INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID

Gică Hagi, printre cei mai valoroși fotbaliști din istoria lui Real Madrid » „Regele”, inclus într-un top important

Gică Hagi, în tricoul lui Real Madrid
Gică Hagi, în tricoul lui Real Madrid

Articol de GSP - Publicat luni, 07 martie 2022 08:16 / Actualizat luni, 07 martie 2022 08:19

Real Madrid a sărbătorit ieri a 120-a aniversare a clubului, ce a cucerit la fotbal aproape o sută de trofee, între care 13 Cupe/Ligi ale Campionilor (record continental). 

Cu ocazia evenimentului, spaniolii au creat un album al celor mai valoroși 120 de jucători care au îmbrăcat vreodată tricoul blanco, iar printre ei se regăsește și Gheorghe Hagi

„Gică Hagi (1990-1992). Un mijlocaș stângaci cu o lovitură rafinată a balonului. A spus mereu că regretă plecarea de la Real Madrid atât de repede”, au notat jurnaliștii din capitala Spaniei. „Regele” se află într-o companie selectă, alături de Amancio, Benito, Santiago Bernabeu, Alfredo Di Stefano, Sergio Ramos sau Cristiano Ronaldo.

Cariera lui Hagi

  • Hagi și-a început cariera la Farul Constanța, în 1982. A urmat transferul la Sportul și ulterior a ajuns la Steaua, pentru care a debutat cu gol, în Supercupa Europei.
  • În 1990, Real Madrid a plătit 4 milioane de dolari, un record la acea vreme, iar Hagi ajungea în capitala Spaniei, unde a jucat doi ani.
  • Ulterior, a fost adus de Mircea Lucescu la Brescia, iar după Campionatul Mondial din SUA a ajuns la Barcelona, unde a jucat doi ani.
  • Cea mai bună perioadă din cariera lui Hagi a fost la Galatasaray, el fiind și acum extrem de iubit de turci. A evoluat pentru Galatasaray în perioada 1996-2001, jucînd în 167 de partide şi marcând 79 de goluri în toate competiţiile.
  • Alături de Galatasaray, Hagi a câştigat, ca jucător, 4 titluri de campion (1997, 1998, 1999 şi 2000) şi două Cupe (1999 şi 2000). De asemenea, în 2000, alături de Galatasaray, a cucerit Cupa UEFA şi Supercupa Europei.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

VIDEO Manchester City - Manchester United 4-1 » Gazdele și-au zdrobit marea rivală

Trădarea anului în Italia! » Dybala pleacă de la Juventus și semnează cu o mare rivală: „E 100%”

Citește și:

Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Stiri extrasport
Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Superliga
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (15)
vandnamol
vandnamol  •  10 Martie 2022, 00:14
Postat de klauz pe 08 Martie 2022, 13:26

Esti complet pe langa. In primul rand, trebuie stabilit daca exista sau nu un album. Acest "articol" (sigur din seria celor platite de famiglia hagi) nu contine nici un link sau poza de coperta. In al doilea rand, daca un album exista si are caracter aniversar, nu cuprinde un top al fotbalistilor, asta e clar, ci o enumerare care curpinde si o parte exotica, ca pentru rezerva hagi. In al treilea rand, hagi nu a dus nicaieri faima romaniei, el a fost si este un necuunoscut, stiut cel mult ca o persoana exotica dintr-o tara exotica, ca o curiozitate, nu ca un talent. Ramane faptul gol, brut, decisiv, ca nu a jucat decat in Serie B si Turcia (si acolo mediocru), in rest a fost un atarnator. In al patrulea rand, cum un nimeni necunoscut si frecator de banci ca hagi sa fie considerat peste marele jucator Stoicikov si inca "de toata Europa"? Nu meriti un raspuns, tipule, esti complet pe langa. Pai nu Europa i-a dat lui Stoicikov Balonul de Aur si Balonul de Argint, iar impostorului hagi absolut nimic?! Zero, nimic, hagi.

Stai ca nu stiam ca esti d-ala cu staniol pe cap :)) sigur nu vladimir putin a platit articolul? Si vezi ca pana in 90 stoichkov nu se remarcase cu mare lucru in europa, doar o gheata de aur, in timp ce hagi avea deja o semifinala si finala de cupa campionilor si o supercupa europeana castigata din golul lui. Nu trebuie sa fii geniu sa iti dai seama care era mai bine cotat in momentul ala, trebuie doar sa fii obiectiv si sa nu tii cont ca ti-a furat hagi portia de ciorba la cantina, sau ce alte motive oi avea tu sa ai boala pe el. si daca tot ti-e greu sa intelegi fara creioane colorate, poti compara si preturile cu care au fost cumparati de real si barcelona. Cat despre faima, daca apuci sa iesi vreodata in lume, intreaba microbisti care au apucat vremurile si vezi ce au de zis despre hagi. Numai la real madrid sa nu intrebi ca parca te vad cum intri in depresie :))

belane
belane  •  08 Martie 2022, 18:52
Postat de klauz pe 08 Martie 2022, 14:22

Mosulica ofticat, vii cu pareri proprii proaste pe care le dai ca clasamente, ca clovnul encicloped hagi (cacofoniile sunt toate intentionate si indreptate spre tine; si spre hagi, din acelasi aluat cu tine). Cica nimicul hagi a fost unul dintre cei mai talentati din Europa de est ai ultimilor 40 de ani, dar de 40 de ani hagi nu a pus piciorul pe minge, e antediluvian, o relicva preistorica, iesit de mult din uz. E ridicol sa stam acum sa ne dam cu parerea despre un individ de acum o juma' de secol care nu a castigat nimic semnificativ, nici balon de aur, nici de argint, nici de bronz, nici campion european, nici mondial, nici nimic, si care a jucat exclusiv in Serie B si Turcia. Ce vedem acum e un batranel ofticat, agresiv si barfitor, care improasca venin si gramatica pe unde mai poate...

:)) mai pispirica Hagi s-a retras in 2001, au trecut 21 de ani de la retragerea sa, stai prost cu matematica, pune mana pe carte cat inca mai ai timp si lasa opiniile astea de *** din fundul curtii (nu-s bazate pe realitatea vremurilor de atunci). Vorbesti de baloane de aur, de argint, de tinichea dar tu habar n-ai de contextul vremurilor, pai hai sa-ti spun ceva legat de Serie B din anii '90 ca sa-ti faci o idee, jumatate din echipele din La Liga (Spania) de atunci aveau valoare de Serie B, adica o echipa de Serie B din Italia anilor '90 care se batea in primele 5 era de jumatatea clasamentului in La Liga. Pispirica... in 93-94 cand Hagi a promovat cu Brescia s-a duelat cu Fiorentina lui Batistuta & Effenberg & Toldo (da da Fiorentina, retrogradase in B in sezonul 92-93, atat de puternica era Serie A) sau Bari care-l avea pe Joao Paulo (brazilian de nationala). Mai are rost sa mai zic de altii precum Bierhoff, Abel Balbo, Marco Di Vaio, Muller etc. care au evoluat in Serie B cu echipele lor...ai auzit de Socrates sau Zico, astia sunt in top 10 fotbalisti ai Braziliei si apar in orice top 50-100 fotbalisti ai tuturor timpurilor dar ce mari performante au mai pu____lica, dar Ibrahimovic care n-are CL sau Ballon D'Or...maine poimaine o sa te aud spunand ca Harry Kane e o mazeta, fotbalul se judeca cu ochiul liber fraierica, se vede cine are talent si valoare si cine iti face placere sa-l vezi, cine face diferenta, nu-ti trebuie statistici seci si abstracte ca sa-l

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

klauz
klauz  •  08 Martie 2022, 14:22
Postat de belane pe 08 Martie 2022, 13:43

bai put__lica Hagi a fost unul dintre cei mai talentati jucatori din Europa de Est din ultimii 40 de ani. Tu faci comparatie cu Stoichkov dar uiti sa spui un lucru pozitia lui Stoichkov era de varf/al doilea varf, Hagi era decar, mijlocas ofensiv, daca vrei sa-l compari cu cineva pe postul sau pai atunci compara-l cu Balakov. Spui de talent dar se vede ca esti habarnist, comparatia d.p.d.v. al talentului "nu exista" si cand zic nu exista ma refer mai exact ca nu are relevanta decat d.p.d.v. al spectacolului deoarece eu iti pot spune ...la copii si juniori am fost coleg c-un baiat mai talentat decat Messi+CR7+Mbappe la un loc dar nu s-a ales nimic de el, cati jucatori pe planeta asta de pilda Okocha ca talent peste Nedved si multi altii dar l-as alege oricand pe Nedved daca as fi pus in situatia asta ptr. simplul fapt ca este mai serios. Revenind la Stoichkov, asta a fost in top 5 fotbalisti ai planetei vreme de 5-6 ani, dupa varsta de 31 de ani a ajuns o carpa, un gras care facea figuri la Parma, la Barca cand a revenit pentru o scurta perioada si juca ca o prastie si apoi s-a dus prin America sa-i mai mulga p-aia de bani; la Hagi a fost invers, ca vinu' cu cat se maturiza cu atat a devenit mai bun. Echipa Bulgariei valoric a fost mai buna decat a noastra in '94, de la portar pana la ultima rezerva, fotbalul bulgar la nivel de nationala poate nu stii mai mereu a fost peste cel romanesc, mai multe calificari de-a lungul timpului, mai multe performante la turneele fin

Mosulica ofticat, vii cu pareri proprii proaste pe care le dai ca clasamente, ca clovnul encicloped hagi (cacofoniile sunt toate intentionate si indreptate spre tine; si spre hagi, din acelasi aluat cu tine). Cica nimicul hagi a fost unul dintre cei mai talentati din Europa de est ai ultimilor 40 de ani, dar de 40 de ani hagi nu a pus piciorul pe minge, e antediluvian, o relicva preistorica, iesit de mult din uz. E ridicol sa stam acum sa ne dam cu parerea despre un individ de acum o juma' de secol care nu a castigat nimic semnificativ, nici balon de aur, nici de argint, nici de bronz, nici campion european, nici mondial, nici nimic, si care a jucat exclusiv in Serie B si Turcia. Ce vedem acum e un batranel ofticat, agresiv si barfitor, care improasca venin si gramatica pe unde mai poate...

Vezi toate comentariile (15)
Comentează
Close