INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AC MILAN

Criticat pentru cariera meteorică la AC Milan, Florin Răducioiu a răspuns din suflet: „Oameni buni, știu că e o epocă digitală. Nu am fost suficient de bun, dar a fost visul meu”

Fostul atacant Florin Răducioiu (53 de ani), component al Generației de Aur, le-a transmis un mesaj celor ce-l critică pentru faptul că nu s-a impus la AC Milan.
Fostul atacant Florin Răducioiu (53 de ani), component al Generației de Aur, le-a transmis un mesaj celor ce-l critică pentru faptul că nu s-a impus la AC Milan.

Articol de - Publicat luni, 01 ianuarie 2024 21:59 / Actualizat luni, 01 ianuarie 2024 22:45

Fostul atacant Florin Răducioiu (53 de ani), component al Generației de Aur, le-a transmis un mesaj celor ce-l critică pentru faptul că nu s-a impus la AC Milan.

Florin Răducioiu a fost jucătorul lui AC Milan în perioada 1993-1994. La acel moment, staruri precum Laudrup, Massaro, Papin, Simone, Savicevic, Panucci, Maldini sau Desailly jucau pentru echipa de pe San Siro, care a câștigat Cupa Campionilor, campionatul şi Supercupa Italiei în acel sezon.

Românul a prins doar 14 partide pentru milanezi, timp în care a înscris 4 goluri.

Noul iubit al Anamariei Prodan este un sportiv milionar, cu 14 ani mai tânăr decât ea
RELAȚIE
Noul iubit al Anamariei Prodan este un sportiv milionar, cu 14 ani mai tânăr decât ea

Florin Răducioiu: „A fost un vis împlinit să joc la AC Milan”

Florin Răducioiu le-a răspuns celor ce îl condamnă pentru faptul că nu a jucat mai mult pentru AC Milan, după ce mai mulți fani l-au atacat în mediul online. 

„Vai de mine! Era foarte greu, două, trei Baloane de Aur erau în echipă. Jean-Pierre Papin, Massaro, care făcuse un sezon extraoardinar, Savicevic, Marco Simone, un jucător foarte iubit.

Vreau să spun că nu sunt ranchiunos şi nu mă iau după... Trăim într-o epocă digitală, cu reţele de socializare. Oameni buni, ok, am înţeles că aţi spus că n-am jucat, dar pentru mine a fost un vis împlinit

Nu am jucat mult, pentru că erau jucători mult mai valoroşi decât mine, dar am avut posibilitatea să îmbrac acel tricou şi să fac şi eu ceva pentru acea echipă.

S-au spus multe lucruri, am văzut şi ziarişti care... E vorba şi despre răutate. Lucrurile spuse sunt ca apa care curge după ce fac duş şi alunecă la podea. Era cea mai mare echipă la acel moment.

A fost un vis împlinit, vedeam echipa asta la TV. Capello era foarte dificil, dur, rece, nu puteai să te apropii mult, iar eu aveam nevoie, aveam nevoie să fiu cocoloşit. Evident, el avea o echipă de campioni, nu putea să stea după mine. Voiam alt tratament eu, dar îi sunt etern recunoscător. 

I-am dat mesaj acum câteva luni, a vorbit despre mine într-o emisiune la Sky şi mi-a răspuns imediat. Îi mulţumesc enorm! N-am jucat bine în acea finală europeană, dar m-a băgat exact în momentele când eram în formă”, a spus Florin Răducioiu pentru podcastul Sportcast cu Sile. 

Am jucat șapte meciuri pentru că era foarte, foarte greu, concurența era foarte mare. Aș fi putut să joc mai mult, dar am avut unele probleme cu Fabio Capello. Un tip foarte rigid, foarte dur și dacă faci ceva ce nu-i convine, e foarte greu să-i mai recâștigi încrederea. Față de el am greșit după un meci pe care l-am avut la București cu Belgia. M-am întors la echipă cu glezna umflată în urma unui fault foarte dur, iar noi peste câteva zile jucam la Foggia. Și i-am spus: "Mister, nu mă convoca! Nu pot să joc". Am greșit! Trebuia să fac deplasarea cu Milan și să vedem. A fost momentul când raporturile dintre noi s-au răcit.
- Florin Răducioiu în emisiunea Prietenii lui Ovidiu

Bari, Verona, Brescia, Milan, Espanyol, West Ham United, VfB Stuttgart, Dinamo și AS Monaco sunt echipele pentru care a jucat Florin Răducioiu.

