INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PORTUGALIA

Cine este „bestia” care-i întrece pe Haaland, Kane și Mbappe? Câte goluri a influențat în acest sezon!

Viktor Gyokeres rupe plasele porților ]n Portugalia / Foto: Imago
Viktor Gyokeres rupe plasele porților ]n Portugalia / Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 22 martie 2024 12:24 / Actualizat vineri, 22 martie 2024 12:34

Viktor Gyokeres (25 de ani), atacantul lui Sporting, face furori în acest sezon. Suedezul a contribuit la 50 de goluri ale echipei lusitane, 36 de reușite și 14 assisturi, și i-a eclipsat pe Harry Kane (Bayern), 37 de goluri și 10 assisturi, Kylian Mbappe (PSG), 38 de goluri și 8 assisturi, și Erling Haaland (Man. City), 29 de goluri și 6 pase decisive.

Una dintre cele mai bune afaceri a fost făcută în acest sezon de Sporting. Liderul din elita Portugaliei l-a cumpărat de la Brighton cu 21 de milioane de euro în iulie trecut și acum îl poate vinde cu 100 de milioane. La atât se ridică pretențiile pentru Viktor Gyokeres, cu contract valabil până în vara lui 2028!

Atacantul suedez a uimit Europa cu performanțele sale nepereche la momentul actual. Internaționalul suedez (20 de selecții, 6 goluri) a influențat cele mai multe goluri pe continent în toate competițiile: 36 de reușite și 14 pase decisive!

Gyokeres poate realiza „eventul" cu Sporting

Cotidianul AS îl consideră o adevărată „bestie", a cărei cotă de piață a crescut uluitor în mai puțin de un an: de la 13 milioane de euro în iunie la 55 de milioane în martie 2024, conform portalului Transfermarkt.de. O sumă care nu o sperie deloc pe Chelsea, ce a pus ochii pe Gyokeres și l-ar oferta la sfârșitul acestei stagiuni.

În campionatul portughez are 22 de goluri, cu trei peste al doilea clasat în topul bombardierilor, Banza (Braga), și șase mai multe decât Rafa Mujica (Arouca). Îi mai lipsește un assist pentru a deveni și cel mai bun pasator din Liga Sagres. Și-n privința performanțelor colective stă excelent: Sporting e lider, joacă finala Cupei Portugaliei, dar a fost eliminată din Europa League de Atalanta.

Italienii numesc cele 4 cluburi uriașe care-l au pe Dennis Man pe listă: „Ce reviriment, e bijuteria lotului!”
ITALIA
Italienii numesc cele 4 cluburi uriașe care-l au pe Dennis Man pe listă: „Ce reviriment, e bijuteria lotului!”

Gyokeres este mai bun și decât Harry Kane!

Suedezul de 25 de ani conduce Europa la capitolul goluri influențate, situându-se peste nume celebre deja în fotbalul mondial. Harry Kane (Bayern) are 37 de goluri și 10 assisturi, Kylian Mbappe (PSG) și-a trecut în cont 38 de goluri și 8 assisturi, iar Erling Haaland (Man. City) a semnat 29 de goluri și 6 pase decisive, cifrele fiind obținute în toate competițiile.

„Un pariu riscant făcut de clubul portughez"

Traseul său început în ianuarie 2018 la Brommapojkarna a fost unul exponențial. De la milionul de euro achitat de Brighton, care l-a tot împrumutat până în iunie 2021 la St. Pauli, Swansea și Coventry, ultima cumpărându-l cu doar 1,2 milioane, suma de transfer a „explodat": Sporting a cheltuit în vara trecută 21 de milioane de euro.

În cele două stagiuni la Coventry, în Championship, a avut statistici efectiv formidabile: 40 de goluri marcate și 17 pase decisive oferite în cele 97 de partide disputate în toate competițiile. Cifre care i-au convins pe cei de la Sporting să-l ia cu 21 de milioane. "Un pariu foarte riscant făcut de clubul portughez, în condițiile în care Gyokeres nu a evoluat la un nivel de top", scrie AS:

6goluri, între care ultimul înscris în semifinala play-off-ului pentru Euro 2024 contra Portugaliei (2-5), are Viktor Gyokeres în 20 de selecții la reprezentativei Suediei

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Robinho a fost arestat! Fostul star brazilian își va petrece următorii 9 ani într-un infern. Cu deținuți decapitați, traficanți de droguri și criminali de război!
BRAZILIA
Robinho a fost arestat! Fostul star brazilian își va petrece următorii 9 ani într-un infern. Cu deținuți decapitați, traficanți de droguri și criminali de război!
Suma uriașă pe care i-o solicită statul japonez lui Andres Iniesta » Cum a ajuns legenda Barcelonei în această situație
Probleme
Suma uriașă pe care i-o solicită statul japonez lui Andres Iniesta » Cum a ajuns legenda Barcelonei în această situație

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
sadiku_is_back
sadiku_is_back  •  22 Martie 2024, 13:03

Bai nea scorpie ..daca Haaland juca in portugalia , avea 100 de goluri !! Fac pariu ca nu stii 10 echipe din campionatul portugaliei !!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează