INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Gest extraordinar făcut de Real Madrid pentru fetița de 8 ani care a fost victima rasismului la derby-ul cu Atletico

100% lângă Vinicius
100% lângă Vinicius

Articol de - Publicat vineri, 29 septembrie 2023 18:26 / Actualizat sambata, 30 septembrie 2023 04:07

Real Madrid a invitat-o pe fetița amenințată cu moartea la derby-ul cu Atletico Madrid, 1-3, pe „Santiago Bernabeu” să vadă meciul cu Las Palmas. În plus, președintele Florentino Perez i-a dăruit un tricou alb al echipei semnat de toți jucătorii blancos.

Real Madrid a reacționat imediat după povestea dramatică trăită duminică, la derbyul cu Atletico, de o tânără fană a vicecampioanei Spaniei. Președintele Florentino Perez a invitat-o, împreună cu familia, să asiste pe arena „Santiago Bernabeu" la meciul cu Las Palmas al favoriților săi. 

Mai mult, i-a rezervat și o altă supriză, făcându-i cadou ei și fratelui mai mic un tricou blanco semnat de toți elevii lui Carlo Ancelotti. Cei doi frați au rămas cu amintiri nemaipomenite, pentru că fotbaliștii madrileni au făcut și poze cu ei.

Fanii i-au strigat: „Vă vom rupe gurile! Vă vom omorî!”

Marți, mama fetiței de 8 ani care a intrat pe „Wanda Metropolitano” îmbrăcată cu tricoul lui Vinicius a depus plângere la poliție, în care denunța atacul rasist și amenințările cu moartea la adresa copilei. Aceasta a suferit un atac de panică, din cauza comportamentului agresiv al suporterilor lui Atletico. 

„Nu mi-aș fi imaginat că totul era împotriva unei fete. Până când un tânăr s-a îndreptat spre noi și m-a lovit în mână. Mi-a strigat: «Dispăreți de aici sau vom ucide fata asta nenorocită!»". Și multe alte insulte. Apoi, am văzut clar un grup masiv de fani care arăta spre fată în timp ce o jigneau. Urlau «afară, curve madridiste, vă vom rupe gurile! Vă vom omorî!», povestește îngrozită Silvia, mătușa victimei.

Fetița, aflată pentru prima oară pe un stadion, a rămas traumatizată: „Ne-am îndepărtat cât am putut de repede, acoperindu-i tricoul. În prima noapte fata s-a trezit de mai multe ori, având coșmaruri, se simțea mereu urmărită. Nu înțelege de ce s-au întâmplat asemenea lucruri și m-a rugat să nu o mai aduc niciodată la stadion", a mărturisit mătușa Silvia

„Mi-era foarte frică, erau atâția oameni acolo. Voiam să plec cât mai repede”, a mărturisit speriată fetița.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Presa din Turcia, la picioarele lui Șumudică: „E nebun, dar e și un antrenor foarte bun!”
GAZIANTEP
Presa din Turcia, la picioarele lui Șumudică: „E nebun, dar e și un antrenor foarte bun!”
Barcelona câștigă derby-ul cu Sevilla! Autogolul lui Sergio Ramos a decis meciul
BARCELONA - SEVILLA
Barcelona câștigă derby-ul cu Sevilla! Autogolul lui Sergio Ramos a decis meciul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează