INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OPTIMI

Pentru hateri, cu dragoste! Gestul făcut de Alvaro Morata după ce a marcat golul decisiv din prelungirile partidei cu Croația

Gestul făcut de Alvaro Morata după ce a marcat golul decisiv din prelungirile partidei cu Croația
Gestul făcut de Alvaro Morata după ce a marcat golul decisiv din prelungirile partidei cu Croația

Articol de - Publicat marti, 29 iunie 2021 09:56 / Actualizat marti, 29 iunie 2021 11:09

Alvaro Morata (28 de ani) a răspuns criticilor cu golul decisiv din extra-time și a fost lăudat de Luis Enrique (51 de ani) selecționerul Spaniei: „Alvaro a jucat minunat, a făcut ambele faze, nu-mi doresc altul”.

Spania a livrat a doua manita din acest turneu final, după 5-0 cu Slovacia în grupe, și eroul meciului cu cele mai multe goluri de la Euro 2020 a fost Morata

Stângul său a adus-o iar în avantaj pe trupa lui Luis Enrique în prelungirile ce nu începuseră bine, contra unei Croații cu nouă vieți, și a închis gura criticilor și celor ce-i amenințaseră copiii cu moartea.

Alvaro Morata: „Dedic golul familiei”

„Încântător gestul lui Alvaro de a duce degetul către inimă după ce a marcat. O revanșă superbă”, a postat imediat pe Twitter Gary Lineker, fostul mare vârf englez. 

Omul de gol al lui Lucho, care l-a egalat pe Fernando Torres la numărul reușitelor la Euro (5), a explicat după thrillerul de la Copenhaga: „Dedic golul familiei mele, pentru că este mereu alături de mine când sufăr”.

Luis Enrique, laude pentru Morata: „Un meci complet”

Nu puteau lipsit elogiile selecționerului, care își păstrează încrederea oarbă în șeptarul său: „Morata a demonstrat ceea ce puțini sunt capabili. Un extraordinar travaliu în ofensivă și în defensivă, a făcut totul cu o atitudine exemplară și a fost recompensat cu gol. Nu doresc un alt Alvaro, a jucat minunat, are multă personalitate și gestionează perfect situațiile!”.

L-a apărat pe Unai Simon

Dincolo de Morata, Luis Enrique e lăudat de presa iberică pentru pariul cu Unai Simon, în ciuda gafei colosale de la primul gol. „Fotbalul este magic. La început toată lumea l-ar fi ucis pe portar și la final îi ridicăm un altar”, a comentat Jorge Valdano pentru El PaIs. 

„Unai a dat o lecție tuturor colegilor cu atitudinea sa de după greșeală. Am vorbit cu el în pauză și l-a încurajat și De Gea. Mă bucur că ne-a salvat apoi în situații critice”, a completat Luis Enrique. Mulți își amintiseră de Arconada și Zubizarreta, dar Unai s-a revanșat când trebuia. 

A fost un meci intens și foarte dur, am trecut prin momente dificile pentru că am înfruntat o echipă foarte bună. Toate jocurile sunt tari la Euro și vor fi mai ales de-acum încolo.
- Alvaro Morata, atacant Spania

21 de goluri în 44 de selecțiiare Morata pentru naționala Spaniei. L-a egalat pe Michel pe locul 11 în topul marcatorilor Furiei Roja

VIDEO Moment emoționant pe Arena Națională în minutul 100 al meciului Franța - Elveția

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Imagini surprinse de GSP pe Arena Națională: Gică Popescu, tot la tribuna a doua și la Franța - Elveția

Pițurcă, vehement după cel mai frumos meci de la EURO: „Tu, Franța, faci asta cu Elveția?!” » Explică marea greșeală a lui Deschamps

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează