INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUNDESLIGA

AVANCRONICA ETAPEI Etapă „fierbinte” în Bundesliga » Bayer în fața unui record, Bayern la primul test după „șocul Tuchel”

Xabi Alonso, un antrenor fericit. E lider cu Leverkusen și pe lista lui Bayern și Liverpool / Foto: Guliver/GettyImages
Xabi Alonso, un antrenor fericit. E lider cu Leverkusen și pe lista lui Bayern și Liverpool / Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 23 februarie 2024 10:55 / Actualizat vineri, 23 februarie 2024 11:08

Bundesliga programează în week-end cu etapa #23. Liderul Bayer Leverkusen poate stabili, acasă, cu Mainz 05, un nou record de invincibilitate în Bundesliga. ♦ Campioana Bayern va încerca să „spargă” criza pe care o traversează împotriva unui adversar redutabil, RB Leipzig, și în condițiile în care clubul și antrenorul Thomas Tuchel au anunțat încetarea colaborării la finele sezonului.

În etapa precedentă, liderul Bayer Leverkusen a mărit la 8 puncte distanța față de campioana Bayern în fruntea clasamentului. Iar eșecul suferit de bavarezi la Bochum, 2-3, a provocat un adevărat cutremur la Munchen, unde, în cele din urmă, conducerea și antrenorul Thomas Tuchel au decis să se despartă la sfârșitul sezonului.

6 nume pe lista lui Bayern pentru a veni în locul lui Tuchel » Unul e favorit cert
BAYERN MUNCHEN
6 nume pe lista lui Bayern pentru a veni în locul lui Tuchel » Unul e favorit cert

Tuchel s-a angajat să facă tot ceea ce depinde de el pentru a scoate echipa din criză, iar duelul de sâmbătă, cu Leipzig, se anunță o mare provocare. Leverkusen are în schimb un meci mult mai ușor, vineri, acasă, cu penultima clasată Mainz 05.

Programul complet al etapei #23

Gazeta Sporturilor analizează cele mai importante meciuri ale rundei cu numărul 23.

Bayer Leverkusen la un pas de un nou record de invincibilitate în „vinerea neagră”

Runda trecută, Bayer Leverkusen a egalat recordul de invincibilitate stabilit de Bayern între decembrie 2019 și septembrie 2020: 32 de partide oficiale fără eșec. Iar vineri, împotriva penultimei clasate Mainz 05, are ocazia să stabilească unul nou.

Problema? „Farmaciștii” n-au câștigat niciuna din ultimele 6 partide jucate vinerea! De 5 ori chiar au pierdut! Pe de altă parte, Mainz n-a câștigat în acest sezon în deplasare.

Iese Bayern din criză tocmai cu RB Leipzig?

Bayern se prezintă la „șocul” cu RB Leipzig după 3 înfrângeri consecutive. Două în campionat și între ele acel 0-1 cu Lazio în prima manșă a „optimilor” Ligii.

Va fi interesant cum vor reacționa jucătorii după ce, la mijlocul săptămânii, s-a anunțat că antrenorul Thomas Tuchel va pleca la finele sezonului.

Campioana are nevoie de puncte, în condițiile în care VfB Stuttgart s-a apropiat la 4 lungimi și-i amenință poziția a doua în clasament, dar are în est-germani un adversar redutabil, care a învins-o chiar la Munchen, în Supercupa Germaniei (3-0), disputată în debutul stagiunii.

Principalul pericol, Lois Openda, ale cărui cifre impun: 84 de șuturi pe poartă în acest sezon, 16 goluri și 4 assisturi.

VfB Stuttgart are de-a face cu adversarul favorit

Meci de 1 solist la Stuttgart, unde a treia clasată, VfB, primește vizita lui FC Koln. Potrivit statisticilor, un adversar la îndemână în ultima vreme. Șvabii au pierdut o singură partidă din precedentele 10 susținute împotriva „țapilor”, iar pe ultimele 3 le-a câștigat la zero! Koln stă prost și-n clasament, fiind pe loc de baraj (16).

Duelul contrariilor la Dortmund

Meciurile Borussia Dortmund - Hoffenheim au fost întotdeauna spectaculoase, cu goluri multe, echilibrate. De data aceasta, dacă nu uităm la cifre, favorita pare clară.

Borussia vine după 8 etape fără eșec (4 victorii, 4 remize), Hoffe după tot atâtea meciuri, dar fără victorie (4 remize, 4 eșecuri). Mai mult, gaben-negrii au câștigat ultimele 5 dueluri directe.

Match Quiz CFR Cluj - Dinamo

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul CFR Cluj - Dinamo și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO. Euro GSP » Boțoghină și Drejan îl propun pe Dorinel Munteanu, la Bayern Munich, în locul lui Thomas Tuchel

Mai puteți citi:

Este oficial. Toni Kroos se întoarce la echipa națională! Federația îl așteaptă la lotul Germaniei în primăvară!

De ce rămâne Thomas Tuchel pe banca lui Bayern până la vară: Bild știe care e succesorul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
magic4ever
magic4ever  •  23 Februarie 2024, 13:38

Leverkusen castiga titlul!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează