INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Forrest Gump, varianta Premier League: Scott Cunliffe, superfanul care a alergat aproape 4.000 kilometri în deplasările echipei favorite: „Doar așa trec peste depresie”

Scot Cunliffe // FOTO: Guliver/Getty Images +4   FOTO
Scot Cunliffe // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat luni, 25 februarie 2019 10:09

Scott Cunliffe, cel mai înfocat fan al lui Burnley, echipa antrenată de Sean Dyche, nu a ratat nicio deplasare din acest campionat. Mereu alergând spre viitorul oraș, a adunat deja 3.843 km în 14 deplasări. Mai sunt cinci. În total: 4.862 km!

Scott Cunliffe nu e un fan obișnuit. E un Forrest Gump, s-a născut pentru alergare. A participat la mai multe ultramaratonuri, de 50 de kilometri, de 100 de kilometri și de 24 de ore. O zi întreagă.

Terapie anti-depresie

Aceasta e marea lui pasiune. Viața lui. Și salvarea lui, pentru că, în trecut, a fost terapia care l-a ajutat să depășească momentele dificile. "Timp de două decenii, am lucrat pentru organizații de caritate în sud-estul Asiei, o regiune puternic lovită de sărăcie și criminalitate.

Experiențele trăite acolo m-au afectat, am suferit de stres post-traumatic și depresie. Să alerg a fost calea mea de a trece peste probleme", a povestit el pentru presa britanică.

Scott continuă să alerge și să sprijine oamenii din jur. Voia să mai strângă bani pe care să-i doneze în scop caritabil, de aici i-a venit ideea proiectului RunAway. Cum o iubește mult pe Burnley FC, locul 15 în Premier League, urmărește echipa lui Sean Dyche în toate deplasările.

19 călătorii într-un campionat întreg. Nu cu mașina, nu cu trenul, nici cu avionul. Aleargă spre orașele în care joacă The Clarets. Întotdeauna pleacă de pe stadionul Turf Moor

"Lumea spune că sunt nebun"

"Începutul a fost cel mai greu", și-a amintit el în Marca. 433 de kilometri spre Southampton. "Nu știam cum mă voi simți alergând zece zile, dar a ieșit bine. Știam să-mi controlez antrenamentele, nutriția... După aceea, cu excepția Brighton, toate drumurile au fost mai scurte".

Ultimul traseu a fost chiar spre Brighton. 446 km! Și, după 14 deplasări, a parcurs 3.843 km. Mai are cinci runde de Premier departe de casă, cea mai lungă fiind spre Bournemouth, de 385 km. La sfârșit, va aduna 4.862 de kilometri. Cât un drum dus-întors Londra - București.

"Lumea spune că sunt nebun, însă toți ne putem atinge obiectivele dacă muncim mult și credem în ele", e convins Scott. "Burnley este cel mai bun exemplu. Nimeni nu își imagina că formația noastră ar putea încheia campionatul pe locul șapte, participând în cupele europene. Și totuși, s-a întâmplat, sezonul trecut".

700 km în două curse la rând spre Londra

A dezvăluit în Marca două episoade amuzante. "În primele patru curse, m-am rătăcit. Am cunoscut oameni minunați, care m-au ajutat să regăsesc traseul", nu a uitat Scott, amintindu-și dubla călătorie spre Londra:

"Pe 15 decembrie, am jucat cu Tottenham, pe Wembley. Am alergat până la Londra, m-am întors la Burnley cu autocarul, iar ziua următoare am luat-o de la capăt cu ținta Londra. Aproape șapte sute de kilometri în două săptămâni".

565 de ore, 32 de minute și 11 secunde a durat până acum cursa lui Scott Cunliffe în 14 deplasări de Premier League

10 perechide pantofi de sport a folosit Scott Cunliffe până acum. "Cred că voi ajunge la douăzeci", spune el

"A fost emoționant să-mi descopăr limitele în această aventură. E obositor, dar sunt foarte motivat să duc această extraordinară călătorie până la capăt"
"Am discutat cu managerul Sean Dyche despre detaliile mentale și fizice ale pregătirii mele. Burnley mă inspiră. Mi-ar plăcea ca și Dyche să vorbească despre mine când își motivează jucătorii înaintea meciurilor"
"E o mare bucurie de fiecare dată când ajung la un meci în deplasare și stau de vorbă cu ceilalți fani în tribună. Toți mă sprijină. Și o susținem împreună pe Burnley"
Scott Cunliffe, fan Burnley

A strâns deja 14.000 de euro

Inițial, se gândea că ar fi bine dacă ar aduna din donații 10.000 de lire sterline (aproximativ 11.500 de euro) pentru aventura lui. Până acum, Scott a depășit deja această sumă. A strâns 14.000 de euro. Și speră să ajungă la 20.000, bani pe care îi va oferi chiar fundației clubului Burnley.

Vezi și: VIDEO + FOTO Moment HALUCINANT: portarul lui Chelsea A REFUZAT să iasă de pe teren în finala Cupei Ligii! Sarri, scos din minți, Guardiola ia trofeul!

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (1)
cneius
cneius  •  26 Februarie 2019, 09:45

FAIN !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează