INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DEMITERE

Concediat și de AS Roma, Jose Mourinho a strâns o adevărată avere în urma demiterilor!

Jose Mourinho
Jose Mourinho

Articol de - Publicat marti, 16 ianuarie 2024 14:21 / Actualizat marti, 16 ianuarie 2024 17:06

Jose Mourinho (60 de ani) a fost demis de către AS Roma, lăsând echipa pe locul 9 în Serie A, cu 29 de puncte, la 5 în spatele ocupantei poziției a patra, Fiorentina.

Portughezul se afla la al treilea sezon pe banca romanilor, alături de care a câștigat trofeul Conference League în 2022, trecând în finală de Feyenoord, scor 1-0. Mourinho a dus-o pe Roma și în finala Europa League în 2023, dar a pierdut la loviturile de departajare în fața Sevillei, scor 1-4, după 1-1 în cele 120 de minute jucate.

Au bătut palma: Șumudică l-a convins pe internaționalul român să semneze cu Gaziantep! Salariu lunar de 30.000 de euro
TRANSFER
Au bătut palma: Șumudică l-a convins pe internaționalul român să semneze cu Gaziantep! Salariu lunar de 30.000 de euro

Jose Mourinho, despăgubiri în valoare de 80 de milioane de lire sterline din demiteri

Demiterea de la AS Roma este a șasea din cariera lui Jose Mourinho, după ce portughezul a mai fost concediat de Chelsea, în două rânduri, de Manchester United, Tottenham și Real Madrid.

Sumele primite de Jose Mourinho în urma demiterilor: 

  • Chelsea (primul mandat): 18 milioane de lire sterline
  • Real Madrid: 17 milioane de lire sterline
  • Chelsea (al doilea mandat): 8,3 milioane de lire sterline
  • Manchester United: 19,6 milioane de lire sterline
  • Tottenham: 15 milioane de lire sterline
  • AS Roma: 3 milioane de lire sterline

Jose Mourinho a ajuns prima dată la Chelsea în 2004 și a reușit să câștige două titluri în Premier League, în primele două sezoane la cârma londonezilor. În acel timp Mourinho a mai cucerit Cupa Angliei în 2007 și de două ori Cupa Ligii Angliei, în 2005 și 2007. 

Portughezul a ajuns cu Chelsea până în semifinalele Champions League în 2005 și 2007, dar a fost eliminat în ambele dăți de către Liverpool. Mourinho a fost demis de către Roman Abramovich la începutul sezonului 2007-2008, stagiune în care Chelsea a ajuns ulterior până în finala Champions League sub comanda lui Avram Grant, pierzând la penalty-uri în fața lui Manchester United, scor 5-6, după 1-1 în cele 120 de minute jucate.

Jose Mourinho a ajuns la Real Madrid în 2010, unde a reușit să câștige un titlu în La Liga (2012), o Cupă a Spaniei (2011) și o Supercupă a Spaniei (2013). Mourinho nu a reușit să-i ducă pe „galactici” în finala Champions League, oprindu-se în semifinale de fiecare dată. În 2011 Real Madrid era eliminată de către Barcelona, în 2012 de Bayern Munchen și în 2013 de Borussia Dortmund. 

Mourinho a fost demis de Florentino Perez la sfârșitul acelui sezon și a fost înlocuit cu Carlo Ancelotti, care a reușit să câștige Champions League la primul sezon pe banca Realului.

A doua demitere de la Chelsea, la doar câteva luni de la conflictul cu Eva Carneiro

Jose Mourinho s-a întors la Chelsea după plecarea de la Real Madrid în vara anului 2023 și a reușit să mai aducă un titlu pentru londonezi, cucerind Premier League în 2015, alături de încă o Cupă a Ligii. Abramovich l-a demis din nou pe Mourinho în decembrie 2015, după o serie de rezultate negative, care au culminat cu momentul în care Mourinho a jignit-o în timpul unui meci pe medicul echipei, Eva Carneiro.

Concediat și de AS Roma, Jose Mourinho a strâns o adevărată avere în urma demiterilor!
Eva Carneiro, fost medic al echipei Chelsea

Jose Mourinho s-a întors în Premier League în 2016, când Manchester United i-a oferit un contract valabil pe trei sezoane, pentru a-l înlocui pe Louis Van Gaal. Pe banca „diavolilor roșii” portughezul a reușit o clasare pe locul 2 în sezonul 2017-2018, o Cupă a Ligii Angliei și O Supercupă a Angliei în 2017, an în care a câștigat și Europa League.

Mourinho a fost concediat de Manchester United în decembrie 2018, în urma unei înfrângeri cu Liverpool, scor 1-3, locul său fiind luat de către Ole Gunnar Solskjaer.

În noiembrie 2019 Jose Mourinho a preluat a treia echipă din Premier League, pe Tottenham, fără să reușească să cucerească vreun trofeu. Tottenham urma să dispute finala Cupei Ligii Angliei în compania lui Manchester City, dar Jose Mourinho a fost demis cu o zi înaintea finalei deoarece s-a împotrivit ideii Superligii, fapt care l-a deranjat pe patronul echipei, Daniel Levy. Ryan Mason a fost numit interimar în locul lui Mourinho, dar Tottenham a pierdut atunci finala, scor 0-1.

Porto și Inter, singurele echipe care n-au vrut să se despartă de Jose Mourinho

Jose Mourinho și-a făcut intrarea în lumea fotbalului european după ce a reușit performanțe extraordinare pe banca lui Porto, cu care a reușit să câștige de două ori campionatul în Portugalia, în 2003 și 2004, o Cupă și o Supercupă și de asemenea, Cupa UEFA în 2003 și trofeul Champions League în 2004. Portughezii doreau să continue alături de Mourinho, dar acesta a ales să dea curs ofertei de la Chelsea.

Mourinho a ajuns la Inter după prima aventură la Chelsea și i-a cucerit imediat pe italieni. Portughezul a câștigat Supercupa Italiei și Serie A în 2009, iar în 2010 portughezul a reușit „eventul”, câștigând Cupa Italiei, Serie A și Champions League. Imediat după finala câștigată în fața lui Bayern, chiar pe Allianz Arena, scor 2-0, Mourinho și-a anunțat plecarea de la Inter, dând curs ofertei de la Real Madrid.

VIDEO. Imagini emoționante cu Mourinho la despărțirea de AS Roma

Vezi și alte știri:

Următoarea destinație a lui Mourinho! » Luat peste picior din nou de Ryanair Italia: „Ultimul apel pentru Jose”
ANTRENORI
Următoarea destinație a lui Mourinho! » Luat peste picior din nou de Ryanair Italia: „Ultimul apel pentru Jose”
Au bătut palma: Șumudică l-a convins pe internaționalul român să semneze cu Gaziantep! Salariu lunar de 30.000 de euro
TRANSFER
Au bătut palma: Șumudică l-a convins pe internaționalul român să semneze cu Gaziantep! Salariu lunar de 30.000 de euro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
valihaita
valihaita  •  16 Ianuarie 2024, 17:21

Mourinho profita si din demiteri…Exact ca unii fotbalisti cumparati de Gigi!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează