INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Există un Gigi Becali și în Serie A: „Antrenorul îmi indică ce posturi trebuie acoperite și jucătorii îi aleg eu”

Claudio Lotito // Foto: Imago
Claudio Lotito // Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 18 iulie 2023 08:55 / Actualizat marti, 18 iulie 2023 08:55

Claudio Lotito (66 de ani), președintele lui Lazio, a recunoscut într-un interviu din Corriere dello Sport că el are ultimul cuvânt în privința transferurilor făcute la echipa biancocelesta: „La început mulți mă luau în glumă, acum toți mă respectă și îmi recunosc capacitățile”.

Nu doar Silvio Berlusconi făcea pe antrenorul la Milan și îi sugera acestuia din urmă ce echipă și ce sistem să folosească. În Serie A, mai există un patron ce a admis că se implică și decide peste capul tehnicianului. 

Este vorba despre Claudio Lotito, care are mereu ultimul cuvânt la transferuri. Într-un interviu din Corriere dello Sport, președintele lui Lazio și-a dezvăluit strategia în mercato și relația cu actualul tehnician. „Maurizio Sarri trebuie să îmi indice ce posturi sunt deficitare și trebuie acoperite, iar jucătorii care sunt de transferat îi aleg eu”.

Român printre starurile lui Lazio: „Să te antrenezi sub comanda lui Sarri este cu totul altceva!”
ITALIA
Român printre starurile lui Lazio: „Să te antrenezi sub comanda lui Sarri este cu totul altceva!”

Claudio Lotito: „Berlusconi m-a făcut să cumpăr Lazio”

Patronul echipei la care a jucat Ștefan Radu a povestit și cum a ajuns să controleze clubul capitolin din 2004. „Berlusconi m-a convins să o cumpăr pe Lazio, îl cunoșteam de 35 de ani, din construcții. Mi-a spus «Claudio, numai tu poți scoate clubul din situația dramatică în care se află!». Am preluat echipa cu o grămadă de datorii și toți ziceau că nu o să rezist mai mult de o lună ca președinte. 

La început toți mă luau în glumă, acum mă respectă și îmi recunosc capacitățile. Sunt un om al provocărilor. Când îmi pun ceva în cap, fac tot ce îmi stă în putință ca să reușesc. Sunt și un inovator”, a mărturisit Lotito.

Igli Tare a plecat după 18 ani la Lazio

Joi, Lotito va împlini 19 ani de când este șef la Lazio și recent a trebuit să se despartă de vechiul director sportiv Igli Tare: „Mi-a părut rău pe plan personal. A plecat un prieten și un om de companie, 18 ani împreună nu sunt puțin lucru. Neînțelegerile au fost între el și Sarri. 

Într-o zi mi-a telefonat și m-a anunțat că pleacă. Antrenorul e un perfecționist, iar Tare este rigid. De trei ori a fost nevoie să intervin în relația dintre ei, dar până la urmă tot n-am reușit să-i împac".

Respect exigențele tehnico-tactice ale lui Sarri și mă consult cu armata de scouteri care este la Formello când fac un transfer. Am în cap acum ce vrea antrenorul, cinci jucători pe care trebuie să-i rezolv 

- Claudio Lotito, președinte Lazio

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Samuel Eto'o, pus la zid » Acuze grave în federație: „I-a terminat cariera unui internațional! Avem datorii de miliarde! Și a plătit un om să mă urmărească”

Un superantrenor atras de banii saudiților » Al-Ahli are acord verbal cu un campion italian

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
VanBasten
VanBasten  •  18 Iulie 2023, 16:11

Gesepe, puteti incepe sa-l promovati si pe nenea asta cu 4-5 articole de top site in fiecare zi. Doar aveti atata experienta cu Ciobi, e a doua voastra natura, va vine manusa.

Barna
Barna  •  18 Iulie 2023, 14:08

Lotito o fi făcut pușcărie? Nu cred, Gigi e unic!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează