INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EURO U21

Atenție! Unii dintre israelienii care au reușit o performanță istorică la Euro U21 ar putea veni la București în septembrie, cu naționala mare!

Oscar Gloukh, numărul 10 în naționala de tineret a Israelului/ foto: Imago Images
Oscar Gloukh, numărul 10 în naționala de tineret a Israelului/ foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 02 iulie 2023 14:02 / Actualizat duminica, 02 iulie 2023 15:09

Pentru prima oară, naționala Israelului atinge semifinalele Euro U21. Selecționerul primei reprezentative a venit și el la Tbilisi și ar putea lua câțiva dintre tineri la următorul meci, pe 9 septembrie, la București. Sâmbătă seară, Israelul a învins Georgia în „sferturi”, 0-0, 4-3 la penalty-uri.

  • România - Israel, în preliminariile EURO 2024, are loc pe 9 septembrie, de la ora 21:45. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima TV

Israel continuă uluitoarea sa performanță la juniori și tineret. Într-un singur an, a jucat ultimul act la Euro U19 (1-3 în prelungiri cu Anglia), a obținut locul 3 la CM U20 (3-1 cu Coreea de Sud în finala mică) și este acum în premieră în semifinalele CE U21, în urma acestei victorii din „sferturi", 0-0, 4-3 la penalty-uri cu Georgia.

În plus, are șanse mari să se califice la Olimpiadă pentru întâia oară din 1976. După 47 de ani, poate participa la Jocurile Olimpice.

Au luat cu asalt pagina FCSB după prezentarea noului transfer: „Noi îi spunem «Ngezaninho»”
FCSB
Au luat cu asalt pagina FCSB după prezentarea noului transfer: „Noi îi spunem «Ngezaninho»”

Patru jucători au debutat deja la naționala mare. Oscar Gloukh e starul

Performanța echipei lui Guy Luzon a entuziasmat federația de la Tel Aviv (IFA). Vineri seară, IFA a adus la Tbilisi cu un avion special rudele jucătorilor, conducătorii forului venind toți în capitala Georgiei.

A venit inclusiv selecționerul naționalei mari, Alon Hazan. Nu doar să-i încurajeze pe tineri. Cine se evidențiază poate ajunge la prima echipă, iar următorul meci este la București, contra „tricolorilor" pe 9 septembrie, în preliminariile Euro 2024, pe Național Arena.

Patru membri ai lotului U21 au evoluat deja pentru Israel A: portarul Daniel Peretz (22 de ani, Maccabi Tel Aviv, o selecție), mijlocașii Omri Gandelman (23, Maccabi Netanya, o selecție), Eden Kartsev (23, Bașakșehir, 5 selecții) și mai ales Oscar Gloukh. 

Ultimul, 19 ani, transferat în ianuarie de la Maccabi Tel Aviv la RB Salzburg cu 7 milioane de euro, are 6 selecții și două goluri pentru prima reprezentativă.

Selecționerul Guy Luzon: „Am plâns în camera de hotel”

După penalty-uri, la care selecționerul U21 nu s-a uitat, Guy Luzon și-a îmbrățișat jucătorii, mai ales pe portarul Peretz, ales MVP, care a apărat o lovitură de pedeapsă (a doua ratare a georgienilor a fost bară).

„Înaintea partidei, am primit mesaje de la familiile noastre. Eu am fost foarte emoționant și am plâns în camera de hotel. Dar acele mesaje mi-au oferit calm și încredere", a declarat Luzon. „Au fost un superimpuls de a da 120 la sută împotriva Georgiei. Sunt foarte mândru de băieți". 

Turneul de Euro U21 cu record de spectatori

Europeanul de tineret din Georgia și România a bătut toate recordurile de asistență ale turneului U21. În primul rând, este competiția cu cel mai mare număr total de spectatori. După primele două „sferturi", s-au înregistrat 250.746, cu mult peste precedenta barieră la CE U21 (243.995 în Polonia 2017). 

Și cifra va mai urca, pentru că mai sunt meciuri de jucat. În același timp, s-a depășit de trei ori recordul asistenței la un meci de Euro U21. De fiecare dată la întâlnirile Georgiei (41.887 la 2-2 cu Belgia, 43.043 la 1-1 cu Olanda și 44.338 la „sfertul" cu Israel, 0-0, 3-4 la penalty-uri). Toate aceste dueluri s-au disputat pe stadionul „Boris Paichadze" din Tbilisi. 

Citește și:

Unde va juca Mircea Lucescu meciurile din Europa cu Dinamo Kiev » Ce stadion din București a ales
DINAMO KIEV
Unde va juca Mircea Lucescu meciurile din Europa cu Dinamo Kiev » Ce stadion din București a ales
Pisa a decis » Cum vrea să-l transfere pe Olimpiu Moruțan de la Galatasaray
ITALIA
Pisa a decis » Cum vrea să-l transfere pe Olimpiu Moruțan de la Galatasaray

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează