INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Acuzat de dare de mită, președintele Barcelonei se războiește cu Real Madrid: „Ne-au murdărit numele și istoria! Vor să preia controlul”

Joan Laporta // foto: Guliver/gettyimages
Joan Laporta // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 19 octombrie 2023 17:34 / Actualizat joi, 19 octombrie 2023 18:12

Acuzat de dare de mită în „cazul Negreira”, Joan Laporta (61 de ani), președintele clubului Barcelona, și-a susținut nevinovăția și i-a arătat cu degetul pe rivalii de la Real Madrid, despre care spune că „au murdărit numele și istoria Barcelonei”.

Anchetat în „cazul Negreira” pentru dare de mită în perioada primului mandat la cârma clubului, 2003-2010, Joan Laporta s-a apărat în cadrul unei intervenții la postul local Catalunya Radio.

„Judecătorul vrea să arate că am cumpărat arbitri și am aranjat meciuri. Nu vor putea dovedi pentru că nu este adevărat. Sentința ne va absolvi”, a afirmat Laporta.

Ce se întâmplă cu Israel - România » UEFA a luat azi decizia cu privire la meciul decisiv pentru calificare
ISRAEL - ROMÂNIA
Ce se întâmplă cu Israel - România » UEFA a luat azi decizia cu privire la meciul decisiv pentru calificare

Acuzat de dare de mită, Joan Laporta mută atenția spre Real Madrid: „Au murdărit numele și istoria Barcelonei”

În cadrul intervenției sale, președintele clubului blaugrana a purtat un război împotriva rivalilor de la Real Madrid, pe care îi acuză că și-au folosit influența pentru a păta imaginea Barcelonei.

„Există un madridism sociologic care este foarte puternic, împotriva căruia am luptat și am câștigat. Real Madrid a suferit din cauza președintelui celei mai bune echipe din istoria Barcelonei (n.r. - se referă la el).

Este o mare provocare să lupți cu sportivitate împotriva acestui fenomen, dar suntem obișnuiți cu asta. El există în media, în sectoarele politice, în puterea sportivă și trebuie să o acceptăm ca fiind normalitatea.

Din postura de culés (n.r. - denumire pentru suflarea blaugrana) trebuie să concurăm împotriva acestui fenomen, iar noi am câștigat. Ei sunt îngroziți de o Barcelona admirată, iubită, care câștigă.

Suporterii lui Real Madrid au profitat de cazul Negreira, au murdărit numele și istoria Barcelonei. Ei vor să controleze Barcelona, unii chiar să preia controlul asupra ei. Este o problemă de care trebuie să ne amintim tot timpul”, a afirmat astăzi Laporta, citat de Marca.

Barcelona este anchetată pentru că le-a plătit bani firmelor deținute de Jose María Enríquez Negreira, ex-vicepreședinte al Comisiei Tehnice a Arbitrilor, și fiul acestuia, Javier.

Sub comanda lui Laporta, Rosell și Bartomeu, Barcelona a virat în conturile lui Negreira peste 7,3 milioane de euro de-a lungul a 17 ani.

Mai multe știri de actualitate: 

Neymar, devastat: „Cel mai urât moment din viața mea! Am nevoie de sprijin”

„Cazul Benzema” ia amploare! Jucătorul vrea să-l înfrunte la tribunal pe ministrul de interne francez: „Nici nu știe de Frăția Musulmană"

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (5)
Stelian66
Stelian66  •  20 Octombrie 2023, 15:06

Mereu e RM de vina . Doar nu o sa admits ca au platit arbitrii timp de peste 10 ani. Poate si mai mult , vedem pe parcurs .

Iulian1975
Iulian1975  •  20 Octombrie 2023, 07:43

DA..MADRIDUL ESTE INTOTDEAUNA VINOVATUL..CULMEA ESTE CA TOATE ACUZAȚIILE AU FOST DEZVĂLUITE DE ZIARYL,,EL MUNDO DEPORTIVO,,DIN CATALONIA, IAR JUDECATORI CARE ACUZA BARCA SUNT TOT DIN CATALONIA.....

mafa
mafa  •  19 Octombrie 2023, 22:42
Postat de Sibiu1971 pe 19 Octombrie 2023, 18:36

Ce vina are Real Madrid ca au virat ei bani in conturile arbitrilor ???

Are madriditis in sange.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează