INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Gerard Pique vrea revoluționarea fotbalului: „90 de minute sunt prea multe! Produsul actual este depășit”

Gerard Pique // foto: captură video Marca
Gerard Pique // foto: captură video Marca

Articol de GSP - Publicat joi, 10 noiembrie 2022 19:23 / Actualizat joi, 10 noiembrie 2022 20:20

Gerard Pique (35 de ani), retras din activitate zilele trecute, spune că fotbalul trebuie să treacă prin schimbări drastice pentru a atrage generațiile mai tinere. Nu e de acord că Super Liga Europei este soluția, dar propune evenimente mai scurte de 90 de minute.

Proaspăt retras din cariera de fotbalist, Gerard Pique menționează nevoia unei schimbări drastice în fotbal, lucru pe care l-a spus în repetate rânduri și Florentino Perez, președintele de la Real Madrid.

Deși vorbește la superlativ despre Florentino Perez, Pique nu este de acord că soluția propusă de acesta, o Super Ligă a Europei, este ideală. Mai degrabă, ar scurta durata meciurilor.

Scandal uriaș la Euro 2022, după scenele jenante cu adversarele României » Au ratat intenționat, apoi au sărbătorit golul adversarelor!
EURO 2022
Scandal uriaș la Euro 2022, după scenele jenante cu adversarele României » Au ratat intenționat, apoi au sărbătorit golul adversarelor!

Gerard Pique: „Fotbalul actual este depășit. Nouăzeci de minute sunt prea multe”

„Când Florentino îți vorbește despre Super Liga Europei și despre faptul că oamenii consumă fotbalul în mod diferit, sunt de acord. Dar nu cred că Super Liga este soluția. Prezentarea competiției a fost o mare greșeală.

Pe Florentino îl apreciez, m-a surprins, a schimbat Madridul. Dar prezentarea lui de la El Chiringuito, când a vorbit de unul singur despre Super Ligă... m-a făcut să-mi explodeze capul. Nu știu ce a vrut să obțină.

Trebuie să încercăm să schimbăm regulile împământenite de mult timp. Înțeleg că este dificil, dar se întâmplă în toate sporturile. Trebuie să găsim o cale să atragem atenția. Există foarte multe tipuri de conținut, nu doar cel sportiv. Oamenii au doar câteva ore la dispoziție și vor să le investească în obținerea de cât mai multă informație cu putință.

Trebuie să creezi produse scurte și interesante. Nouăzeci de minute sunt prea multe, în opinia mea. Să căutăm standarde mai distractive. Simt că produsul fotbalistic este depășit”, a spus Pique într-un interviu cu vloggerul Ibai Llanos, citat de Marca.

Pique, ironizat de jucătorul de tenis John Millman

Fostul fundaș al Barcelonei a fost taxat de jucătorul de tenis australian John Millman, care a făcut o trimitere la schimbările efectuate de compania lui Pique, Kosmos, la formatul Cupei Davis.

Millman a distribuit o postare în care sunt prezentate declarațiile lui Pique despre nevoia de schimbare a fotbalului și a scris:

„Ahhh... de asta cea mai veche competiție pe echipe din sportul nostru are acum un format de tip cel mai bun din trei, nu mai are meciuri acasă și în deplasare, iar duelurile se termină în 5 ore.

Din păcate, n-am văzut ca noua generație să se înghesuie pe terenul neutru până acum, dar cu siguranță este o idee seducătoare...”.

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Fani în containere la CM 2022! Prețul pentru o noapte este uriaș

Anglia și-a anunțat lotul pentru CM 2022 » Pe ce vedete mizează Southgate

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
inshallah
inshallah  •  11 Noiembrie 2022, 11:54

oricum, acum nu se joaca mai mult de 25 de minute/repriza, timp efectiv. Asadar, sa se joace cate 5 minute, cat e rezumatul pe YT

radugo
radugo  •  11 Noiembrie 2022, 00:09

Cred că dl Piqué n-a fost atras de meciurile din SuperLiga României și de aceea nu vede nici rostul unei SuperLigi a Europei.

vali_r
vali_r  •  10 Noiembrie 2022, 23:30

Asta e cam razna de cand l-a lasat fundul istoric (care a slabit si nu mai e ea). Face el, drege el... Trist! Mare adevar de la tenis...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează