INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  NIGERIA

Fostul antrenor al lui Rapid a plecat de la naționala cu care a înregistrat o mare performanță anul acesta

Jose Peseiro nu mai este selecționerul Nigeriei / Foto: Imago
Jose Peseiro nu mai este selecționerul Nigeriei / Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 02 martie 2024 10:42 / Actualizat sambata, 02 martie 2024 11:04

Jose Peseiro (63 de ani) și-a terminat contractul cu selecționata Nigeriei, cu care a ajuns până în finala CAN 2024, 1-2 cu Coasta de Fildeș, pe 11 februarie. „A fost un privilegiu să fac parte din această familie. Am trăit 22 de luni de dăruire, sacrificiu, emoție și entuziasm uriaș”, a declarat antrenorul portughez fost 3 luni în Giulești.

Un fost antrenor al Rapidului, între 9 octombrie 2008 și 12 ianuarie 2009 (a stat pe banca tehnică 9 jocuri!), s-a despărțit joi de echipa pe care condus-o până în ultimul act al CAN 2024.

Patronului de la Lazio i-au „sărit siguranțele” după 0-1 cu Milan: „S-au depășit limitele!”
LAZIO - MILAN 0-1
Patronului de la Lazio i-au „sărit siguranțele” după 0-1 cu Milan: „S-au depășit limitele!”

Jose Peseiro și-a încheiat contractul cu federația din Abuja și, odată cu el, aventura în Africa, cu un loc secund, după finala pierdută în fața naționalei din Coasta de Fildeș (1-2), pe 11 februarie. Numit pe 15 mai 2022, tehnicianul portughez de 63 de ani și-a anunțat pe contul de X (fostul Twitter) decizia de a nu mai prelungi înțelegerea cu „Super Vulturii".

A fost în cărți pentru a prelua naționala Algeriei

„A fost un privilegiu să fac parte din această familie. Am trăit 22 de luni de dăruire, sacrificiu, emoție și entuziasm uriaș. Îmi va fi dor de tine, dar voi fi mereu alături de tine, indiferent unde te vei afla. O mare îmbrățișare pentru voi toți", a spus la despărțire Jose Peseiro. Așa cum scrie jurnalul L'Equipe, lusitanul a fost lăudat pentru carismă și pentru capacitatea de a pune cerințele în cuvinte în timpul turneului, descriindu-se ca un «antrenor democratic».

Numele lui fusese avansat pe lista altei naționale africane, alături de cel al elvețianului Vladimir Petkovic, care a fost desemnat în cele din urmă să preia Algeria, după ce Djamel Belmadi fusese destituit din cauza eliminării din primul tur al Cupei Africii pe Națiuni 2024.

A făcut două egaluri în preliminariile CM 2026

„Fostul antrenor al lui Sporting a început aventura nigeriană cu cinci înfrângeri în primele șapte jocuri, dar a construit o echipă strălucitoare în jurul lui Victor Osimhen, eșuând doar în finala Cupei Africii pe Națiuni împotriva Coastei de Fildeș (1-2), la Abidjan", a remarcat aceeași sursă.

Peseiro a apucat să conducă și-n două meciuri din preliminariile CM 2026, ambele 1-1, cu Lesotho și Zimbabwe, fiind pe locul al treilea în grupa C a calificărilor CAF, după Rwanda și Africa de Sud.

22de meciuri a stat Jose Peseiro la conducerea tehnică a naționalei Nigeriei, înregistrând 10 victorii, 5 remize și 7 eșecuri. La Rapid, a fost neînvins: 6 succese și 3 egaluri

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Ce rival are Moldovan! Capitolul la care Jan Oblak e primul în lume
ATLETICO MADRID
Ce rival are Moldovan! Capitolul la care Jan Oblak e primul în lume
Thomas Tuchel și-a desființat jucătorii după 2-2 cu Freiburg: „A fost hara-kiri”
FREIBURG - BAYERN 2-2
Thomas Tuchel și-a desființat jucătorii după 2-2 cu Freiburg: „A fost hara-kiri”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează