INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRAZILIA

Jose Mourinho ar putea deveni selecționerul Braziliei! » Cine sunt principalii contracandidați!

Brazilia ar putea fi prima echipă națională din cariera lui Jose Mourinho Foto: Imago
Brazilia ar putea fi prima echipă națională din cariera lui Jose Mourinho Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 30 decembrie 2023 12:40 / Actualizat sambata, 30 decembrie 2023 12:55

Jose Mourinho, 60 de ani, 26 de trofee în carieră, căruia îi expiră pe 30 iunie contractul cu AS Roma, ar putea prelua naționala Braziliei în vara lui 2024, după Copa America. În cursă mai sunt brazilienii Fernando Diniz (actualul selecționer), Renato Gaucho și portughezii Abel Ferreira și Jorge Jesus.

Un lucru e sigur la naționala Braziliei. Carlo Ancelotti, 64 de ani, și-a prelungit contractul cu Real Madrid până în 2026, nu mai poate deveni selecționerul auriverde. Nu în vara viitoare, cel puțin.

Cine l-ar putea alege pe Jose Mourinho selecționer

Ceea ce a spus Ednaldo Rodrigues, că „Ancelotti e o realitate pentru noi" și că italianul va prelua Selecao în 2024, după Copa America, a căzut. Ancelotti a semnat cu clubul blanco, iar președintele federației (CBF) a fost suspendat de Curtea de Justiție din Rio de Janeiro și înlocuit momentan de Jose Perdiz, căruia i s-a cerut organizarea alegerilor prezidențiale în regim de urgență, în 30 de zile. Chiar dacă FIFA amenință Brazilia cu excluderea!

Toată Italia vorbește de Radu Drăgușin: Gazzetta și Corriere l-au ales MVP » Antrenorul Gilardino: „Îl masacrez!” + Jucătorul confirmă: „Vom ajunge la un acord cu Genoa”
STRANIERI
Toată Italia vorbește de Radu Drăgușin: Gazzetta și Corriere l-au ales MVP » Antrenorul Gilardino: „Îl masacrez!” + Jucătorul confirmă: „Vom ajunge la un acord cu Genoa”

Potrivit Marca, doi candidați sunt acum în prim-plan la CBF: Reinaldo Carneiro Bastos și Flavio Zveiter.

Rivalii lui Jose Mourinho la naționala Braziliei

Cine va conduce naționala cea mai dorită din lume? Încă din decembrie 2022, după eliminarea de la Cupa Mondială, erau patru nume, care sunt și acum pe listă.

Pe lângă brazilianul Fernando Diniz, antrenorul lui Fluminense, ales selecționer interimar, până în vară, mai sunt compatriotul Renato Gaucho, căruia i se încheie acordul cu Gremio, și portughezii Abel Ferreira (9 trofee pe banca lui Palmeiras, inclusiv două titluri de campioni și două Cope Libertadores) și Jorge Jesus (Al-Hilal, ex-Flamengo, 5 trofee într-un an la Rio).

Semnele că Jose Mourinho se gândește la Brazilia

Jose Mourinho, 60 de ani, 61 pe 26 ianuarie, e considerat de Marca un „outsider", dar e posibil ca marele tehnician lusitan să câștige această cursă.

Sunt mai multe semne că el ar putea fi noul selecționer al Braziliei. În primul rând, e cunoscut interesul său pentru Selecao, ar fi ultimul pas al unei cariere extraordinare. Apoi, Mourinho întârzie la nesfârșit prelungirea actualului contract, cu AS Roma, angajament care se termină pe 30 iunie 2024. În același timp, a refuzat de curând o superofertă din Arabia Saudită, cum o făcuse și în vara trecută, a aflat presa britanică.

34la sută (cei mai mulți) dintre cei care au participat la sondajul realizat de Marca susțin că Jose Mourinho va deveni selecționerul Braziliei. După Mou vine Jorge Jesus, cu 21%

În plus, mesajul lui Mou pentru ca Ancelotti să continue la Real: „Doar un nebun ar părăsi Madridul dacă Madridul te dorește. Sunt sigur că, la cel mai mic gest al lui Florentino Perez, Carlo va rămâne. E perfect pentru Madrid, iar Madridul e perfect pentru el". Ceea ce s-a și întâmplat. Mesajul său a fost însă interpretat ca o încercare de a-l îndepărta pe Ancelotti de Brazilia.

S-ar putea ca Mourinho să aibă o șansă importantă la naționala auriverde. Pep Guardiola, sub contract până în 2025 la Manchester City, nu pare dispus să plece.

Statuia lui Cristos de la Rio, îmbrăcată în tricoul lui Pele

Pe 29 decembrie 2022, Pele, legenda fotbalului mondial, s-a stins din viață, la 82 de ani. În Brazilia s-a comemorat un an de la dispariția „Perlei Negre". 

Cel mai frumos omagiu: statuia lui Cristo Redentor (Cristos Mântuitorul), care protejează Rio de Janeiro de pe muntele Corcovado, a fost îmbrăcată în tricoul lui Pele, cel auriverde al Braziliei, cu numărul 10.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Fabrizio Romano, un nou anunț despre viitorul lui Radu Drăgușin: „A spus «Da»”
TRANSFER
Fabrizio Romano, un nou anunț despre viitorul lui Radu Drăgușin: „A spus «Da»”
Agentul lui Drăgușin, o nouă replică acidă pentru Răducioiu » Cum l-a ironizat după golul marcat cu Inter
GENOA
Agentul lui Drăgușin, o nouă replică acidă pentru Răducioiu » Cum l-a ironizat după golul marcat cu Inter

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
cirus11
cirus11  •  30 Decembrie 2023, 14:49

Antrenor fix pe stilul de joc al braziliei

headhunterz2
headhunterz2  •  30 Decembrie 2023, 14:17

Pentru Mourinho e timpul să antreneze o națională. Primul pas i-a ieșit cu prelungirea lui Ancelotti, deci se cam fac cărțile pentru el

parachioara5
parachioara5  •  30 Decembrie 2023, 14:01

Mou nu se complica ...nu vrea bataie de cap ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează