INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLANDA

Surpriză în „clasicul” Olandei » „Mândria Sudului” a învins Ajaxul după 18 ani la Amsterdam și poate cuceri titlul!

Jucătorii de la Feyenoord Rotterdam sărbătoresc unul dintre golurile marcate cu Ajax // Foto: Imago
Jucătorii de la Feyenoord Rotterdam sărbătoresc unul dintre golurile marcate cu Ajax // Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 19 martie 2023 18:12 / Actualizat duminica, 19 martie 2023 18:36

Feyenoord Rotterdam, care nu mai câștigase pe „Johan Cruijff ArenA” din 2005, a marcat golul decisiv, de 3-2, în minutul 86, după ce deschisese scorul și revenise de la 1-2. S-a distanțat la șase puncte de Ajax Amsterdam!

„Clasicul” Olandei, eternul Ajax - Feyenoord. Și echipa din Rotterdam chiar poate fi în acest sezon campioana Țărilor de Jos! „Johan Cruijff ArenA”, plină, peste 50.000 de spectatori, toți fani ai „lăncierilor”, pentru că acesta este acordul între autoritățile orașelor Amsterdam și Rotterdam. Un meci de mare risc, în care oaspeții vin fără galerie!

Un fost jucător din Superliga a reușit cel mai rapid hattrick din istoria fotbalului olandez
RECORD
Un fost jucător din Superliga a reușit cel mai rapid hattrick din istoria fotbalului olandez

Mexicanii, primele două goluri. Dusan Tadic, reușita 101 la Ajax

Cu o victorie, roș-albii și-ar fi egalat la puncte rivalii și i-ar fi întrecut datorită golaverajului mai bun. Ar fi fost lideri în Eredisivie. Dar jocul a început rău pentru gazde. După numai cinci minute, „De Trots van Zuid” (Mândria Sudului) a deschis scorul: a înscris vârful mexican Santiago Giménez.

Prima repriză i-a aparținut totuși lui Ajax. Alt mexican, Edson Álvarez, a egalat după un corner (1-1, 17), iar căpitanul Tadic a punctat pentru 2-1 (37), șutând direct, surprinzător, la centrarea lui Bergwijn. A fost al 101-lea gol al sârbului la Amsterdam, pe lângă cele 110 assisturi.

Feyenoord, victorie după peste patru ani contra lui Ajax

Fericire în tribune la pauză, dezamăgire la final. După încă 51 de minute, incluzând și prelungirile, doar tabăra oaspeților sărbătorea. Szymanski a înscris pentru 2-2 (52), pentru ca, spre sfârșit (86), fundașul dreapta Geertruida să puncteze decisiv la o lovitură de colț: 2-3.

După șase succese ale lui Ajax în ultimele șapte meciuri directe, Feyenoord a învins, o victorie așteptată de peste patru ani, de la acel 6-2, pe 27 ianuarie 2019 pe „De Kuip”. De când nu mai câștigase "Clasicul" la Amsterdam? Din 28 august 2005, 2-1. De aproape 18 ani!

Și acum, echipa lui Arne Slot s-a distanțat la șase puncte de Ajax. E principala candidată la titlu. Ar fi al 16-lea, la șase ani distanță de la precedentul, cel din 2017. Oricum, rămâne mult în spatele lui Ajax, de 36 de ori campioana Olandei!

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Marco Reus scrie istorie în tricoul lui Dortmund! Borussia, victorie fără drept de apel cu Koln

Laszlo Boloni a ajuns la 15 meciuri de invincibilitate! Se bate pentru un loc în Ligue 1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close