INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REGULAMENT

IFAB ia în calcul păstrarea regulii cu cinci schimbări » Când se decide totul

Cristiano Ronaldo,schimbat de Ralf Rangnick // Foto: Imago
Cristiano Ronaldo,schimbat de Ralf Rangnick // Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 februarie 2022 11:37 / Actualizat sambata, 05 februarie 2022 14:03

Ziua de 3 martie este una importantă pentru fotbalul mondial. Atunci va avea loc o ședință IFAB, instituția care stabilește regulile jocului de fotbal, în care se va propune menținerea posibilității de a efectua cinci schimbări în timpul unei partide. 

Mundo Deportivo anunță că principalul punct pe ordinea de zi a Adunării Generale a IFAB, care va fi prezidată de Gianni Infantino, președintele FIFA, va fi deciderea dacă să se mențină sau nu Regula 3 din Laws of the Game (Regulile Jocului) în actualul format, adoptat după apariția pandemiei de Covid-19. Acesta oferă organizatorilor de competiții posibilitatea de a permite echipelor să efectueze cinci schimbări în timpul unui meci, care pot fi efectuate în timpul a maxim trei momente de întrerupere a jocului.

Gică Hagi nu a fost uitat de ziua lui » Nume mari din fotbal precum Wenger, Stoichkov sau Butragueno i-au transmis mesaje de felicitare
ANIVERSARE
Gică Hagi nu a fost uitat de ziua lui » Nume mari din fotbal precum Wenger, Stoichkov sau Butragueno i-au transmis mesaje de felicitare

Regula cu cinci schimbări ar putea deveni definitivă

Din cauza efectelor pandemiei în fotbalul mondial, IFAB a aprobat în mai 2020 o modificare a Regulii 3, prin care s-a permis efectuarea a cinci schimbări în timpul unui meci de fotbal, în toate competițiile naționale și internaționale. Decizia a fost luată în vederea protejării integrității fotbaliștilor. 

Măsura a fost prelungită în mai multe rânduri, din cauza evoluției pandemiei, ultima dată stabilindu-se termenul limită pe 31 decembrie 2022 pentru competițiile de cel mai înalt nivel. La ultima ședință IFAB, desfășurată în noiembrie anul trecut, majoritatea Adunării Generale și-a exprimat dorința de a include această modificare ca regulă fixă pentru sezonul 2022/2023. Mai multe confederații, federații și ligi au susținut rămânerea la formatul cu cinci schimbări, în detrimentul clasicelor trei.

Cupa Mondială din Qatar, care se va desfășura în perioada 21 noiembrie -18 decembrie, ar putea fi astfel primul turneu final de campionat mondial în care să le fie permis echipelor să efectueze cinci modificări. 

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Manchester United, eliminată de Middlesbrough din Cupa Angliei la loviturile de departajare » Cristiano Ronaldo a ratat un penalty!

Lampard, reguli draconice la Everton » L-a amendat pe un jucător că nu și-a legat șireturile

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
764468963651742
Ilie Golombioschi  •  05 Februarie 2022, 19:58

*** au bani de sifonat mafiotii.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează