INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COMPARAȚIE

Gary Lineker, vrăjit: „Maradona și Messi sunt din alt sport. Restul muritorilor nici nu-și pot imagina ce fac ei” » Ce spune despre Ronaldo

Messi și Maradona, cei doi mari favoriți ai lui Gary Lineker // Foto: Getty Images +49   FOTO
Messi și Maradona, cei doi mari favoriți ai lui Gary Lineker // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 06 octombrie 2021 10:22 / Actualizat miercuri, 06 octombrie 2021 10:52

Gary Lineker (60 de ani), fostul mare fotbalist englez, crede că „nimeni nu a mai dăruit fotbalului ce au reușit Maradona și Messi. Ne-au oferit fericire”. Pentru prezentatorul BBC, „Cristiano este și el un gigant, dar nu poate exista comparație cu Messi”.

Gary Lineker, atacant de clasă al anilor '80-'90, a fost mereu sedus de jocul geniilor Maradona și Messi, deși este englez, și britanicii au fost mereu în conflict cu argentinienii de aproape patru decenii. Cei doi M l-au făcut să uite de Războiul Malvinelor (1982).

Gary Lineker: „Două-trei trucuri pe care nu le-am realizat în întreaga carieră"

„Iubesc fotbalul și nimeni nu a mai dăruit sportului nostru ce au reușit Maradona și Messi", afirmă actualul prezentator BBC în interviul pentru Marca. „Amândoi au făcut lucruri pe care noi, restul muritorilor, nici nu ni le putem imagina. Ne-au oferit fericire".

Nu îi ignoră pe „cei doi Ronaldo, dar pe ei îi consider golgeteri extraordinari. În schimb, Diego și Leo aveau, Leo încă are, două-trei trucuri în fiecare meci pe care nici eu, nici alții nu le-am realizat în întreaga carieră. Sunt din alt sport".

Gary Lineker: „Mă doare când îi compar, ambii sunt uriași"

Nu evită paralela Messi - Ronaldo: „Uneori, lumea mă atacă atunci când susțin că Leo e mai mare decât Cristiano. Și Ronaldo mă încântă, e și el un gigant, dar nu poate exista comparație cu Messi. Mă doar când spun asta, pentru că ambii sunt uriași".

„Atacantul era ucis de trei ori pentru ca fundașul să fie avertizat"

Gary pune un plus în dreptul lui Maradona, „pentru că acum e mult mai ușor. Pe vremea noastră, terenurile erau mai rele, mingile erau mai rele, iar adversarii te omorau cu loviturile. Aproape că nu existau cartonașe galbene. Atacantul era ucis de trei ori pentru ca fundașul să fie avertizat. În prezent, arbitrii scot «galbenul» la fiecare mic fault. De aceea poate să facă Messi toate minunile. La Maradona, apărătorii primeau liber la lovituri".

E o opinie stupidă că Messi nu ar putea avea succes în Premier League, pentru că e un campionat mai fizic. Leo a marcat în Europa 27 de goluri în 35 de meciuri împotriva echipelor engleze - Gary Lineker, fost mare atacant englez

Am prezentat ceremonia tragerii la sorți a grupelor Mondialului din 2018. Conduceam opt campioni mondiali din opt țări diferite care au scris istorie. Inclusiv Maradona. La sfârșit, Diego mi-a spus: «Dacă ai fi jucat cum ai făcut asta, ai fost la nivelul meu pe teren» - Gary Lineker, fost mare atacant englez

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Război total între PSG și Real Madrid pentru Mbappe: „Trebuie să se oprească, gata! Nu ne respectă”

Anunțul care aruncă în aer Barcelona: „Messi putea să rămână! Laporta a fost întors de Florentino Perez”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
robby73
robby73  •  06 Octombrie 2021, 17:02
Postat de fcsbesteaua pe 06 Octombrie 2021, 11:07

Cand vreodata o sa ajunga Messi unde e Cristiano? :)))))

Cand se uita inapoi si se intoarce din drum ! ;-)))

fcsbesteaua
fcsbesteaua  •  06 Octombrie 2021, 11:07

Cand vreodata o sa ajunga Messi unde e Cristiano? :)))))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează