INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Șansă uriașă pentru Ionuț Radu » Ce decizie a luat astăzi managerul lui Bournemouth

Ionuț Radu (26 de ani) va debuta sâmbătă în Premier League. Foto: Instagram
Ionuț Radu (26 de ani) va debuta sâmbătă în Premier League. Foto: Instagram

Articol de - Publicat vineri, 27 octombrie 2023 17:47 / Actualizat vineri, 27 octombrie 2023 17:47

Ionuț Radu (26 de ani) va debuta sâmbătă în Premier League. Portarul împrumutat de la Inter până la finele sezonului va profita de accidentarea titularului Neto și va fi în formația de start a lui Bournemouth. „Sigur va apăra sâmbătă”, a anunțat managerul Iraola.

  • Bournemouth - Burnley se va juca sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 17:00.

A așteptat două luni, fiind de nouă ori rezervă nefolosită, însă acum i-a venit rândul să intre în poartă și în Premier League. Ionuț Radu va debuta mâine în elita Angliei și va apăra buturile lui Bournemouth în partida cu Burnley, de pe teren propriu. Goalkeeperul român profită de absența titularului Neto, care s-a accidentat la unul din antrenamentele din cursul săptămânii.

Anunț-șoc al finanțatorului din Superligă: „Mă aliez cu Pițurcă! Investitor la Steaua? Sună interesant!”
CSA STEAUA
Anunț-șoc al finanțatorului din Superligă: „Mă aliez cu Pițurcă! Investitor la Steaua? Sună interesant!”

„Îl vom pierde pe Neto câteva săptămâni. Are o problemă la gleznă, s-a lovit acum două-trei zile și sperăm să se refacă în pauza pentru meciurile naționalelor. Dacă va decurge bine recuperarea, vreau să-l avem disponibil la sfârșitul lui noiembrie”, a spus Andoni Iraola, managerul lui Bournemouth, după cum scrie jurnalul local Bournemouth Echo.

Ionuț Radu va evolua în trei meciuri tari pentru Bournemouth

Radu a apărat ultima oară la „cireșe” exact în urmă cu o lună, în partida de Cupa Ligii cu Stoke City (2-0), în care a fost integralist. Atunci era la a doua prezență în echipa lui Iraola, debutul la Bournemouth fiind tot în Cupa Ligii, pe 29 august, cu Swansea (3-2). 

Dacă nu se accidenta căpitanul Neto, Ionuț ar fi jucat sigur miercuri contra lui Liverpool, în „optimile” Cupei Ligii, managerul făcând rocada cu portarul brazilian între campionat și Cupa Ligii. 

Radu va avea un tur de forță până la pauză pentru partidele interțări din preliminariile Euro 2024 și calificările pentru CM 2026 zona Americii de Sud, Va înfrunta, în ordine, după Burnley, pe Liverpool „afară”, pe campioana Manchester City în deplasare și pe Newcastle pe teren propriu.

Ionuț Radu a apărat cel mai mult la Genoa

Radu a bifat 110 meciuri în cariera sa începând- din 2017: 52 la Genoa, 24 la Avellino, 17 la Auxerre, 10 la Cremonese, 5 la Inter și 2 la Bournemouth

6 echipeau beneficiat de împrumutul lui Ionuț Radu de la Inter: Avellino, Genoa, Parma, Cremonese, Auxerre și Bournemouth.

La Parma nu a jucat deloc, în 2020. Ionuț, fost căpitan al reprezentativei U21, are patru selecții la naționala mare.

Cred că Radu are experiența acumulată în alte ligi. Sperăm să aibă performanțe bune pentru că n-aveam niciun dubiu în privința lui. Are nivelul necesar și sper să îl demonstreze. 

- Andoni Iraola, manager Bournemouth

Citește și:

FCSB se răzbună pe Rapid! Ce le-a pregătit fanilor rivali la derby

Trei dintre granzii Superligii intră în rând cu marile echipe din Anglia » Gazeta dezvăluie ce presupune întreg procesul și ce beneficii vor avea fotbaliștii și cluburile

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
fibra
fibra  •  28 Octombrie 2023, 08:30

Foarte greu!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează