INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA - SPANIA 1-0

Eroul Angliei! Șase meciuri, zero goluri încasate: „Am presimțit că voi apăra un penalty!” » Cum va reacționa acum Manchester City?!

James Trafford apără penalty-ul lui Abel Ruiz, în prelungirile finalei cu Spania // Foto: Imago
James Trafford apără penalty-ul lui Abel Ruiz, în prelungirile finalei cu Spania // Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 09 iulie 2023 10:31 / Actualizat duminica, 09 iulie 2023 10:59

James Trafford, 20 de ani, eroul finalei Euro U21, cu un penalty apărat în prelungiri, este primul portar care-și păstrează poarta intactă la un turneu final de tineret. Chelsea ia în calcul să facă o ofertă pentru goalkeeperul pe care Manchester City se pregătea să-l cedeze lui Burnley în schimbul a (doar) 22 de milioane de euro.

Reprezentativa Under 21 a Angliei a câștigat sâmbătă titlul european, după o așteptare de 39 de ani. Iar eroul finalei cu Spania (1-0) a fost portarul James Trafford.

Anglia câștigă en fanfare Euro 2023: victorii pe linie fără gol primit! Spania putea duce finala în prelungiri, dar a ratat un penalty în 90+9!
ANGLIA U21 - SPANIA U21
Anglia câștigă en fanfare Euro 2023: victorii pe linie fără gol primit! Spania putea duce finala în prelungiri, dar a ratat un penalty în 90+9!

Recordul stabilit de James Trafford

În al 8-lea minut al prelungirilor, goalkeeperul lui Manchester City a „securizat” trofeul cu două intervenții de senzație, la penalty-ul bătut de Abel Ruiz. I-a apărat acestuia șutul, apoi a blocat și reluarea!

A fost al șaselea meci fără gol primit pentru Trafford, 20 de ani, din tot atâtea disputate la turneul final organizat în Georgia și în România. Record! De-a lungul istoriei, nicio altă echipă câștigătoare a titlului continental nu reușise să-și păstreze poarta intactă!

James Trafford: „Am presimțit că voi apăra un penalty”

În fața camerelor de luat vederi, el a dezvăluit: „Le-am spus tuturor, de dimineață, că eu am să apăr un penalty în finală. Am presimțit că voi apăra și a fost destul de ușor.

Faptul că am încheiat turneul fără gol primit înseamnă foarte mult. E un record ce va fi foarte greu de bătut. Suntem o echipă foarte bună, am crezut mereu că nimeni nu poate marca împotriva noastră și așa a fost”.

2,5milioane de euro este cota de piață a lui James Trafford. Sezonul trecut, Manchester City l-a împrumutat lui Bolton

Chelsea i-ar putea face concurență lui Burnley pentru James Trafford

Prestațiile de senzație ale lui Trafford la acest Euro ar putea-o determina pe Manchester City să-și reconsidere poziția în legătură cu transferul său la Burnley - scriu ziarele britanice. Campioana Angliei acceptase 19 milioane de lire sterline, 22 de milioane de euro, o sumă ce acum pare mică.

De asemenea, potrivit tabloidului The Sun, Chelsea ia în calcul să depună o ofertă, după ce suporterii au făcut presiuni asupra conducerii să-l cumpere. Albaștrii sunt pe cale să-l vândă pe Edouard Mendy în Arabia Saudită, lui Al-Ahli, și ar rămâne doar cu Kepa Arrizabalaga.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

PSG a anunțat transferul primului sud-coreean din istoria clubului

Sergio „Kun” Aguero schimbă sportul » Unde a fost surprins fostul mare atacant al lui Manchester City!

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (2)
tonomat
tonomat  •  09 Iulie 2023, 13:45

Îl vrei la FCSB?

Jeptar
Jeptar  •  09 Iulie 2023, 11:44

S-a facut dreptate. Prea usor dat acel penalti. Mai ales in minutul 98.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează