigi Becali: „El va fi președintele Consiliului de Administrație”
FCSB
Cine va conduce FCSB după retragerea lui Gigi Becali: „El va fi președintele Consiliului de Administrație”

Președintele lui Olympiakos: „Hoții și escrocii au arătat astăzi că nu au avut nicio reținere”

Huliganii au rupt scaune și au aruncat cu ele în teren, folosindu-se drept „muniție de război", la fel cum au utilizat petarde și fumigene și au transformat arena Georgios Karaïskakis într-un câmp de luptă. Ceva mai devreme intrase pe gazon Evangelos Marinakis, președintele clubului gazdă, pentru a-l ataca verbal pe centralul italian.

„Hoții și escrocii au arătat astăzi că nu au avut nicio reținere. Au fluierat un penalty într-o fază în care nici nu există contact. Nici măcar nu s-au dus sa vadă VAR-ul când a fost un fault clar înainte de golul al doilea al lui AEK. Toată Grecia este dezgustată! Escrocii (Federația Elenă de Fotbal) și Guvernul sunt incapabili să se ocupe de ei, au ucis fotbalul!", e comunicatul dur emis de Marinakis.

Olympiakos acuză Federația că a trucat campionatul Greciei

Aceste incidente fac parte dintr-un context deosebit de tensionat și atacuri verbale tot mai frecvente între protagoniștii fotbalului grec. Olympiakos, cel mai de succes club din țară, acuză Federația de la Atena că a trucat campionatul.

Și Răzvan Lucescu a spus că jocurile de culise sunt făcute pentru ca Panathinaikos să câștige anul acesta campionatul, dar și că echipele din capitala țării sunt ajutate:

 „Echipele din Atena se bucură de anumită protecție, nu neapărat în derby-uri, cât și în celelalte partide. Mi-ar plăcea și mie să am parte de astfel de arbitraje în deplasare. Astăzi ni s-a refuzat un penalty, după ce arbitrii au spus că e un ofsaid milimetric. După finala Cupei de anul trecut am spus că s-a făcut totul pentru ca Panathinaikos să câștige. Istoria se repetă. Anul acesta se fac mari eforturi să ia titlul".

Luciano Spalletti este superstițios după victoria cu Juventus: „Așteptăm să deschidem inimi și sticle. Eu nu sărbătoresc înainte”

Principalul vinovat pentru căderea lui Bayern NU ar fi nici Nagelsmann, nici Tuchel, nici Oliver Kahn

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
steaua.libera
steaua.libera  •  24 Aprilie 2023, 17:18

Nu m-aș face jandarm în Grecia

Vezi toate comentariile (1)
Comentează