INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Erling Haaland vrea să cucerească totul: „Am o șansă bună să câștig Balonul de Aur”

Erling Haaland (23 de ani), golgheterul lui Manchester City, a declarat în interviul apărut în France Football că visează la Balonul de Aur
Erling Haaland (23 de ani), golgheterul lui Manchester City, a declarat în interviul apărut în France Football că visează la Balonul de Aur

Articol de - Publicat sambata, 09 septembrie 2023 18:43 / Actualizat sambata, 09 septembrie 2023 18:43

Erling Haaland (23 de ani), golgheterul lui Manchester City, a declarat în interviul apărut în France Football că visează la Balonul de Aur, decernat de revista franceză și de FIFA. Atacantul norvegian a reușit „tripla” campionat-Cupă-Ligă, pe lângă Supercupa Europei.

Autor a 56 de goluri în sezonul trecut, reușite în Champions League, Premier League și FA Cup, Erling Haaland vrea să repete cu Manchester City performanța istorică din sezonul trecut.

„Am plâns pentru prima oară după foarte multă vreme pentru că mi-am împlinit cel mai mare vis. Toate aceste emoții și această bucurie au fost generate și de performanțele individuale reușite la primul meu sezon la echipa lui Guardiola. Finala Ligii cu Inter a fost un meci special. Nu mă puteam gândi la un hat-trick, conta prestația și rezultatul echipei".

Florin Niță a semnat și a fost prezentat oficial la noua echipă
TRANSFER
Florin Niță a semnat și a fost prezentat oficial la noua echipă

Erling Haaland, atacant Manchester City: „Trebuie să faci totul cu mare pasiune”

Atacantul norvegian crede că bariera de 56 de goluri marcate, stabilită în 2022-2023, poate fi depășită: „Va fi greu pentru că ar trebui să repetăm istorica «triplă». Acum toată lumea va dori să ne învingă. Sincer, nu mă aștept să dobor recordul personal, dar având în vedere calitatea echipei nimic nu pare imposibil. Nu pot decât să le mulțumesc colegilor pentru pasele primite. 

Cheia este să nu ierarhizezi meciurile, să nu spui că unul e mai important decât altul. Dacă avem un duel cu o echipă mai slabă din Premier League, nu ne menajăm pentru meciul de marți sau miercuri din Liga Campionilor. E nevoie să fii cu adevărat pasionat de fotbal. Să faci cu plăcere totul, zi de zi, indiferent că este doar un antrenament ori o partidă pentru un trofeu”.

Cred în mine, într-adevăr. Știu că încă pot progresa foarte mult, sunt încă tânăr. Dar da, cred că am o șansă anul acesta la Balonul de Aur

- Erling Haaland

Erling Haaland: „Conexiunea cu De Bruyne e specială”

EBH a explicat și care e secretul de a fi mereu bine poziționat la baloanele care-l caută în careul advers: „O parte este instinctul și cealaltă munca. Să ai acea convingere că balonul va veni la tine, un fel de al șaselea simț generat în creier. Plus că trebuie să lucrezi mult la antrenamente, să înveți să-ți simți colegii și care va fi următoare mișcare a lor în cursul acțiunii. 

De exemplu, cu Kevin (n.r. - De Bruyne) am o legătură specială, el se află la un nivel deosebit. Mă uitam când nu eram la City la pasele pe care le dădea și îmi imaginam ce aș face eu la recepția balonului, în ce zonă și în ce poziție ar fi fost nevoie să mă demarc. Conexiunea noastră funcționează foarte bine, este o plăcere să îl simți în teren pe Kevin”.

„Îmi plac durerile resimțite de după meci”

Haaland a mărturisit în cadrul aceluiași interviu că adoră duelurile fizice cu fundașii adverși: „Îmi plac duelurile, este o senzație incredibilă, aduc o dimensiune în plus jocului și îmi place să le câștig. Aș spune că iubesc să simt durerea de umăr, durerea brațelor, a trunchiului după un meci. Este o senzație super".

Întrebat ce ar dori să îmbunătățească la jocul său, Erling a mărturisit că „puțin din toate, dar în special jocul de cap și execuțiile cu piciorul drept. Și mi-ar plăcea să fac progrese și la driblinguri. Exersez la antrenamente. Mi-ar plăcea să am driblingul lui Messi”.

Relația mea cu Guardiola este foarte bună. E foarte exigent la antrenamente, direct și onest în discursul său. Câteodată pare chiar brutal, dar e total implicat și pasionat. Nu e mereu agreabil, dar important e să facă din tine un fotbalist mai bun

Messi și Ronaldo sunt doi jucători fantastici. Mă simt privilegiat că am avut ocazia să observ doi campioni extraordinari, care nu se schimbă în ciuda vârstei la care au ajuns

Visez la o participare cu naționala la un Euro sau la un Mondial. Îmi imaginez cum ar fi să câștig trofeul cu Norvegia. Dar până acolo vreau să ajut echipa să se califice. Provocarea e imensă, dar mie îmi plac provocările 

- Erling Haaland

Mai multe articole din fotbalul internațional: 

Naționala U23 a Braziliei, afectată de cutremurul puternic înregistrat azi-noapte în Maroc
CUTREMUR
Naționala U23 a Braziliei, afectată de cutremurul puternic înregistrat azi-noapte în Maroc
Ce șansă am ratat! Surprize mari în grupa noastră: Elveția a fost egalată din nou în prelungiri!
PRELIMINARII
Ce șansă am ratat! Surprize mari în grupa noastră: Elveția a fost egalată din nou în prelungiri!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
ce_o_mai_face_karagandy
ce_o_mai_face_karagandy  •  09 Septembrie 2023, 20:31

ai pe dreacuuuuuuuuu ..ti-l ia Florinel !!!

mihneailie030
mihneailie030  •  09 Septembrie 2023, 20:11

Ziariști de doi bani...,, șansă bună,, e pleonasm.... Cu toate ca nu cred ca cele *** pe care le aveți va vor clarifica ce înseamnă pleonasm... Pleonasm, nu ***, ***!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează