INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Cât lipsește Gavi. E mai grav decât se credea! Ce despăgubire va primi clubul blaugrana de la FIFA

Hațegan se interesează de starea lui Gavi / Foto: Imago
Hațegan se interesează de starea lui Gavi / Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 20 noiembrie 2023 11:45 / Actualizat luni, 20 noiembrie 2023 14:06

Accidentat la naționala Spaniei, în meciul din preliminariile CE 2024 cu Georgia (3-1), Gavi  va lipsi între 7 și 9 luni, potrivit jurnalistului Fabrizio Romano. Iar Barcelona ar urma să încaseze de la FIFA 3.202.748 euro, dacă stă 7 luni, și 4.357.080 euro, dacă lipsește 9 luni.

Pentru Gavi vin vremuri dure. Mijlocașul în vârstă de 19 ani s-a întors luni în cârje la Barcelona, după accidentarea suferită în meciul Spaniei cu Georgia (3-1), din preliminariile CE 2024. Iar diagnosticul pus de medici e teribil.,

Veste proastă pentru Xavi din Germania » Altă vedetă cu probleme! A plecat din cantonamentul naționalei
BARCELONA
Veste proastă pentru Xavi din Germania » Altă vedetă cu probleme! A plecat din cantonamentul naționalei

Cunoscutul jurnalist italian Fabrizio Romano a aflat că este vorba de-o ruptură a ligamentului încrucișat anterior al genunchiului drept, dar și de o leziune a meniscului. Perioada de indisponibilitate: între 7 și 9 luni. Altfel spus, sezon încheiat, nicio șansă de a participa la Euro 2024, din Germania.

O lovitură teribilă și pentru jucător, și pentru Barcelona, a cărei singură consolare, dacă i se poate spune așa, este despăgubirea pe care o va primi de la FIFA pentru perioada cât mijlocașul blaugrana va sta departe de gazon.

Suma se calculează după 28 de zile calendaristice de la accidentare

Suma se calculează după 28 de zile calendaristice de la accidentare, în cazul lui Gavi din 16 decembrie. Și ține cont de salariul fix al jucătorului. Astfel, potrivit cotidianului „Mundo Deportivo”, Barca va primi câte 20.548 de euro pentru fiecare zi de absență a mijlocașului de 19 ani.

Dacă Gavi va sta 7 luni, forul mondial va vărsa în contul clubului 3.202.748 euro. Iar dacă perioada de absență se prelungește la 9 luni, 4.357.080 euro. Suma maximă pe care FIFA o plătește în astfel de cazuri este de 7.500.000 euro per jucător și accidentare..

Gavi s-a accidentat sub ochii lui Ovidiu Hațegan

Gavi s-a accidentat duminică în debutul partidei pe care Spania a disputat-o la Valladollid, contra Georgiei (3-1). În minutul 21, la un duel cu Luka Lochoshvili, fundașul georgian l-a lovit în genunchiul drept și Gavi s-a resimțit vizibil.

În minutul 23 al partidei arbitrate de Ovidiu Hațegan (notat cu o stea, adică „slabi”, în cotidianul Marca), spaniolul a sărit pentru a prelua pe piept o minge înaltă. Dar la aterizare, genunchiul i-a cedat la contactul cu gazonul. Cu fața schimonosită de durere, mijlocașul în vârstă de 19 ani și-a prins genunchiul în mâini. Apoi a părăsit terenul în lacrimi, susținut.

Șefii Barcelonei sunt furioși pe selecționerul Luis de la Fuente

Semn că situația lui este gravă, în minutul 55, după ce a marcat pentru 2-1, Ferran Torres a alergat spre banca de rezerve, a luat tricoul cu numărul 9 al lui Gavi și l-a arătat spre camerele de luat vederi. După meci, i-a dedicat câteva cuvinte de încurajare pe InstaStory: „Pentru tine, Gavi! Multă forță! Tu poți face față situației ăsteia și altora mai rele!”.

La conferința de presă, selecționerul Luis de la Fuente a spus că „este cea mai amară victorie a carierei mele. Vom aștepta testele, dar suntem foarte îngrijorați”. Șefii Barcelonei sunt furioși pe el pentru că l-a utilizat într-un meci fără însemnătate, întrucât Spania era deja calificată la Euro 2024.

„Nu-l apucă vara la Genoa” » Veste extraordinară pentru Radu Drăgușin: „O superechipă îl place foarte mult”

Alarmă generală! Jucătorii sunt „la limită”. Ce s-a întâmplat după Qatar 2022

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ionica007
ionica007  •  20 Noiembrie 2023, 15:54

Iae Hategan nu a aratat nici macar cartonasul galben pentru faultul dur, de ''meserias'', al fundasului... Chiar si id otii de comentaci faceau referire la glezna lui Gavi, cand si cainele meu a vazut cum fundasul aproape ca i-a dislocat genunchiul...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează