INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUPER LEAGUE

Conducătorii din marile campionate se pronunță, după ce Super Liga Europei a primit astăzi undă verde: „Vă puteți imagina ce haos va fi”

Bernd Reichart, directorul general A22 Sports Management // Foto: Imago
Bernd Reichart, directorul general A22 Sports Management // Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 21 decembrie 2023 11:41 / Actualizat joi, 21 decembrie 2023 14:47

Bernd Reichart, CEO lui A22, societatea care gestionează proiectul European Super League, a salutat victoria de azi, de la Curtea Europeană de Justiție: „De-acum cluburile nu vor mai suferi amenințări și sancțiuni din partea UEFA. Sunt libere să-și decidă viitorul și să ia parte la competiții alternative”.

O zi istorică pentru fotbalul european. UEFA a pierdut la Curtea Europeană de Justiție din Luxembourg dreptul de a fi cea care decide totul în sportul-rege continental! Granzii, care încă susțin proiectul European Super League, au avut câștig de cauză astăzi și, din acest moment, forul de la Nyon își pierde dreptul de monopol, pe care l-a deținut atâta vreme!

Granzii au învins! Tribunalul a decis în favoarea apariției Super Ligii Europei: „UEFA și FIFA fac abuz de putere”
SUPER LIGA EUROPEI
Granzii au învins! Tribunalul a decis în favoarea apariției Super Ligii Europei: „UEFA și FIFA fac abuz de putere”

Tribunalul a decis: „Abuz de putere dominantă!"

„Monopolul UEFA s-a încheiat, fotbalul este LIBER. De-acum cluburile nu vor mai suferi amenințări și sancțiuni din partea UEFA. Ele sunt libere să-și decidă viitorul și să ia parte la competiții alternative", a declarat Bernd Reichart, directorul general A22 Sports Management, compania ce conduce proiectul Super Ligii Europei și care a câștigat astăzi procesul. 

VIDEO. Cum arată formatul Super Ligii Europei

„Abuz de putere dominantă", a fost motivarea hotărârii care poate schimba din temelii fotbalul european și care consideră că "regulile stabilite de FIFA și UEFA sunt împotriva Uniunii Europene".

Cluburile din UE își pot crea o competiție paralelă

Prin decizia mult așteptată a Curții Europene de Justiție, s-a făcut un pas uriaș pentru separarea de competițiile organizate de FIFA și UEFA. Dar asta nu înseamnă automat și că această întrecere va lua startul. Cluburile fondatoare și investitorii vor trebui să convingă viitoarele echipe participante să adere la proiect.

Este de așteptat însă ca în acest caz UEFA să ia măsuri. Astfel încât concurența pentru a-și atrage cluburile importante în propria competiție devine foarte acerbă, iar campionatele naționale vor suferi schimbări importante.

LaLiga: „Super Liga este un model egoist și elitist"

Prima care a reacționat împotriva deciziei de la Luxembourg a fost LaLiga din Spania: „Super Liga este un model egoist și elitist. Fotbalul european a vorbit deja, nu mai insistați!".

Și un ex-conducător al lui Bayern, acum membru în Comitetul Executiv al UEA, s-a revoltat. „Nu vor ajunge prea departe. Acum 30 de ani sistemul fusese primit ca o noutate, dar acum totul de diferit. Britanicii, nemții și francezii nu vor participa niciodată în Super Ligă. Și mai cred că italienii și spaniolii ar proceda la fel, deși există președinți care se găndesc să stea întinși și să se trezească în ziua următoare în mijlocului unui munte de aur. Deocamdată nu sunt decât Real Madrid și Barcelona", a declarat Karl-Heinz Rummenigge.

Am un mesaj pentru fani. Propunerea noastră este ca toate meciurile să fie transmise gratuit. Iar cluburilor le transmit că vor avea venituri garantate
Bernd Reichart, directorul general A22 Sports Management

Și UEFA a reacționat rapid la decizia venită de la Luxembourg: „Această decizie nu înseamnă un răspuns sau o validare a Super Ligii. UEFA și-a declarat noile reguli și își menține, în special, toate legile și reglementările europene relevante. UEFA a decis, în compromisul său, să apere piramida fotbalului european, garantând că va servi intereselor mai largi ale organizației. Continuăm să formăm un model sportiv european împreună cu asociații, ligi, cluburi, pasionați, jucători, antrenori, instituții UE, jucători și suporteri”.

Real Madrid: „Legea, rațiunea și libertatea primează”

Unul dintre cluburile fondatoare ale Super Ligii, Real Madrid, a replicat prin președintele Florentino Perez: „Salutăm cu o satisfacție enormă hotărârea CJUE. În zilele următoare vom studia cu atenție sfera acestui lucru, de o mare semnificație istorică. 

Fotbalul european nu va fi niciodată un monopol, iar de azi cluburile vor fi stăpânele destinului lor. Legea, rațiunea și libertatea primează. În urmă cu 70 de ani am făcut un pas uriaș pentru fotbal odată cu crearea Cupei Europei și acum avem datoria să dăm impulsul de care are nevoie fotbalul. Va fi deschis tuturor, va impune sportul, meritul și respectul pentru fair-play-ul financiar. 

Mai presus de toate, va proteja jucătorii și va entuziasma fanii din întreaga lume. Nimeni n-a spus că ar fi ușor să punem capăt unui monopol. Avem posibilitatea de a realiza o guvernare transparentă, care coexistă cu noile tehnologii. Suntem la începutul unei noi ere, vom putea lucra liber și fără amenințări, cu scopul de a inova și îmbunătăți fotbalul. De astăzi prezentul și viitorul sunt în sfârșit în mâinile cluburilor și suporterilor”.

Nu putem împiedica niciun club să adere la noul proiect, dar alegerea, dacă se întâmplă, trebuie să fie foarte clară. E inimaginalbil să joci în două sau trei competiții în cadrul unor organizații diferite. Vă puteți imagina ce haos va fi dacă vom mai avea și Super Liga, și așa calendarul este supraaglomerat. Trebuie să protejăm brandurile echipelor italiene!
Gabriele Gravina, președintele federației italiene

Citește și alte știri de fotbalul internațional

Înapoi în Superligă? Denis Alibec, declarație de dragoste la revenirea în țară: „Îmi lipsește acest club”
TRANSFER
Înapoi în Superligă? Denis Alibec, declarație de dragoste la revenirea în țară: „Îmi lipsește acest club”
Carlo Ancelotti a oferit gafa zilei, înaintea meciului cu echipa lui Ianis! » Antrenorul lui Real Madrid și-a pus palmele pe față când a realizat ce a spus
REAL MADRID
Carlo Ancelotti a oferit gafa zilei, înaintea meciului cu echipa lui Ianis! » Antrenorul lui Real Madrid și-a pus palmele pe față când a realizat ce a spus

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (58)
demostene1
demostene1  •  28 Decembrie 2023, 03:48
Postat de Stelian66 pe 27 Decembrie 2023, 15:24

Exact cum bănuiam : lașitate , vorbe fără acoperire , ideologie fără conținut . Rămâi cu agramarea ta . Aici ești foarte “curajos”, în viața reală ești ZERO . Simplu și ușor de citit genul ăsta de rebuturi . Noroc cu internetul, va deschide și vouă ușa unei lumi virtuale unde puteți să vă mascați ratările umane și profesionale . Get a life !

hahaha, tu urlii ca esti mare fan real madrid si obisnuit cu performanta pentru a te asocia cu ceva ce fac altii si tu nu ai nicio contributie si vorbesti de frustrari? dar nu am la ce sa ma astept de la cineva care face parte din cei 45% de romanasi care pica testele pisa. tocmai de aia faci parte din aia 45%, ca nu intelegi lucruri simple.

demostene1
demostene1  •  28 Decembrie 2023, 03:46
Postat de Stelian66 pe 27 Decembrie 2023, 15:27

Prietenas , ești atât de departe de adevăr și asta pentru ca toată viața ta e o simulare . Nici nu mă așteptam să ai cojones și să accepți să punem cărțile pe masă . Tu NU ai ceva de pus pe masă . Și nu vei avea niciodată , o viață în care pedalezi în gol și faci pe eroul pe aici . De parcă ar conta . Evident ca noi , cei care ținem cu Madrid , suntem obișnuiți cu performanța .

"cei care tinem cu real madrid suntem obisnuiti cu performanta" iar dovedesti ca ai o gandire de om mic. nu ai aboslut nicio contributie pentru ce face real si doar prin asociere cu real vrei sa pari si tu ca esti un performer. cam ala e nivelul tau, atat poti, atata faci.

demostene1
demostene1  •  28 Decembrie 2023, 03:45
Postat de Stelian66 pe 27 Decembrie 2023, 15:27

Mintea ta a rămas la grădiniță , poor boy.

vezi, inca o data dovestesti ca faci parte din aia 45%. ti-am zis ceva si repede o dai si tu "cine zice ala este" fix ca un baietas de la tara care a descoperit internetul.

Vezi toate comentariile (58)
Comentează