Criticat pentru cariera meteorică la AC Milan, Florin Răducioiu a răspuns din suflet: „Oameni buni, știu că e o epocă digitală. Nu am fost suficient de bun, dar a fost visul meu”
Florin Răducioiu în tricoul lui AC Milan FOTO Imago

Florin Răducioiu, alte povești din vestiarul lui AC Milan: „Costacurta era cel mai glumeț, Van Basten mai retras”

„Am fost foarte bine primit și mi-aduc aminte că în vestiar, în stânga mea era Daniele Massaro, iar în dreapta era Sebastiano Rossi. Eram tânăr, venise împreună cu mine și Brian Laudrup, de la Fiorentina. Chiar cel mai bun prieten al meu. După meciuri acolo se ieșea în oraș să mănânci, să bei ceva, iar eu am făcut asta cu ei abia după câteva luni.

Trebuia să câștig încrederea lor și nu era deloc ușor. Franco Baresi era fotbalistul cel mai tăcut pe care l-am cunoscut eu în vestiar, dar pe teren era căpitan și se transforma. Alessandro Costacurta era cel mai glumeț, ne făcea mereu să râdem înainte de meciuri. Marco van Basten, un tip foarte liniștit, nu prea vorbea mult, era tăcut. Paolo Maldini își vedea mereu de treaba lui.

Nimeni niciodată nu m-a privit de sus. Poate am avut mici clinciuri cu Daniele Massaro, doar eram vecini și jucam pe același post. Atunci când am fost eu la Milan el a făcut cel mai bun sezon din cariera lui. Toți aveau respect pentru mine și mă simțeam într-un Oxford al fotbalului acolo. Aveam absolut toate condițiile, trebuia doar să ne antrenăm și să jucăm.

La Milan aveam un salariu de 650.000 de dolari pe an, unul dintre cele mai mici. Eram cel mai prost plătit, aș putea spune. Dar am câștigat bani buni din prime, din meciurile din Champions League și din campionat. Doar din alea am luat 500.000 de dolari! Cred că dacă mă uit acasă mai am și acum fluturașii de salariu. 
- Florin Răducioiu

Citește și alte știri de actualitate:

Florin Tănase a dezvăluit ce poreclă îi dă lui Gigi Becali: „Ţin legătura des cu Ferguson. O să merg la el”
FCSB
Florin Tănase a dezvăluit ce poreclă îi dă lui Gigi Becali: „Ţin legătura des cu Ferguson. O să merg la el”
L-au comparat pe Drăgușin la 12 capitole cu celălalt stoper dorit de Tottenham! Concluzii frapante
COMPARAȚIE
L-au comparat pe Drăgușin la 12 capitole cu celălalt stoper dorit de Tottenham! Concluzii frapante

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (27)
tazmaniadinamo
tazmaniadinamo  •  03 Ianuarie 2024, 07:32
Postat de Ioano13 pe 02 Ianuarie 2024, 17:10

Drăgușin este un jucător important. Acum el este o certitudine,nici pe departe acel rudimentar de care tot regurgiteaza unii postaci. Poate ajunge un mare,mare jucător. Sau sa rămână la actualul statut. Dar, Raducioiu, a comis doua flatulențe în viata sa. Prima, când se prefacea, după 3 luni, ca uitase limba română. Teribil de jenant, dar, era pusti. A doua , când l-a atacat mizerabil pe Drăgușin, zicând ca e cioban. La nici trei zile de la aceste ziceri, Drăgușin a fost magistral în meciul cu Inter. Apoi, am aflat, ca replica de *** era generata de refuzul lui Drăgușin de a colabora cu el. Urât, extrem de urât!.

Tu ai aflat ce a vrut impresarul sa afli dar nu ai de unde sti situatia exacta.Cat despre limba romana a lui Raducioiu ,nu stiu cati fotbalisti vorbesc prea corect limba romana desi joaca toata viata numai aici.Cat despre ce a zis Raducioiu mai incercati sa si intelegeti ce a vrut sa spuna.Cat despre Manea, e doar un profitor si trebuie sa il linguseasca pe Dragusin ca sa pape si el comisionul.

raf1946
raf1946  •  02 Ianuarie 2024, 20:49
Postat de alenb pe 02 Ianuarie 2024, 12:03

Nu are voie Raducioiu sa fie analist tv si sa vorbeasca de dragusin? Deja a inceput sa ma enerveze acest dragusin si slinosu lui impresar si armata de prosti care-i canta in struna, raducioiu are perfecta dreptate, dragusin este un fundas rudimentar, n-o sa ajunga niciodata la nivelul lui Raducioiu. Pai mai prostie, cand Raducioiu dadea 4 goluri la mondial faceai in pampersi, vai de mintea ta si de dragusinu tau.

Băi, prostovane coclit, habar nu ai tu câți ani aveam în '94 când am urmărit loviturile de la 11 m la CM din SUA, iar tu cred că te ștergea mă-ta la nas de muci.

George111
George111  •  02 Ianuarie 2024, 17:33

Răducioiu este în primele trei locuri ca atacanți ai României. Dragusin este in primele trei sute locuri ca fundaș al României . Iar impresarul lui un necunoscut.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează