INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID

OFICIAL Gareth Bale și-a luat adio de la Real Madrid, după 9 ani, printr-o scrisoare

Gareth Bale/ foto Imago Images
Gareth Bale/ foto Imago Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 iunie 2022 13:16 / Actualizat miercuri, 01 iunie 2022 14:10

Gareth Bale (34 de ani) și-a anunțat plecarea de la Real Madrid, prin intermediul unei scrisori oficiale.

Contractul atacantului galez expiră pe 1 iulie, iar președintele Florentino Perez nu i-a oferit prelungirea, astfel că Bale o va părăsi pe Real Madrid după 9 ani. În 2013, Gareth era transferat în schimbul a 100 de milioane de euro de la Tottenham.

Acord definitiv pentru AC Milan! » Campioana Italiei a fost vândută pentru o sumă uriașă partenerilor lui „The Rock”
AC MILAN
Acord definitiv pentru AC Milan! » Campioana Italiei a fost vândută pentru o sumă uriașă partenerilor lui „The Rock”

Bale și-a luat adio de la Real Madrid

„Scriu acest mesaj pentru toți colegii mei, din trecut și din prezent, tuturor antrenorilor mei, staff-ului tehnic și fanilor care au fost alături de mine. 

Am ajuns aici în urmă cu 9 ani. Eram un puști care voia să-și realizeze visul de a juca la Real Madrid, de a purta acest tricou alb de prestigiu, această stemă pe piept, să joc pe Santiago Bernabeu, să câștig tilur și mai ales trofeul pentru care acest club este renumit, Champions League.

Mă uit acum în spate, refectez și spun cu onestitate că acest vis a devenit mult mai mult decât mi-am imaginat.

Să fac parte din istoria acestui club și să câștig ce am câștigat pentru Real Madrid a fost o experiență incredibilă, pe care nu o voi uita. Vreau de asemenea să-i mulțumesc lui Florentino Perez, lui Jose Angel Sanchez și celor care mi-au dat șansa să joc la acest club. Împreună am făcut niște lucruri care vor rănâne în isotria acestui club și în istoria fotbalului. A fost o onoare. Hai Madrid!”, a transmis Gareth Bale în scrisoare.

Gareth Bale și-a luat adio de la Real Madrid, după 9 ani, printr-o scrisoare
foto: Twitter Fabrizio Romano

Bale s-ar putea retrage

Țara Galilor va întâlni câștigătoarea dintre Ucraina și Scoția în barajul pentru calicarea la Campionatul Mondial din Qatar (22 noiembrie - 18 decembrie 2022). Potrivit AS, în cazul în care galezii ratează calificarea la turneul final, Bale ar vrea să se retragă din fotbal. În schimb, dacă țara sa obține calificarea, Gareth ia în calcul să semneze cu Cardiff City, echipă din liga a doua engleză.

CV Gareth Bale la Real Madrid

  • Cumpărat în 2013 de la Tottenham pentru 100 de milioane de euro
  • 5 Ligi ale Campionilor
  • 3 La Liga
  • O Cupă a Spaniei
  • 3 Supercupe ale Europei
  • O Supercupă a Spaniei
  • 3 Campionate Mondiale ale Cluburilor
  • 258 de meciuri
  • 106 goluri

Deși și-a trecut în palmares Liga Campionilor și La Liga în acest sezon, Bale a bifat doar 5 meciuri în campionatul spaniol și două în Champions League. Acesta a marcat un singur gol în toate competițiile și nu a pasat decisiv. În ultimii 3 ani, randamentul galezului a scăzut considerabil, motiv pentru care a fost împrumutat la Tottenham în sezonul 2020-2021. 

În stagiunea 2019-2020, Bale a bifat 20 de partide pentru Real Madrid, a marcat 3 goluri și  a oferit două pase decisive. În primele 6 sezoane ale sale pe „Santiago Bernabeu”, atacantul galez a avut o medie de 26 de partide și 23 goluri pe an în campionatul spaniol.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Conte l-a luat pe Perisic la Tottenham. În 2019, l-a aruncat de la Inter: „Nu poate oferi echipei ce are nevoie”

Dezvăluirile șocante ale lui Alexandre Pato, fosta vedetă a lui AC Milan: de la hotelul pentru sex, la fiesta cu droguri care i-a schimbat viața

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
bingobango2017
bingobango2017  •  01 Iunie 2022, 20:12

Super jucator a fost Gareth Bale ! Cand ma gandesc ce atac avea Real Madrid: Cristiano Ronaldo - Benzema - Gareth Bale. Amintiri frumoase ! Respect pentru Gareth Bale !

cip1978
cip1978  •  01 Iunie 2022, 15:56

Duca-se! In ultimii trei ani si-a incasat salariul degeaba ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează