INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Fostul președinte al Barcelonei, acuzat că a deturnat fonduri ale clubului în scopuri personale

Josep Bartomeu, alături de Lionel Messi // Foto: Imago
Josep Bartomeu, alături de Lionel Messi // Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 19 iulie 2023 17:32 / Actualizat miercuri, 19 iulie 2023 17:54

Josep Maria Bartomeu (60 de ani), fost președinte al Barcelonei, ar fi folosit bani din conturile clubului pentru a plăti ziariști, care să-i îmbunătățească imaginea și să păteze reputaţia unor persoane.

Continuă dezvăluirile din scandalul Barçagate. Potrivit emisiunii „Què t'hi jugues”, poliția catalană a găsit noi probe care să-l incrimineze pe Josep Maria Bartomeu, fostul președinte al Barcelonei. Din raportul de 112 pagini întocmit de Mossos d'Esquadra reiese că Bartomeu a folosit clubul în scopuri personale și a deturnat fonduri pentru a plăti ziariști, care să-i îmbunătățească imaginea și să păteze reputaţia unor persoane.

Coleg cu Hagi la Mondialul din 94, doi ani de coșmar în închisoare: „Eram în duș, am auzit un urlet. M-am uitat în stânga, era o baltă de sânge. Am fugit dezbrăcat”
GSP LIVE
Coleg cu Hagi la Mondialul din 94, doi ani de coșmar în închisoare: „Eram în duș, am auzit un urlet. M-am uitat în stânga, era o baltă de sânge. Am fugit dezbrăcat”

Josep Bartomeu a umflat costurile

Jurnalul Marca scrie că „anchetatorii au dovezi conform cărora Bartomeu a încheiat un contract cu compania Amalgama Marketing, ce a primit 1,5 milioane de euro numai datorită relației de prietenie dintre președintele Barcelonei și managerul acelei companii, Miquel Sambola, nu din motive profesionale. Banii ar fi trebuit să fie folosiți pentru demolarea Mini Estadi.

Pe lângă asta, Bartomeu mai este învinuit că ar fi umflat unele costuri referitoare la campaniile desfășurate de club în perioada 2015-2020, ca de exemplu evenimentele de Crăciun și ceremonia specială după ce Leo Messi a câștigat „Balonul de Aur”.

Suma astfel deturnată din conturile grupării blaugrana s-ar ridica la 223.000 de euro. Din această sumă, 43% a fost încasată de Bartomeu, 29% de un ziarist, 14% de Sambola și restul de alți reprezentanți din media spaniolă.

Bartomeu a prevăzut în contractul cu Amalgama Marketing suma de 84.000 de euro plătibili pe sezon, dar până la urmă a ajuns să achite 152.000 de euro. Mossos d'Esquadra a mai descoperit că în perioada pandemiei, când s-au tăiat salariile și s-au redus costurile, Bartomeu ar fi cerut ca plata către compania șui Sambola să se dubleze!

În martie 2021, Josep Maria Bartomeu a fost arestat pentru presupuse fapte de corupție, dar omul de afaceri a fost eliberat după doar o zi.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

E făcut! Alt nume mare al Barcelonei vine la Inter Miami lângă Lionel Messi și Sergio Busquets: „A semnat contractul”

Abia a fost scăpat de închisoare și și-a și găsit echipă » Cu cine a semnat fostul campion mondial din 2018

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează