INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UEFA

Erling Haaland este jucătorul sezonului! UEFA și-a desemnat astăzi laureații pentru 2022/2023

Erling Haaland și Pep Guardiola au câștigat cele două mari premii aferente fotbalului masculin // foto: Guliver/gettyimages
Erling Haaland și Pep Guardiola au câștigat cele două mari premii aferente fotbalului masculin // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 31 august 2023 20:23 / Actualizat joi, 31 august 2023 20:35

Erling Haaland (23 de ani, Manchester City) a fost ales jucătorul sezonului 2022/2023 de către UEFA. Antrenorul acestuia, Pep Guardiola, a fost desemnat antrenorul sezonului în fotbalul masculin. Premiile aferente fotbalului feminin au fost câștigate de Aitana Bonmati (mijlocaș Barcelona & Spania) și Sarina Wiegman, antrenoarea selecționatei Angliei.

Erling Haaland, Kevin De Bruyne și Lionel Messi erau cei 3 fotbaliști de pe lista scurtă anunțată de UEFA. Dintre aceștia, norvegianul din atacul lui Manchester City a obținut cele mai multe voturi din partea antrenorilor și jurnaliștilor și a fost desemnat fotbalistul sezonului 2022/2023.

Tabloul complet al grupelor Champions League » Bayern - Manchester United, Napoli - Real Madrid și o „grupă a morții” cu PSG și Milan
GRUPE
Tabloul complet al grupelor Champions League » Bayern - Manchester United, Napoli - Real Madrid și o „grupă a morții” cu PSG și Milan

Erling Haaland, desemnat de UEFA fotbalistul sezonului 2022/2023

Haaland, aflat la primul lui sezon în tricoul lui Manchester City, a avut un an de vis. A înscris 52 de goluri în 53 de meciuri și a câștigat tripla cu Manchester City: campionat, Cupa Angliei și Champions League, primul astfel de succes din istoria lui Manchester City.

„Mă simt bine, ce pot să mai spun? Am câștigat tripla la 22 de ani, trăiesc visul. Ăsta era visul meu când eram tânăr, așa că să reușesc asta este ceva special. Sunt foarte fericit și asta mă motivează mult să continui să lucrez, să câștig mai multe trofee colectiv și individual”, a reacționat Haaland, pe scenă, cu trofeul în brațe.

Pep Guardiola, managerul lui Manchester City, a fost desemnat antrenorul anului. Spaniolul nu avea rival, el a cucerit toate trofeele majore alături de „cetățeni” sezonul trecut.

Aitana Bonmati și Sarina Wiegman, premiate

În ceea ce privește fotbalul feminin, mijlocașul Aitana Bonmati (25 de ani) a fost desemnată jucătoarea sezonului. Aitana evoluează la Barcelona și a cucerit de curând Campionatul Mondial alături de naționala Spaniei.

Iar Sarina Wiegman, antrenoarea selecționatei Angliei, a primit premiul de antrenoarea sezonului. Cu ea la cârmă, Anglia s-a oprit în finala Campionatului Mondial, învinsă de Spania.

Tot din fotbalul internațional:

Fulminant! Recordul mondial global bătut într-o fereastră de transferuri: 7,63 miliarde! + Ultimele noutăți despre Mbappe, Salah și Lukaku

„Inexplicabil” » Reacție plină de uimire după prima repriză slabă făcută de Farul: doi jucători criticați în direct

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Stelian66
Stelian66  •  31 August 2023, 20:51

Nu are nici o eleganta acest Haaland . E urat si un miscari si in finalizari. In 3 ani e istorie.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează